$1 scrie:$2eci mergeti pe Sachs ...
Ieri am primit kitul de Volanta + Ambreiaj (marca LUK) - o cutie mare si scrie pe el RepSet DMF (are si suruburi pt. prinderea volantei, dar nu am observat sa fie tratate cu ceva solutie speciala pt. a nu se desuruba ...)
Ati montat kituri din astea LuK pe Focus 1.8 TDCI?
Ati avut cumva plangeri dupa montare?
Saptaman viitoare sunt programat pt. schimbarea kitului. Sper sa nu fie probeleme.
La ce trebuie sa fim atenti (in special) la schimbarea kitului Volanta + Ambreiaj?
Va multumesc!
Salut,
Solutia pentru asigurarea suruburilor este un spray care il da mecanicul la montare.
Am folosit Valeo,Luk si Sachs si majoritate puse pe masini de firme care muncesc zilnic nu masini de duminica si nu am auzit pe cineva sa ii cedeze prematur,adevarul este ca 70% din viata abreiajului depinde de cel care exploateaza masina,daca la semafoare o tine numai din ambreiaj si mai ales vara cand "fierbe oul" pe capota e normal ca sa cedeze si intr-un an de zile deoarece ferodourile se ard in profunzime lor si cedeaza odata brusc din nituire.
La ce trebuie sa fim atenti la montare?
La persoana/persoanele cu care ne bagam in card sa abordam aceasta operatie,deoarece majoritatea vor sa termine si sa ia banii cat mai repede si din acest motiv suspenda motorul pe un cric,buturuga etc. si trage cutia intr-o parte fara sa mai curete in carcasa ambreiajului sau trag de racordurile de racire sau de instalatia electrica si te trezesti ca la o saptamana incep problemele.
Eu personal demontez motorul impachetat cu cutie si totul se executa la banc.
Cu aceasta ocazie se face si o revizie generala si se greseaza tot ce necesita,electromotorul,vaselia la planetare,garniturile de evacuare,racordurile de racire,accesorii,s.a.m.d.
Stii cum e aici in mecanica,ceva de genul bancului urmator:
La un rrom ii moare mama,el acum neavand bani de inmormantare se duce la crematoriu sa o incinereze ca sa scape si el mai "subtire"

,cand ajunge acolo intreaba pe administrator cat il costa "distractia" si cand a auzit ca e vorba de 300 ron il intreaba pe acesta:
-Auzi sefule,dar nu poti sa mi-o perpelesti si mie putin de vreo 100 ron?
Asa si aici,vrei sa faci lucrarea mai pe 200/300 ron,de atat primesti, vrei sa o faci cu simt de raspundere si durabila in timp,o faci pe 600/700 ron.
Dar acum mai apare si problema ca omul e parsiv si iti poate lua 700 si iti face de 300,cu toate ca ma uit la locatia ta si sper sa fie oameni seriosi pe acolo.