Noul meu Mondeo 2006 1.8 125cp Trend, Stardust Silver
A venit timpul sa imi schimb si eu vechea Fiesta 5 de care am fost foarte multumit si care merge perfect. Am gasit sa o dau la 2200e unui vecin care o cunoaste si stie ca nu am avut niciodata probleme cu ea si m-a batut la cap sa i-o dau mai mult timp.
Am vrut sa mai pun 2000-2500 si sa iau un Mondeo diesel din 2001, dar nu am gasit absolut niciun diesel care sa imi placa, sa arate bine, sa nu fi fost lovit, sa mearga ok motorul, sa nu aiba probleme la volanta, etc. Am vrut sa merg tot pe Ford chiar daca mai multi prieteni fac misto ca am innebunit cu fordul, sa iau BMW seria 5, sau orice altceva mai pretentios. Mondeo 3 este masina la care visez si sper de cam un an. Apoi in urma discutiilor de pe forum mi s-a sugerat sa iau un Focus din 2005-2006, dar pentru mine diferenta intre cele doua masini era vizibila cu ochiul liber,inca de la interior, stil de condus, confort..etc. Nu am vrut sa renunt sub nicio forma la Mondeo, mi-am dorit prea mult si am asteptat atata timp sa il iau, nu puteam sa renunt la final.
Asa ca am cautat oferte pe autovit, pe targul auto de aici, pe internet la masini recuperate, pe la prieteni dar nu am avut noroc decat acum cateva zile, cand am dat peste el: un Mondeo din 2006, cumparat din Romania, motor pe benzina 1.8, 125cp, 79.000 km facuti in tara, cu carte service la zi, fara lovituri, fara accidente, fara zgarieturi, cu interiorul ca nou,masina rulata mai mult la drumuri lungi prin tara, decat prin Bucuresti. Echipare Trend, cu niste extra, cred eu: Parbriz incalzit, 4 geamuri electrice, climatronic, si altele. Pretul final a fost 5700 euro, cu negociere de la 6200. Imediat ce am vazut-o am stiut ca o sa fie a mea, de-asta a doua zi am si mers la reprezentanta la BDT sa fac toate testele. Masina se prezenta tipla,asa cum i-au spus cei de acolo, nu avea jocuri, nu avea probleme mecanice, nici erori pe computer. Doar un colier de la planetara, rupt. Caroseria nu avea nicio parte vopsita si interiorul se prezenta ca nou, ca toata masina de altfel.
Am vorbit si la PRESTIGE - CITROEN Bucuresti Sud unde s-a facut o revizie si am aflat ca masina a avut 2 intrari in unitatea service si anume :
-in data 17.03.2010 s-au inlocuit amortizoare fata ( 2 buc), amortizoarele spate (2 buc), flansele de amortizoare fata ( 2 buc), cap bara directie si s-a efectuat geometria.Nr deviz 1765 / 17-03-2010
- in data de 30-03-2010 s-a efectuat revizie cu schimbul de ulei motor si toate filtrele( inclusiv cel de benzina) , pe langa revizie s-au mai inlocuit discurile de frana spate (2 buc) si placutele de frana fata.Nr deviz 2069/30-03-2010.
Restul reviziilor s-au facut la Roadhill dar de acolo nu am putut face rost de istoric, o sa mai incerc prin alte parti.
Sunt foarte multumit de masina, merge foarte bine, mai ales la drum lung, este o masina comoda, spatioasa si prin dimensiuni si design impune respect

Aseara in Bucuresti am reusit sa scot consum de 9.0%. Iar daca nu se merge bara la bara consumul, zic eu, este mai mult decat rezonabil 10-11. Trecand de la Fiesta mea cu motor 1.2 75cp care consuma 10 si avea nevoie de turatii ca sa nu mearga ca melcul, la Mondeo am avut surpriza sa vad ca nu mai cere asa turatii mari, decat daca ai chef sa o alergi (dar si consumul incepe sa creasca pe bord). Pe la 2000-2500 schimb fara sa simt lipsa de putere. Se simte motorul mai mare.
Alta surpriza, am descoperit in torpedou mufa AUX, vorbisem deja cu Maddogul sa imi faca si mie rost de una, dar am avut noroc si este instalata din fabrica, ramane sa o testez. Vreau sa ma mai gandesc ce pot face din capacul care este in locul butoanelor ESP si Deschidere Portbagaj, sa ii dau o utilitate ceva. La fel si cu locul gol unde ar fi trebuit sa stea butoanele pentru incalzirea in scaune. Se cam simte lipsa locurilor de depozitare. In afara de cotiera care este foarte adanca si nu are mai multe compartimente separate, nu prea ai unde sa iti pui un telefon, sau mai stiu eu ce..sub maneta de frana putea sta foarte bine, daca avea marginea stanga ridicata. Asa aluneca, spatiu irosit..
Am cumparat azi stergatoare originale Ford, cele vechi era cam uzate, faceau zgomot (75 lei) si set covorase fata, originale pentru Mondeo, 133 lei. Se incadreaza perfect si arata mult mai bine. Am facut si plinul, cel de la care am luat-o a mers cu ea pana a aratat 1km autonomie, a intrat benzina de aproape 300 lei.

Voi pune si niste poze imediat ce voi avea ocazia.
2) Imi citesti semnatura
4) Nu ai observat ca lipseste punctul 3
5) Tocmai ai verificat daca exista punctul 3 sau nu
6) Zambesti, sau chiar razi
Sa ai o zi buna!
-
tibosee - 1nsane Member
- Maşina:
- VIN: