de adicristea » 16 Apr 2011, 16:27
Tot legat de asta cu batranii si persoanele cu handicap, in UK e foarte multa toleranta pentru acestia. Plus ca te ajuta lumea daca ai probleme. Dar, cum suntem la "turn off Romania", o sa povestesc o intamplare petrecuta azi si care are oleaca de legatura cu ce a scris martini mai sus: ma duc azi dimineata la Starbucks si bineinteles ca e coada (de obicei e Sambata pentru ca lumea iese sa se plimbe si mai sta la cafea); ma asez frumos la coada, in fata mea o matahala de om cu un baston subtirel. Ma rog, ignor treaba pana cand persoana de la casa termina de comandat si urma omul din fata mea. Care nu se mai misca. Vreo 10 secunde. Eu, in penibilul stil balcanic, spun (in gand): "Ce p.m. nu avanseaza asta?". Omul era orb, venise la Starbucks sa serveasca o cafea si un sandwich, vanzatorul l-a ajutat sa plateasca (a platit cu cardul), sa se aseze la o masa, i-a dus mancarea si cafeaua, desi era o coada destul de mare, dar nimeni nu a fost deranjat de asta (nici eu, dupa ce mi-am dat seama de situatie). M-am simtit ca un cacat (ceea ce eram) pentru ca modul de gandire dobandit acasa (desi l-am mai temperat uneori in UK, dar iata ca nu de tot) m-a facut sa injur la adresa unui om care nu merita asta, mai mult, ar fi trebuit sa il ajut.
Asa ca, martini, acolo va fi greu sa schimbam mentalitatea momentan deoarece suntem inconjurati peste tot de ea.
\\\ ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®