$1 scrie:$2m sa va spun o poveste!Acum dOUA luni merg in vizita la un amic care este dealer de anvelope resapate BP PNEUS,SCOP,etc. aici in zona.Acolo vad niste gume absolut dementiale si la preturi ff.mici.Il intreb pe amicu daca sunt bune si daca merita investitia,iar el imi zice ca sunt super, ca are puse pe octavia lui si merge de 20000km!
Am luat pt mondeo meu PATRU buc SCOP RID 2-205/55/16.Am mers la vulcanizare le-am puis ,le-am echilibrat si da-i bice prin oras.
Toti prietenii ma invidiau"Ce gume tari ti-ai tras "imi ziceau!!Dupa vreo saptamana ies din oras si ii dau talpa la masina 60,80,90,,,si sa fac infarct:De la 90 in sus simteam ca sare masina de pe asfalt!! NU PUTEAM SA MERG!!Ca sa nu mai spun ce zgomot produceau de am crezut ca s-au dus rulmentii.
Nervos ma intorc la magazin la prietenul meu cel binevoitor si ii spun patania:Zice:Nu se poate nu le-au echilibrat bine!!Ii zic hai cu mine sa le echilibram.
Si am fost la PATRU vulcanizari care au cele mai performante aparate si la fiecare roata trebuiau puse aprox. 400-500 gr. plumb!!! Si tot degeaba.![]()
Amicu' zice ca mi le schimba, si mi le-a schimbat:DE TREI ORI-si aceeasi poveste.Imi venea sa-l iau la bataie pe om!!
Am cheltuit un sac de bani pe la vulcanizari!Ma uitam in buzunar ca in tunel!Cu nervii la maxim ii spun amicului ca daca nu rezolvam problema ma duc la OPC (luasem factura, garantie etc.)
Mi le-a schimbat cu altele BP PNEUS dar degeaba aceeasi poveste!
Si ca punct culminant imi spune ca anvelopele respective sunt resapate in ROMANIA cu sigla MADE IN ITALY si ca sa confirme imi arata adresa producatorului!Am crezut ca mor,dar banii i-am platit pe anvelope, asa ca..
Din SAPTE SETURI de anvelope abia am reusit sa adun patru ,care totusi imi produceau o vibratie mica pe la 110-120 km/h..si care disparea daca mergeam mai tare!!
Acum am pe mondeo 4 anvelope noi hankook ventus prime 205/55/16 si merge ata la 200 km/h. si ma gandesc la CAT DE FRAIER AM FOST de m-am lasat pacalit si cati bani am cheltuit pe la vulcanizari imi luam doua seturi de gume noi.
Cine nu ma crede ii arat factura-original,"garantia"-xeroxata pe anvelope si va spun sa nu va lasati pacaliti de sigla de pe anvelope MADE IN ITALY ,MADE IN FRANCE ca e o frana mai lunga decat calea ferata!!
Hai sa iti explic o treaba: ti-ai luat teaaapaaaa. Mare. Anvelopele pe care le-ai luat tu sunt rebuturi 1000%. Intelegi? Bag mana in foc. Pe respectivul il doare fix in spate de tine. De ce? Foarte simplu: pentru ca nu iti da anvelope bune. Resapatele se impart in 3 categorii:
- calitatea intai: care sunt exceptionale, nu au nici cea mai mica eroare
- calitatea a II a (optice): in momentul in care au fost scoase din presa, nu s-au dezlipit bine si s-au atins de marginea presei; sunt foarte bune, dar, au un mic defect vizual, pe care in mod normal cineva neexperimentat nici nu il vede; calitatea acestora este la fel de buna ca si a celor din prima categorie
- agricolo: care au viteza maxima de utilizare 80km/h si pot fi incarcate cu maxim 200 de kg
Te las pe tine sa te gandesti cam din care categorie ti-ai cumparat...
Cat despre hankook, daca nu ma insel, sunt fabricate in Iasi... Ca fapt divers... Trebuie sa ajung pe la ei pe la fabrica zilele astea si am sa vad daca ma lasa sa fac niste fotografii in fabrica
Aaaaa. Si ca tot mi-am adus aminte: tine cont ca sunt foarte foarte foarte foarte multe camioane care merg cu anvelope Pneus. Nu se joaca nimeni cu aceste masini, pt ca vine camionagiu si iti darama hardughia daca iti bati joc de el.
In alta ordine de idei, daca este cineva care a luat dupa 1.01.2007 anvelope de la mine si a avut cea mai mica problema cu ele, il rog sa scrie aici . Pe cuvantul meu ca nu ma supar. De ce? Pentru simplul motiv ca ofer garantie la ele.
Si ca sa inchei, care a fost rostul postarii tale? Fa pe viitor un topic separat, nu cred ca te-am deranjat cu ceva.
Concluzia: ia 4 bucati de la mine sa vad daca le poti echilibra
-

adumitrachy - Ford Freak