Totul despre membri

Primul meu Ford ... Focus 1,6 TDCI

Prezentari cu masini, poze, biografii, liste

Moderator: Cornel001

Re: Primul meu Ford ... Focus 1,6 TDCI

Mesajde IOnut10 » 03 Iul 2011, 21:35

Grilele aftermarket se potrivesc bine pe bara originala?
Mai este nevoie pentru schimb si de alte piese in afara de bara si grile? Am vazut pe undeva pe forum ca mai ziceau unii de alt deflector pietre, etc...
IOnut10
Ford Freak

Maşina: Ford Focus, 2007, 1.8 TDCi 115 CP

Mesajde morodor » 04 Iul 2011, 09:17

Deocamdata nu am demontat bara veche . Am asteptat sa-mi vina capacul de la cuiul de tractare sa le vopsesc . E posibil sa fie unele lucruri care sa nu se potriveasca la bara noua , dar asta o sa aflu cand o montez pe masina (sper ca pana la sfarsitul saptamanii sa fie gata ) .
Si eu m-am gandit ca plasticul dintre bara si scut + proiectoarele de ceata , este posibil sa nu se potriveasca ... in schimb grilele se potrivesc perfect .
Istoria Focusului meu ... tot ce am facut si vreau sa fac la masina : http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=15&t=62737
morodor
Member

Maşina: Ford Focus Turnier , 2007 , 1,6TDCI , 109CP
VIN: WF0WXXGCDW7D52952

Mesajde mihaibre » 18 Iul 2011, 19:40

care mai e evolutia lucrarii? avem sau nu bara de cc ? :D
Power is nothing without control!
Actual car: FORD FOCUS ST 2.0 ECOBOOST
Ex car: FORD FOCUS ST 2.0 TDCI
mihaibre
1nsane Member

Maşina: FORD FOCUS 2.0 ECOBOOST

Mesajde morodor » 19 Iul 2011, 01:09

Am luat bara de aproximativ 3 saptamani , dar am pierdut programarea la vopsitorie pentru ca nu a venit la timp dopul de la carligul de remorcare .
Bara avea gauri pentru spalatoarele de faruri si initial vroiam sa le las , dar am primit sfaturi sa le acopar si a trebuit s-o duc in alta parte sa acopere gaurile cu fibra de sticla ... acum astept sa o vopseasca si nu vreau sa-l presez pe vopsitor sa nu-mi dea buleala (imi este dator si o vopseste moca) . Oricum nu pot s-o montez pana joi , pentru ca nu au venit suportii si deflectoarele de aer . Ma enerveaza la culme ca trebuie sa astept atat , dar macar sa iasa cum trebuie ...

Cand o sa fie gata voi posta poze ... pana atunci am inceput sa cumpar si altele :
- am luat o bara spate de facelift din UK (tot prin slick99) si astept sa vina . Bara este cheala (doar partea principala) pentru ca nu mi-am permis sa dau 150 de lire pe una completa , asa ca am comandat separat suporti , ornamentul superior , cadadioptrii si difuzorul ... destul de piperate preturile dar la final o sa ies mai ieftin asa .
- sper ca o sa rezolv si cu niste huse pentru scaune (mai multe detalii dupa ce le pun pe masina).
Se pare ca luna asta ma opresc aici , pentru ca mi-a picat in ultimul moment o combinatie din care imi ieseau ceva banuti (neimpozitati de nevasta)

Am planificat in August :

- Faruri Deyline -

- Evacuare sport cu 2 iesiri - trebuie sa fac o excursie la Bucuresti

- Climatronic - vroiam doar modulul aftermarket pentru climatizare mono , dar firma din Italia a inchis site-ul si nu reusesc sa dau de ei ... am primit de la un coleg o adresa de mail , dar deocamdata nu am primit un raspuns .
- Ornamente inox pe manere la usi in interior si poate cotiera reglabila de la dezmembrari .(am doar niste promisiuni cu schimb + diferenta )

Septembrie si Octombrie :
- Praguri
- Eleron
- Stopuri facelift cu led
- Protectii praguri
- Caluti in + ... nu am renuntat la ideea sa ii maresc puterea motorului si cred ca voi opta pentru un power-box in detrimentul resoftarii ... asta o sa fie in functie de cat de bine voi reusii sa ma incadrez in buget cu celelalte cumparaturi ... sper sa nu apara cheltuieli neprevazute gen volanta , turbina etc . :))

Noembrie
Luna asta o sa iau o decizie foarte grea ! Mi s-a pus pata sa montez o trapa Webasto Hollandia 930 , care arata foarte bine si costa o caruta de bani ... sper sa-mi treaca nebunia pana atunci , dar sunt sigur ca daca o sa am banii , nu ma pot abtine s-o iau ... asta inseamana ca o sa prelungesc contractul cu masina asta pe termen mai lung !
Istoria Focusului meu ... tot ce am facut si vreau sa fac la masina : http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=15&t=62737
morodor
Member

Mesajde morodor » 20 Iul 2011, 00:14

$1 scrie:$2- sper ca o sa rezolv si cu niste huse pentru scaune (mai multe detalii dupa ce le pun pe masina).

S-a rezolvat cu Husele ! Ii multumesc lui slick99 =D> pentru ajutor , el s-a ocupat de licitatia de pe ebay.uk si le-a luat la super-pret ! 23.5 lire + transport , asa ca va recomand sa-l cautati cand aveti nevoie .

Sunt huse originale Ford , care se monteaza direct pe buretul scaunului , nu peste tapiseria actuala si arata foarte bine ... sunt aproape noi . O sa-mi fie usor sa le montez tinand cont ca am facut operatiunea de demontare a celor vechi atunci cand am pus incalzirea in scaune :http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=54&t=60277&st=0&sk=t&sd=a&start=20

Setul este complet : scaune fata , bancheta spate si tetiere . In sfarsit o sa se schimbe total aspectul interiorului .
Am avut ceva emotii la licitatie , fixasem cu slick99 maxim 50 de lire oferta maxima iar licitatia a inceput de la 15 lire . Le-am luat foarte bine , tinand cont ca la 35-50 de lire se vand huse obisnuite .

Azi m-a sunat vopsitorul si mi-a zis ca a vopsit bara fata ! Acum astept suportii si deflectoarele . Am gasit pe stoc numai un singur suport , restul componentelor o sa vina din Germania ... o sa mai dureze ceva , dar maine fac poze cu bara dupa ce-i montez grilele :D ... abia astept sa o vad montata pe masina !
Fişiere ataşate
Huse Ford.JPG
Aici o fotografie cu husele fata .
morodor
Member

Mesajde IOnut10 » 21 Iul 2011, 20:12

trimis PM :)
IOnut10
Ford Freak

Mesajde bogda1313 » 22 Iul 2011, 08:03

Husele, fiind de pe Titanium, nu au partile pentru suportul lateral mai mari decat la scaunele obisnuite? S-ar putea sa "fluture" putin...
Ford Focus MK4 Wagon 2019 Titanium, 1.0 EcoBoost 125 M6
Ford Focus MK2 2007, 1.6 Duratec, Trend Collection + multe chestii montate din pasiune
My site: Auto TestDrive
bogda1313

Maşina: Focus MK2, 2007

Mesajde morodor » 22 Iul 2011, 13:53

Este posibil sa fluture daca merg cu geamul deschis :)) ... de fapt chiar sunt mai mari in zona suportului lateral ... m-am gandit la asta si exista cateva solutii de remediere :

- schimbarea buretului de la scaun cu unul de titanium - (cea mai eleganta solutie , dar si scumpa)
- ajustarea la croitorie a huselor noi , dupa dimensiunile celor vechi (neindicat)
- introducerea unor fasii suplimentare de buret peste cel actual , care sa compenseze dimensiunile huselor .(trebuie facuta cu mare grija , pentru ca poate iesii o tiganie)

Azi montez bara ... m-am sucit si am vrut sa ramana gaurile de la spalatoarele de faruri :))) acum imi trebuie capacele !
Vopseaua a iesit foarte bine , nuanta se potriveste perfect ! Au venit suportii pentru bara , dar nu au venit deflectoarele de aer si un proiector ... astea ajung saptamana viitoare si o sa le montez atunci .
morodor
Member

Mesajde morodor » 22 Iul 2011, 21:06

Am reusit sa montez bara de focus CC.
Am facut foarte bine ca am cumparat suporti . Am crezut initial ca supotii noi ii inlocuiesc pe cei de la bara vache , dar se monteaza in prelungirea a celor vechi , pe care ii si sustin . Vin montati intre suportii vechi si supotul proiectoarelor de ceata .
Am cumparat si proiectoare noi de Fiesta ... pentru cele vechi trebuia sa fac prea multe modificari !
Intre bara noua si plasticele de sub masina ramane un spatiu cam de 3 cm in care o sa intre cele 3 deflectoare de aer pe care le-am comandat si inca nu au venit . Acum imi mai trebuie instalatia de spalat farurile sau macar capacele cu care sa acopar gaurile din bara .
Am facut si cateva poze , dar nu pot sa le pun in seara asta .... poate maine .
morodor
Member

Mesajde slick99 » 22 Iul 2011, 23:27

1. cat ai dat pe proiectoarele de fiesta?
2. a venit si bara spate :D

o pun luni ;) multu' de recomandari, daca mai lauzi mult husele poate mi le opresc eu :))
slick99
1nsane Member

Maşina: doicincibenzinaturbo

Mesajde alexandrusavu » 22 Iul 2011, 23:39

Mai bine luai scaune de titaniu din prima :)
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde morodor » 23 Iul 2011, 00:43

$1 scrie:$2. cat ai dat pe proiectoarele de fiesta?
2. a venit si bara spate :D
o pun luni ;) multu' de recomandari, daca mai lauzi mult husele poate mi le opresc eu :))

1 . 80 / bucata , noi de la Valeo .
2. Super ... deci ajunge marti ... abia astept s-o duc la vopsit :D poate ajung si accesoriile pana la sfarsitul saptamanii .
3. Te-am recomandat pentru ca esti serios si ai facut treaba buna ... alfel nu
te mai spala toata apa din Dambovita ! :D

Daca nu-mi trimiti husele , vin si-ti fur masina ! :)) :)) :))

$1 scrie:$2ai bine luai scaune de titaniu din prima :)

Usor de zis , greu de facut ... daca gaseam scaune le luam ... lasa ca e mai interesant sa le transform pe ala mele ... bricolaj tata , bricolaj ! ;)

In loc sa ma criticati , mai bine gasiti-mi o instalatie de spalat farurile si o grila cu butoane pentru scaune incalzite ... :-*
morodor
Member

Mesajde morodor » 23 Iul 2011, 19:14

Azi am gasit si instalatia completa de spalat farurile , marti ajunge la mine .

Din pacate inca nu am gasit capacele care acopera diuzele de la spalatoare si chiar daca sunt mici si nu au super-design , costa o gramada de bani + ca trebuie si vopsite .
Sper sa gasesc SH ... noi nu cumpar chiar daca stau cu gaurile in bara 2 ani ! :D

Saptamana viitoare am multa "treaba" ... imi vin noile jucarii :D :
- bara spate (care trebuie vopsita )
- stopurile .
- instalatia de spalat farurile .
- un suport pentru ochelari .

Vreau sa va rog ceva ... ce praguri imi recomandati sa pun pe masina mea ?
Cele de la ST sunt OK ?
morodor
Member

Mesajde slick99 » 23 Iul 2011, 19:48

da, sunt ok cele de st :D

de unde ai luat stopurile ? da-mi te rog MP
slick99
1nsane Member

Mesajde IOnut10 » 23 Iul 2011, 22:49

Ce zici, astea sunt bune http://www.ebay.co.uk/itm/380356291103? Sau poate asa ceva: http://www.fordpartsuk.com/shop/ford_focus_mk2_headlamp_washer_jet_cover_rh_2633.htm.
Tu cu cat ai gasit?

Spune-mi si mie te rog codurile FINIS si pretul la care ai gasit deflectoarele de aer si suportii pentru bara.
IOnut10
Ford Freak

Mesajde morodor » 23 Iul 2011, 23:22

$1 scrie:$2
Spune-mi si mie te rog codurile FINIS si pretul la care ai gasit deflectoarele de aer si suportii pentru bara.

A mai fost o discutie pe tema asta , gasesti tot ce-ti trebuie aici :
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=54&t=65850&st=0&sk=t&sd=a
Deflectoarele le-am comandat la reprezentanta si costa toate 3 ,in total cam 80-100 ron cred ... bara ar merge si fara deflectoare dar ramane un spatiu intre cele existente si bara . Se pot face improvizatii ... dar nu am vrut sa am surprize si am ales varianta OEM .
Suportii au costat cam 22 de ron / buc si sunt 2 ...
morodor
Member

Mesajde IOnut10 » 24 Iul 2011, 00:08

Stiam de topic, dar am vrut sa fiu sigur :) Merci.
IOnut10
Ford Freak

Mesajde spiri14 » 24 Iul 2011, 00:13

Detaliaza cu insalatia de spalat faruri . E originala ? Cat a costat , unde ai gasit etc... :D
spiri14
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 2

Mesajde slick99 » 24 Iul 2011, 00:26

oricum la ce praf e pe drumurile noastre....daca mai si ploua, poti sa ai tu cea mai tare instalatie de spalat farurile ca tot nu se duce. cand am adus masina, am mai prins cate un camion in fata si mai si ploua.....nu reuseau sa faca fata :))
slick99
1nsane Member

Mesajde morodor » 24 Iul 2011, 10:40

@slick99 , daca nu-ti foloseste instalatia de spalat farurile , trebuia sa-mi faci o propunere si o cumparam eu , doar stiai ca sunt in cautari ! :D
Instalatia pentru spalat farurile este un moft al meu , dar si o necesitate... pentru a putea monta xenon pe farurile cu lupa . La cate "mofturi" am eu pe masina , mai conteaza inca unul ? :))

@spiri14 , instalatia completa de spalat faruri contine : bidon cu 2 pompe + senzor de nivel lichid , furtune , diuze , instalatie electrica (mai putin capacelele de la diuze) si este 100% originala . Am gasit-o la dezmembrari ! Sambata am luat la rand toate parcurile de dezmembrari si dupa 2 ore de vorbit la tel. am gasit-o . Pretul nu este mare ... doar 150 RON !

Capacele o sa le comand noi , pentru ca am vazut ca exista si o varianta mai ieftina pe care mi-a dat-o colegul IOnut10 caruia ii multumesc pentru informatie .
morodor
Member

Mesajde IOnut10 » 25 Iul 2011, 14:06

$1 scrie:$2A mai fost o discutie pe tema asta , gasesti tot ce-ti trebuie aici :
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=54&t=65850&st=0&sk=t&sd=a
Deflectoarele le-am comandat la reprezentanta si costa toate 3 ,in total cam 80-100 ron cred ...
Suportii au costat cam 22 de ron / buc si sunt 2 ...

Am intrebat la cateva firme autorizate de pe forum de suporti si deflectoare si am primit niste preturi... :-S Pentru cele 3 deflectoare cea mai mica oferta de pret a fost de 310 RON (impreuna), iar pentru suporti 30 RON/ bucata.

Tu de unde le-ai comandat mai exact?
IOnut10
Ford Freak

Mesajde morodor » 25 Iul 2011, 14:22

@ IOnut10 - ai PM .
morodor
Member

Mesajde morodor » 26 Iul 2011, 19:40

Sunt dezamagit de vanzatorul instalatiei de spalat farurile ... mi-a promis instalatia completa si in final am primit doar : pompa , furtunele si diuzele . Bidonul , sezorul de nivel lichid si instalatia electrica : NU ! Omul s-a scuzat ca nu sunt toate , dar si pretul a fost mai mic . Noroc ca prietenul notme81 avea un bidon pentru instalatia de spalat farurile si cum este un dragut , s-a oferit sa ma ajute =D> , ca sa-mi pot termina de montat instalatia ! Ma bucur ca in final a iesit bine si joi am programat montajul . Sper sa functioneze !
Tot vanzatorul respectiv , a zis ca are lampile stop de facelift si dar stopurile lui erau identice cu ce am eu pe masina ... bine ca mi-a trimis poze . A zis ca a inteles la telefon pre-facelift ...
Deci din 2 seturi de lampi stop facelift pe care teoretic trebuia sa la am azi , nu m-am ales cu nimic ... (prietenii stiu de ce :D )

Tot azi a venit si bara spate de la slick99 (care nu m-a dezamagit :D ) . Nu am avut timp sa o desfac , pentru ca era foarte bine ambalata , dar o vad maine , cand o duc la vopsit .

Mai trebuie sa vina husele de Titanium , jaluzele originale Ford , capacele de la diuzele splatoarelor de faruri si am terminat cu modificarile pentru luna asta .
In August urmeaza 2 operatiuni foarte costisitoare : bifurcatia la toba - pe 9 sau 10 August la Bucuresti si comandarea kitului pentru clima .

In curand pun si poze ... am facut cateva cu telefonul dar o sa fac si cu camera . Acum ma cam deprima gaurile din bara fata .
morodor
Member

Mesajde slick99 » 26 Iul 2011, 21:05

macar era intreaga bara? :D
slick99
1nsane Member

Mesajde morodor » 27 Iul 2011, 09:52

Cateva poze facute cu telefonul ... o sa fac unele mai bune cu camera .
Fişiere ataşate
Imag062.jpg
Imag063.jpg
Imag064.jpg
Imag066.jpg
Imag067.jpg
Imag068.jpg
morodor
Member

Mesajde morodor » 27 Iul 2011, 11:53

$1 scrie:$2
Mi s-a pus pata sa montez o trapa Webasto Hollandia 930 care arata foarte bine si costa o caruta de bani ...

Asta este trapa Webasto Hollandia 930 :
http://www.trapeauto.ro/produse/sisteme-acoperis/hollandia-900.html

Firma Webasto construieste trape de prim montaj pentru foarte multe marci de autoturisme (inclusiv Ford) si acesta a fost motivul pentru care m-am orientat spre acesta marca . Au reprezentata in Romania cu showroom in Bucuresti dar din pacate nu se ocupa si de montaj , acesta fiind realizat de 2 firme partenere , una in Bucuresti si cealalta la Arad .
Am cerut o oferta de pret de la firma din Bucuresti , iar raspunsul lor a fost ca nu monteaza trape din gama 700 si 900 , ci doar din gama 100 , 300 , 400 si 500 ! Nu am inteles care este motivul , pentru ca pasii de montaj sunt identici ... m-am gandit ca din cauza pretului prea mare , nu au in oferta trapele 700 si 900 , dar nici acest motiv nu poate sa fie , pentru ca 500 este mai scumpa , fiind trapa panoramica cu dubla deschidere .

O sa explic pe scurt cu se face montajul :
Se incepe prin demontarea tapiseriei de la plafon , dupa care se taie traversa centrala . Trapa vine cu un chenar care se lipeste pe plafonul masinii cu banda adeziva la cotele trecute in istructiuni , dupa care se trece la decuparea plafonului in locul marcat pe chenar . Trapa are sisteme de prindere universale care se ajusteaza in functie de marca si se prinde pe cadru lateral pentru sustinerea greutatii trapei si rigdizeaza plafonul la fel de bine cum o facea traversa originala , deci nu se afecteaza structura de rezistenta a masinii . In functie de modelul trapei , se decupeaza tapiseria plafonului in dreptul trapei si se monteaza un cheder in culoarea plafonului sau se schimba toata tapiseria plafonului , cu una special decupata . Se conecteaza instalatia electrica si Trapa este gata !
Cam asta este in mare procesul de montaj , care dureaza intre 6 si 8 ore dupa oferta firmei care le monteaza . Garantia este de 2 ani pentru trapa si 1 an pentru montaj , cost estimativ 800 de Euro .
http://www.trapeauto.ro/
Datorita pretului destul de piperat , am cautat si alte solutii mai ieftine . O trapa OEM de la dezmembrari costa in jur de 500 - 900 RON , dar partea complicata in acest caz , este ca trebuie schimbat plafonul metalic al masinii , cu un plafon care este decupat din fabrica si are sudat pe interior un cadru metalic pe care se prinde trapa OEM . Ma gandeam ca deranjul o sa fie prea mare sa dau plafonul jos , dar am aflat ca are doar cateva puncte de sudura , in fata si in spate , pe laterale fiind lipit cu o rasina speciala . Probabil ca un astfel de plafon nou costa destul de mult si daca o sa cumpar inclusiv tapiseria plafonului + vopsit si manopera de montaj , o sa depasesc costurile instalarii unei trape Webasto . Cred ca se justifica acesta modificare , numai daca o sa gasesc la dezmembrari o masina cu trapa si cu plafonul intreg la un pret accesibil .
Poze cu trapa si plafonul OEM :
Fişiere ataşate
Plafon OEM cu cadru pentru trapa.JPG
Trapa OEM.jpg
morodor
Member

Mesajde theCloud » 28 Iul 2011, 18:58

Sal!
Vad ca investesti serios in masina ta :)
As face-o si eu daca as avea din ce. ...mda...daca nu trebuia sa dau acum 360 euro pe demontat DPF ar fi mai buna situatia.
Totusi, cam cat costa in total sistemul de spalat faruri?
Si niste huse as vrea sa iau si eu. Mi-e mila de scaune care deja au inceput sa se inmurdareasca. Cat costa cele de titanium?
Bafta! :)
S Max 2007, 2 TDCI Trend + options ;)
theCloud

Maşina: S MAX 2007, 2TDCI 143cp
VIN: WF0SXXGBWS7U18040

Mesajde morodor » 28 Iul 2011, 22:56

Azi am montat instalatia de spalat farurile si deflectoarele de sub bara , pe care nu le-am avut cand am montat bara .
Spre surprinderea mea , suportii de la bara veche aveau decupaturile si lacasul de prindere pentru stropitoarele de far si nu a fost nevoie de suruburi pentru prinderea lor in armatura la bara . Problema a fost la mufa electrica , in care la mine sunt 4 fire din 6 posibile . Am conectat pompa de la spalatoarele de far la cele 2 fire libere , dar nu a functionat si aici pot fi cateva motive :
1. cele 2 fire , care la mine erau in plus pe mufa , sunt pentru senzorul de nivel lichid .
2. cele 2 fire sunt pentru pompa , dar nu sunt conectate in panoul de sigurante sau nu exista siguranta .
Ramane sa verifice un electrician si sa gasesc o solutie de alimentare . La masinile dotate din fabrica in mufa respectiva sunt 6 fire : 2 pentru alimentarea pompei de parbriz si luneta , 2 pentru senzorul de nivel lichid si 2 pentru pompa de la spalatoarele de faruri . Pompa pentru spalatoarele de far se activeaza in momentul in care farurile sunt aprinse si se tine mai mult de 2 sec. apasat butonul pentru spalarea parbrizului .
Nu am montat bidonul original , pentru ca neavand senzorul de nivel lichid , a ramas o gaura libera in partea de jos a bidonului si cand o sa gasesc senzorul la un pret acceptabil (nou este peste 100 de RON), il voi monta impreuna cu bidonul original ... desemenea nu am montat deocamdata nici rezervorul suplimentar . Prtea buna este ca acum voi putea pune capacele la diuzele de spalat farurile iar partea electrica ramane sa o fac cand voi schimba farurile .
morodor
Member

Mesajde shalimar189 » 29 Iul 2011, 08:39

In momentul cand o sa spui stop modificarilor sa ne anunti, dar si atunci probabil ca vor mai aparea idei :).Bafta multa cu trapa, si tot respectul pentru investitii.
shalimar189
Gold Member

Maşina: Focus&LandCruiser
VIN: 7mai1986FINALISTI

Mesajde morodor » 29 Iul 2011, 10:05

Multumesc .

Can o sa termin cu modificarile la masina mea , daca o sa mai simt nevoia sa bricolez , ma apuc de masina tatalui meu :D (care este aproape identica ).

Modificarile le fac in timp ... e ca si cum am luat masina in leasing si platesc rate ! Daca luam una noua , cu toate dotarile din fabrica , probabil ca aveam costuri mai mari si mi-ar fi lipsit distractia de a cauta si adapta diverse accesorii , sisteme ...
Asa am satisfactii mai mari si tin mai mult la masina cand stiu ca m-am ocupat eu de personalizarea ei si multe lucruri l-am facut cu mana mea .

Nu imi plac modificarile hard ... incerc sa gasesc solutii si sa raman pe OEM cat se poate de mult . Din acesta cauza , cineva care nu se pricepe la Focus nu-si poate da seama cat am modificat la ea si uneori chiar eu uit ca am schimbat unele componente , dar este bine ca mai avem o masina identica si nemodificata in familie ... pot sa fac comparatii cu cea stok si imi dau seama cat de mult am schimbat masina mea .
morodor
Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Totul despre membri