Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

PIESE ORIGINALE FORD? CUM AFLU?

02 Aug 2011, 15:55

Salutare tuturor,

Puteti sa-mi spuneti ,cei care ati cumparat de la axevo piese pentru ford,daca sunt originale sau nu?
Va intreb pentru ca am sunat la mai multe service-uri in Timisoara inclusiv la reprezentanta ford si imi spun ca piesele
nu au cum sa fie ORIGINALE FORD avind in vedere pretul.
De la axevo am primit ,pentru kitul de distributie + cele 4 filtre(aer,motorina,polen,ulei)+pompa de apa pretul de aprox 1300 lei-piese originale
La reprezentanta si la celalate serice-uri pentru aceleasi componente enumerate mai sus am primit in jur de 2500lei ,deci o diferenta de aprox 1000 lei.
Cum e cu piesele astea de la axevo sunt ele originale 100% ford sau nu ?
Cum de au asa pret mic?
Cei care ati cumparat piese de la ei(axevo)au fost originale ,v-a garantat cineva ca-s originale?
Ca si persoana care nu am cunostinte temeinice despre piese si calitatea lor exista vreun mod sigur(sau aproape sigur)
de a afla daca o piesa este originala ford?
Au vreo stanta ford...,ceva?
Rog pe cei care nu "cunosc" sau nu au experimentat probleme cu piesele ford sa se abtina de la comentarii inutile.
Masina mea este Ford Focus 2006 combi 90cai VIN:WF0WXXGCDW6P62347
Sa nu ma intelegeti gresit nu am nimic cu axevo,stima lor daca au piese originale la un pret bun,problema e ca eu
am copii si nu risc sa-mi pun toate "facaturile" pe masina indiferent ca este o reprezentanta ford ,axevo sau oricare alt service.Dar bineinteles ca nu vreau nici sa arunc cu banii pe fereastra ca asa vor "smecherii" si adausurile lor de 1000%.

Multumesc si astept parerea "expertilor"

Re: PIESE ORIGINALE FORD? CUM AFLU?

02 Aug 2011, 16:48

da, sunt originale
pt ca axevo sunt importatori directi; deci poti sa iei fara nicio problema

02 Aug 2011, 22:49

Ce puteau sa mai spuna si cei de la reprezentanta ... da domle .. suntem exorbitanti!!
Cuimpara linistit de la axevo si orice alt magazin de bun simt ca piesele sunt ok, in general preturile in repezentante sunt de la de 2 ori pana la de n ori mai scumpe decat in mod normal asa ca eu as cam uita de ei.

03 Aug 2011, 15:00

Salut,
Problema cu piesele de schimb, originale sau nu, este un pic mai delicata. In general, producatorii de autovehicule nu pot face toate partile componente ale masinilor produse de acestia. Astfel, producatorul masinii, achizitioneaza o mare parte a pieselor componente de la alti producatori, in general producatori consacrati pentru reperele respective, in anumite conditii de pret, calitate, etc...
In aceste conditii. o piesa cu sigla Ford pe ea poate fi produsa de un alt producator pentru Ford, dar, respectivul producator poate produce (in cazul in care nu are contract de exclusivitate cu Ford) si piese, similare/identice, dar fara sigla Ford. Diferentele intre 2 piese (una cu sigla Ford, alta fara), produse de acelasi producator, pot fi mai mici sau mai mari, atit ca pret cit si calitativ, functie de piesa.
Tinind cont de cele de mai sus, piesele de schimb pot fi:
- piese originale (au stantat pe ele sigla producatorului masinii la care sint folosite sau sint ambalate sub sigla respectiva, de ex. Ford)
- piese de calitate echivalenta (sint piese produse in general de producatorul pieselor originale, dar fara sigla si care sint comercializate de diversi distribuitori, altii decit reprezentantele)
- piese "after market"
Din acest motiv, unii distribuitori, pentru a vinde mai repede si mai usor piesele din a 2-a categorie, le prezinta ca fiind din prima categorie, ceea ce, in multe cazuri este destul de departe de realitate.
Referitor la preturile acestor piese, trebuie avut in vedere mai multe aspecte:
1. Volumul de cheltuieli ale unei reprezentante, volum care trebuie acoperit de adaosurile comerciale ale pieselor si masinilor vindute, iar in ultimul timp, volumul de masini a cam scazut...
2. Nivelul profitului pe care trebuie sa le aduca...
3. Faptul ca in Romania, reprezentantele vor sa faca un profit cit mai mare cu un efort cit mai mic...

In concluzie, daca vrei piese originale, cauta si la reprezentantele din afara tarii, dar nu te astepta la diferente de pret foarte mari fata de preturile practicate de reprezentantele noastre, sau, incearca sa afli producatorul de prima echipare pentru piesele de care ai nevoie si cauta piesele produse de acesta (piese de calitate echivalenta).

Bafta...

03 Aug 2011, 18:42

In cazul de fata era vorba de piese originale.

Si da, preturile la furnizorii de pe forum sunt mai bune decat la reprezentanta, substantial chiar!
Răspunde