de badboy20cm » 07 Aug 2011, 15:49
bibanu47
Gata Dl.Bibanu , am dat prima oara roata jos dupa spate am verificat,rulmentul ,nimic silentios,am uns si pistonasele de la etrier cu ocazia asta ,am pus vaselina speciala pt asa ceva....Apoi am trecut din nou la roata fata ,am eliberat tot dupa fuzeta ,bieleta,etrier,cap bara,pivot ,planetara ,apoi am inceput sa o verific ,am invartit usor de ea ...,totul ok adica nu scotea nici un sunet si mergea lin ,cand am invartit m-ai tare hopaaa se auzea acel sunet de frecat urmat si de bataia aceea ,am verificat si are si putin joc ....Am dat toata fuzeta jos ,am scos-o dupa amortizor ca sa ma duc eventual maine ,poimaine sa imi schimbe la un service rulmentul cu presa hidraulica .
E clara treaba ca este din rulment,dar ce figura ,ca la ceilalti rulmenti schimbati de-a lungul timpului ,in numar de 3 ,nu am intalnit sa faca asa ,aia ba rontaiau de mama focului fier pe fier ,,ba erau foarte infranati ,nici unu ca asta sa mearga usor dar la turatie mare sa faca urat .Nici eu nu mi-am dat seama cand am schimbat planetara ca ar fii rulmentul ,din ce imi aduc aminte ,am invartit de butuc atunci dar nu mi-am dat seama de el ,,probabil nu l-am invartit destul de tare