Prezentari cu masini, poze, biografii, liste
22 Mar 2010, 23:41
Andrei, poza n-am facut, dar Scangauge-ul se mufeaza direct in mufa OBD, care se gaseste sub volan, in stanga langa sigurante.
Teoretic nu trebuie modificat nimic ca sa functioneze, dar practic, fiind bagata mufa de la ScanGauge, nu mai poti pune inapoi capacul de la sigurante.
Initial ma gandeam sa tai o gaura in capac astfel incat sa permita mufei sa ramana in afara dar in acelasi timp sa acopere sigurantele.
Pana la urma am pus capacul de la sigurante in torpedou si l-am lasat acolo.
23 Mar 2010, 11:47
Ah, probabil nu citisem prea atent prima oara si nu intelegeam la ce capac te referi. Neatentia, plus faptul ca la Fiesta mufa OBD are capacelul ei, iar tabloul de sigurate e in spatele torpedoului, ma nedumerisera
30 Apr 2010, 10:42
Cum se comporta EBC-urile fata de standard?Exact aceleasi discuri le-am comandat si eu.
Placute o sa pun Ferodo DS2500.
Vezi ca Goodridge face furtune de frana racing.
Cat au fost amortizoarele B6?
Stiu ca B12 tuning kit este in jur de 800E si are in plus arcuri sport H&R.
05 Mai 2010, 09:45
Marele avantaj al combinatiei USR Ultimax + EBC red stuff e ca franeaza excelent la cald, dispare acea estompare a capacitatii de franare care apare la franari lungi (sau dese) si puternice.
In schimb pana se incalzesc, trebuie calcata frana mai tare ca la cele stock.
Per ansamblu, eu sunt multumit de ele, luand in calcul si pretul relativ decent pentru categoria din care fac parte. (~500Eur cu TVA cu tot / 4 discuri + 4 seturi de placute)
Probabil ca si cu DS2500 vei avea ceva 'emotii' pana se incalzesc.

Bilstiein B6 au costat in vara lui 2008 cca 575Eur cu TVA cu tot. Le-am comandat direct la Bilstein Compa S.A. din Sibiu.
Cand mi-am luat EBC-urie de la 4Turbo, spuneau ca aduc si Bilstein la preturi bune (dar n-au zisc cat)

Sunt niste amortizoare excelente, utilizabile in general bine pe soselele noastre. Totusi, la cum aratau soselele dupa iarna care a trecut, nu era prea placut sa mergi cu ele.
Parere mea e sa nu arunci banii pe B12, pentru ca ai masina noua si probabil ca arcurile sunt ok, iar coborararea gardei la sol te va incurca destul de mult pe drumurile noastre de rahat.
EDIT:
De unde ti-ai luat fisele Magnecor?
06 Mai 2010, 22:24
Fisele le-am luat de aici
http://www.teamtorquesteer.co.uk/fiesta-st-engine.htmlReferitor la amortizoare inclin sa-ti dau dreptate, stau in cumpana daca sa o cobor sau nu din cauza jegurilor de drumuri pe care ne deplasam

.
Oricum amortizoarele stock nu mi se par extraordinare le voi inlocui cu ceva de la Bilstein:B6 sau B8+arcuri sport

.Am facut de 1 mai un drum la Cluj si m-am convins de necesitatea unor amortizoare mai performante.
Am mai cautat pe net si am gasit la H&R o bara stabilizatoare pt. Fiesta ST.
Multam de raspuns.
03 Aug 2011, 01:50
Am ajuns la 137.000km...
N-am mai scris in ultima vreme pt ca masinuta mai mult a stat, abia reusind sa adun cca 13.000km in ultimii 2 ani. (in schimb am 'bagat' in Outlander 72.000 in nici doi ani)
Cu toate astea a primit un set nou de gume de vara
Vredestein Ultrac Cento 215/45/17, arcuri fata noi (OEM), un bec xenon D2S Osram nou si o bara fata noua in locul celei SH, gratie unui coleg care mi-a julit-o in fata firmei si si-a pus RCA-ul la bataie

M-a mai batut gandul sa-i pun un
subwoofer OEM, dar am pierdut licitatia pe eBay...
05 Aug 2011, 13:00
Salutare !
Te rog, Extremero, incap vreun tip de jante de 15 inci peste etrierii de ST170 ?
Daca ar fi sa dai timpul inapoi, ai mai cumpara Scangauge-ul ?
Multumesc ! Drum bun !
05 Aug 2011, 15:10
Salut Florin,
Din ce stiu eu, dimensiunea minima de jante care incap peste franele de ST170 este de 16 inch.
Referitor la ScanGauge... depinde pentru ce iti trebuie.... daca vrei doar sa citesti coduri de eroare si sa le resetezi, poti sa-ti iei cititoare mai ieftine pe care le mufezi/demufezi cand ai nevoie.
Eu mi-am luat ScanGauge pt ca am catalizatorul scos si mai apareau erorile specifice acestui lucru (
in special P0420) si cum ST170 n-are nici computer de bord, am zis sa umplu spatiul gol de sub radio

Dar in realitate n-am folosit niciodata functiile de trip computer ale ScanGauge-ului.... asa ca ce sa zic... e un gadget 'cool to have' si nu 'must to have'

In plus, nu stiu daca doar aparatul meu face asa sau e 'boala lor', dar mie imi 'ingheata' din cand in cand si trebuie sa-i scot mufa si apoi sa o pun la loc pt a-l reseta. Mi-au spus cei de la magazin ca mi-l schimba fara probleme, dar mi-a fost lene sa-l mai dau jos si sa-l trimit inapoi...
Toate bune
07 Iul 2014, 10:31
Am vazut masina asta in trafic saptamana trecuta. Are GPL
07 Iul 2014, 13:07
Mda.... eu am vandut-o unui coleg, care am mers cu ea vreo 2-3 ani, dupa care a dat-o si el.
Cel care a luat-o zicea ca vrea sa-i puna GPL.
Oricum, banuiesc ca ai vazut-o cu jantele de 16, ca pe cele de 17 le vanduse colegul si bara fata nu mai avea stropitori si nici spoturi de ceata de ST170...
Mie-mi pare rau de ea, dar au trecut anii, s-au schimbat prioritatile si nevoie in familie, asa ca un hatch nu-si mai gasea locul...
07 Iul 2014, 14:10
Nu am fost atent la roti in schimb mi-a atras atentia mirosul de gaz care imi venea pe geam de la masina din fata si asa am observat-o.
11 Iul 2014, 12:34
eu am refuzat sa o vand in septembrie anul trecut mai mult cand am auzit ce planuri avea cu ea (desi pretul nu era rau, masina + diferenta ok): gpl + alte prostii.
11 Iul 2014, 16:36
de ce zici ca GPL e o prostie? deja instalatiile sunt suficient de performante incat sa nu mai fie aproape nici o diferenta intre gaz si benzina.
si daca luam Focus-ul ST170 de la tine tot GPL ii puneam si eu.
oricum, de ce te mai intereseaza ce ii face dupa ce a cumparat-o? e proprietatea lui, poate sa ii faca ce vrea.
in plus e doar un fier, nu vreo fiinta vie (animal, copil) sa iti pese daca sufera sau nu dupa ce pleaca de la tine.
11 Iul 2014, 17:44
Gpl-ul nu este prostie, doar ca depinde de masina. Pentru motoare mici, de la care nu ai pretentii, este foarte recomandat, gen 1.4, 1.6 etc, dar pentru o masina cu pretentii mai sportive niciodata. Si da, este un fier, dar te atasezi si de lucruri, mai ales cand stii ca la tine a fost cum ai crezut tu ca este mai bine.
13 Iul 2014, 10:07
Ba tocmai ca la un motor cu conpresie mare se vede avantajul de a merge pe GPL.
Rezistenta la autodetonare este peste benzina de pompa, având cifra octanica in jur de 105-110.
15 Iul 2014, 20:59
da, bine, nu are rost sa ne contrazicem. aline, cand vorbim de turbo + gpl, da poti obtine un plus. in fine, eu nu mi-as pune asa ceva pe masina, decat daca este vorba de ceva de la care nu poti sa ai pretentii. plus ca gpl-ul nu este neaparat si benefic pentru motor. dar aici ajungem cu discutia la tipul de instalatie folosita (ceva ok este cam 1000 E), la cel care ti-o monteaza, la cine iti face softul pentru ea, dar totusi si la constructia motorului, pentru ca modelele cu gpl de fabrica nu sunt identice la mecanica cu cele fara gpl (scoatem din calcul instalatia de gpl). eu am incheiat cu asta acest subiect, si da mi-as cumpara orice masina cu gpl de fabrica.
06 Dec 2014, 21:55
Salut, mi-am achizitionat in vara un focus ST170. Masina are xenon cu lupa din fabrica marca Hella. Din pacate nu vrea sa mi se mai aprinda cel de pe dreapta, cand aprind farurile, "clipeste" de vreo 2 ori si se stinge. Are cineva idee daca este vorba de bec sau de sursa? si cam cat ar costa fiecare?
06 Dec 2014, 23:38
Inverseaza'le si afli sigur. Ptr preturi incearca pe sectiunea Comercial, sunt mai multe firme acolo. Un bec incepe de pe la 250 ron, sursa cred ca e mai sus
07 Dec 2014, 19:05
250 lei? Asta a durut...

mersi de sfat !
23 Oct 2016, 22:24
Daca te rog mi-ai putea da seria de sasiu de la ford focus st170? Am si eu un ford focus 1.8 tdci si as vrea sa schimb proiectoarele normale cu cele de st 170, iar cei de la magazin nu au gasit. au spus ca daca le dau o serie de sasiu care sa aiba de fabrica asa ceva imi aduc.
24 Oct 2016, 10:34
Ti-am dat seria pe PM, dar daca vei vrea sa le iei de noi, o sa te cam 'usture'

De ce nu le iei SH de pe ebay?
Vezi linkurile de mai jos:
- 49 LIRE cu livrare cu tot -
cel mai ieftin dar trebuie intrebat daca are si mastile argintii din jurul becurilor- 75.5 LIRE cu livrare cu tot -
kit complet- 83 Lire cu livrare cu tot -
kit completSpor!