Subiecte in care nu s-a mai scris de 3 luni si subiecte inchise
Reguli forum
Daca cineva dintre cei care au subiect aici doreste mutarea acestuia in categoria Comercial, il rog sa ma anunte prin
PM,
E-MAIL sau printr-un mesaj
aici.
In aceasta categorie nu se mai poate raspunde la subiecte.
17 Mai 2007, 12:36
Ma intereseaza unde se gaseste filtru de aer conditionat la ford focus 1 , si daca este greu de schimbat.
Va multumesc. Eventual niste poze daca se poate
17 Mai 2007, 12:47
Mersi de linkuri.
17 Mai 2007, 12:49
Uite si instructiunile cu poze. Multumim Bosch
- Fişiere ataşate
-
- Screen_50.jpg
- (87.78 KiB) Descărcat de 2657 ori
17 Mai 2007, 14:27
huffy, da linkul de unde ai luat instructiunile
17 Mai 2007, 14:38
Salut!,
Intructiunile vin odata cu filtrul de aer.Eu cand am schimbat filtrul am ramas surprins sa constat ca in cutie aveam si intructiuni.
17 Mai 2007, 15:12
@ddexter Nu mai stiu de unde am schema aia dar vezi in link-ul de mai jos ca sunt instructiuni pt toate marcile si modelele:
http://aa.bosch.de/aa/en/static/produkt ... /index.htm
17 Mai 2007, 15:51
Am gasit, se multumeste!
21 Mai 2007, 15:04
Buna,
Am vazut in linkul de mai sus cum se schimba filtrul. Pare destul de simplu. Totusi din ce am mai citit pe forum se pare ca este o operatie destul de delicata. Adica trebuie lipit nu's ce cauciuc ca sa nu intre apa pe la filtru. In linkul de mai sus nu se vede aceasta operatie. Pana la urma cum e bine de schimbat?
26 Mai 2007, 17:06
am un focus 1.6v 2003
la service au zis ca nu are filtru polen
se poate?
multumesc
26 Mai 2007, 18:25
Eu n-am lipit nimic, operatia am efectuat-o exact cum e descris mai sus si n-am avut probleme cu apa. Altii au avut ceva probleme si a fost nevoie sa lipeasca capacul de plastic cu silicon.
26 Mai 2007, 22:33
$1 scrie:$2m un focus 1.6v 2003
la service au zis ca nu are filtru polen
se poate?
multumesc
Are A/C sau climatronic ????
Daca da atunci are, si daca nu are sa-i pui cat mai repede !!
02 Iun 2007, 03:37
Capacul de care vorbiti, se lipeste cu un snur dintr-un silicon special care se intareste la contactul cu apa. Acest snur are in interior o insertie subtire metalica. Daca nu il lipiti si intra apa, o sa inceapa sa miroasa urat rau cand dati drumu la A/C. Bafta!
13 Iul 2007, 13:37
Merge si curatat/spalat filtrul? adica pot sa-l scot la fiecare 10.000 si sa-l curat? si binenteles sa-l schimb la 30-40000. merci!
13 Iul 2007, 13:44
Daca esti din Bucuresti nu vrei sa stii cum arata filtrul dupa 10.000km. Asa ca schimba-l cat mai des posibil.
13 Iul 2007, 14:13
Daca tii la plamanii tai schimba-l ca de des iti permiti, chiar si la 5000 de km.
Eu l-am schimbat aseara si avea doar vreo 7000 si nici nu vreau sa ma gandesc ca tot ce era in el ar fi ajuns in plamanii mei...era o mazga neagra care ramanea pe degete cand il atingeai...
13 Iul 2007, 14:46
Si preferabil ia cu carbon activ, scapi si de mirosul de gaze de la vrun camion care merge in fatza ta
Vedeti ca nu e chiar un capat de tara, la baietii care vind la Bursa sint pretuiri absolut decente
16 Iul 2007, 20:35
azi am incercat sa schimb 'singur' filtrul de polen si sa-i dam cu spray, mai ales ca am si niste pb cu orl-u' , ca sa nu ma mai invoiesc pt orice 'maruntis' sa ajung la service autorizat (ca tre sa ajung si mai incolo pt alte probleme), dar bag seama din linkurile de mai sus, ca aia de la fraud au gandit-o cu, curu, la FF2, ca tre data jos pedala de acceleratie ! na, acu ce fac ?
e adevarat ca-ti afecteaza garantia daca inlocuiesti singur filtrul ? asa imi zicea cineva...
N-am timp sa ma batai prea mult, tre sa-l fac cat mai repede
16 Iul 2007, 20:39
$1 scrie:$2zi am incercat sa schimb 'singur' filtrul de polen si sa-i dam cu spray, mai ales ca am si niste pb cu orl-u' , ca sa nu ma mai invoiesc pt orice 'maruntis' sa ajung la service autorizat (ca tre sa ajung si mai incolo pt alte probleme), dar bag seama din linkurile de mai sus, ca aia de la fraud au gandit-o cu, curu, la FF2, ca tre data jos pedala de acceleratie ! na, acu ce fac ?
e adevarat ca-ti afecteaza garantia daca inlocuiesti singur filtrul ? asa imi zicea cineva...
N-am timp sa ma batai prea mult, tre sa-l fac cat mai repede

pai ... si ce ? e pedala sigilata ? de unde sa stie ca l-ai schimbat tu ?
16 Iul 2007, 20:45
pai teoretic n-ar avea de unde, da io stiu... vad ca tre scoasa si apoi pusa la loc si o mufa electrica sau asa ceva.
16 Iul 2007, 22:56
Am vazut la Romcar cand au schimbat filtrul de polen la un FF2 si nu au demontat pedala, deci se poate si asa..
Oricum singura mufa e cea de la pedala de acceleratie, nu e complicat deloc.
16 Iul 2007, 23:09
Pai si zi-mi si mie cum au facut !!
Da, aia e mufa, oare la ce foloseste.
16 Iul 2007, 23:31
Pai n-as putea sa-ti zic exact ca eram la vreo 6-7 metri de masina, dupa geamul de la sala de asteptare
17 Iul 2007, 11:48
Pai atunci de unde stii ca nu au demontat pedala, daca nu vedeai bine ?
In alta ordine de idei, m-am uitat la masina din nou si chiar daca se da jos pedala parca tot nu e loc suficient ... ramane de vazut . Daca a schimbat sau a vazut cineva cum se schimba filtrul de polen la FF2 poate imi confirma si mie cum e treaba.
28 Aug 2009, 12:41
Cornel,
La masina mea nu a umblat de cand o am decat un singur om si atunci eram si eu sa-l ajut (daca avea nevoie) Iti spun sigur ca nu ai cum sa schimbi filtrul de polen fara sa dai pedala de acceleratie jos. Operatia este foarte simpla. desfaci 3 suruburi la pedala de acceleratie, scoti mufa pedalei, desfaci 3 suruburi la capacul filtrului si scoti filtrul afara. Cele mai bune instructiuni si frumos desenate la
http://aa.bosch.de/aa/en/static/produkt ... /index.htmSpor
06 Noi 2009, 03:39
Aveti grija la FF2 sa nu aveti contactul pus când dati jos pedala de acceleratie.
06 Noi 2009, 16:32
Ce se intampla? Habar nu am dar vreau sa stiu.
06 Noi 2009, 18:24
Citest ECU o eroare si dup-aia trebuie IDS.