Un mic rezumat al meciului. Nu sunt comentator sportiv, va rog sa nu va luati de stil

Inceputul meciului. Echipa Romaniei intr-un 4-3-3 ce ne-ar sugera o echipa ofensiva. Realitatea e alta.
Mijocasi: Costin Lazar (mijlocas defensiv - jucator care pana la schimbare a avut cele mai multe driblinguri, poate singurele), Bourceanu (mijlocas defensiv un distrugator adevarat) si Cocis (mijlocas pe care doar Pictor Viturca il vede mijlocas ofensiv, realitatea ne spune ca pase nu da, ca aparator nu convinge).
Atacanti: Balanel - baga capul in pamant alearga si centreaza indiferent daca e sau nu cineva in careu. Un mare plus pentru el astazi, din lovituri libere a centrat surprinzator de bine pe toata durata meciului, pacat ca nu a facut acelasi lucru si din actiune. Tanase: un jucator teoretic destul de tehnic, doar ca in meciul de azi a avut nevoie de vreo 3-4 atingeri ca sa aiba mingea sub control. Prea mult pentru un meci din ziua de azi. Marica: bataios ca de obicei la nationala, nu a avut prea multe sanse.
Concluzie tactica am jucat cu 7 aparatori 2 floricele si un varf izolat.
SURPRIZA!!!! Se accidenteaza Lazar, intra Stancu. O miscare ofensiva, care ne-a oferit mai putine sanse de gol...
Surpriza neplacuta: Bosnia castiga cu 1-0. Ai nevoie de victorie cu Franta ca sa mai poti spera la calificare. Rezultat: Marius Niculaie ramane pe banca (nu zic ca ar fi rupt norii, dar cu 2 varfuri puternice poate iesea ceva pe mingile aruncate aiurea in ultimele minute) iar cireasa de pe tort... Tatarusanu trage de timp in ultimele minute (oare cine i-a cerut asta)... Decat sa incerci sa dai gol Frantei (cu riscul de a pierde frumos, oricum nu ai nimic altceva de pierdut...) mai bine un egal fara glorie.
Intr-un fel are logica... De ce sa tragi sa te califici la un turneu final, cand se suprapune cu vacanta de vara. Mai bine zici nu s-a putut, dar vedeti nu am pierdut cu Franta (campioana mondiala in 98, europeana in 2000 dar care a iesit de la mondiale in 2002 daca nu gresesc, fara gol inscris si batuta de echipa de rezerve din Ligue 1 - Senegal).
Ca sa fie tabloul complet am vazut un stadion superb pana la nivelul gazonului... Ma iertati am folosit un termen gresit... Pana la nivelul gliei stramosesti... Sa dai aproape 250 milioane de euro pe un stadion in care gazonul devine camp inundat de cartite dupa 20 de minute, la 2 luni de la montare mi se pare culmea nesimtirii. Si auzi acolo de vina e vremea... Ca n-a plouat. Adica avem stadion de 250 milioane de euro dar nu avem instalatie de udare a gazonului... Te c.ci pe dumneavoastra cu stropi nu alta...
Sa inchei totusi intr-o nota optimista am vazut si 2 lucruri bune. Chiriches a jucat exemplar iar Luchin aproape perfect. Pe final s-a inmuiat putin dar nu a gresit decisiv. Se dovedeste ca putem avea jucatori buni si din afara Bucurestiului.... Sper sa nu fie doar o evolutie singulara ci sa confirme pe mai departe.
In plus trebuie sa-i oferim Satanei ce i se cuvine, Romania a facut un meci excelent pe faza de aparare, pacat ca nu am jucat in campionatul de wist sau canasta unde castiga cei ce raman la 0....