Re: Stil de condus gresit
$1 scrie:$2a 60/h in a treia eu am cam 3000 rot/min. deci pot linistit sa folosesc frana de motor prin simplu fapt ca nu mai accelerez si sa cobor la 1800 rot /min, turatie care este fr apropiata de viteza de 20/h. atunci pot sa apas ambreiajul si sa retrogradez.
Poti folosi frana de motor daca ai destula distanta fata de cel din fata. Si eu o folosesc frecvent cand vad ca se pune galben si am timp de frana de motor, dau cand distanta fata de cel din fata o permite. Altfel, franez cum ziceam mai sus.
$1 scrie:$2ai asta ziceam , diferenta dintre unul care apasa si frana si ambreiajul si apoi e pregatit sa schimbe in inferioara si unul care apasa doar frana, e pregatit sa schimbe in inferioara si apasa ambreiajul doar cand trebuie sa faca acest lucru este ca al doilea a uzat mai putin ambreiajul. Si are si un plus de siguranta si consum mai mic.
Stai linistit ca uzura nu e asa mare pe cum se crede. Ca doar nu merg jumate de km cu ambreiajul apasat.
Nu inteleg partea cu plusul de siguranta. Eu schimb mai repede in alta treapta avand deja ambreiajul apasat. In plus franarea e mai rapida. Consumul inca nu m-a deranjat, sta bine acolo unde e

Focus Mk3.5 1.5TDCi 120CP PowerShift 2017

-
VIPER - Membru al Asociaţiei ClubFord
- Maşina: Ford Focus Mk3.5, 1.5 TDCi, Titanium