$1 scrie:$2este 90% din populatie tot s-a inspirat la vreun examen! Nu cred ca este vreun om care sa nu se fi inspirat sau sa copieze la vreun examen.
ei bine, eu sunt unul din aia care nu a copiat si nici nu s-a inpirat la niciunul din multele examene de la bac pe care le-am dat, avand, la vremea respectiva, subiecte de olimpiada la examenele de fizica si matematica; si cu toate astea am avut rezultate bune. Asa ca daca eu am putut, pot si altii, daca vor... Ca mine mai sunt cateva zeci, poate sute de mii de persoane. Deci, daca ai o parere, nu inseamna ca este si buna/realista.
Consider ca e bine sa se inceapa o triere a celor care invatza din multitudinea de elevi de liceu. Cum a inceput-o Funeriu, sunt de acord. A vrut camere de supraveghere si subiecte destul de dificile, foarte bine. Sunt sigur ca un elev mediocru ar fi facut de cel putin 5 sau 6 oricare din subiectele fiecarui examen, daca ar fi pus un pic burta pe carte.
Daca sistemul, stricat de cei dinaintea lui, a dus la asemenea rezultate, atunci, din partea mea, sa nu treaca niciunu' bac-ul, daca nu merita. Avem nevoie si de meserii mai putin nobile, dar foarte utile, si nu prea sunt dornici de asa ceva. Ei bine, poate asa mai "populam" acele meserii.
Ar mai fi multe de zis, mai ales ca am trait, oarecum intr-un mediu educational si stiu, probabil, mai multe chestii decat vad altii din exterior, dar ma limitez la atat.