toxicristi, perfect de acord cu tine, ar trebui ca toata lumea sa-si poata instala singuri difuzoarele ca nu e mare scofala...cu toate astea sunt cateva exceptii care ii obliga pe vanzatori sa ceara montajul intr-un service autorizat. Iti dau cateva exemple de pe cand lucram la un magazin specializat audio:
1. Buna ziua, doresc un difuzor stereo

(eu) cum adica stereo?!! (el, oarecum iritat) da dom`ne, am cas stereo in masina, deci da-mi un difuzor stereo...
2. Mi-ati vandut un difuzor stricat, nu merge. (eu) nici o problema, il schimbam, cum ati procedat la instalare? (el) pai, ca la boxele de calculator, am legat 2 fire si l-am bagat in priza

(o fi crezut ca se procedeaza ca la boxele active...)
3. Doresc 2 difuzoare la 12 volti

(eu) nu exista asa ceva, difuzorul e difuzor si cu asta basta, in plus semnalul care ajunge pe un difuzor este alternativ..(el) dom`ne, nu-mi spune tu mie, io le montez in masina deci vreau la 12 volti...
4. cu o zi in urma cumparase un difuzor woofer cu bobina dubla, una de 2 ohmi si una de 4 ohmi...(el) se aude groaznic, cred ca e stricat, va rog sa-mi returnati banii (eu) nici o problema, cum l-ati montat? (el) pai, am legat un canal pe o bobina si celalalt canal pe cealalta bobina
In urma experientelor avute cu astfel de clienti, am cerut ca pentru a beneficia de garantie difuzoarele sa fie montate in service autorizat. Acum e amuzant cand imi amintesc, la momentul respectiv n-a fost asa amuzant pentru ca a trebuit sa le dau banii inapoi, n-am reusit sa-l conving pe prost ca el e prost, nu difuzorul. Pentru ca prostul insista in prostia lui. MULT !!!