Re: Inmatriculari in Bulgaria
1. Daca o masina este sau nu cazan se stabileste de RAR si statia ITP. Da, vir zice unii ca se trece cu spaga ca la noi. Dar cine poarta vina ? Daca nu suntem in stare sa avem un sistem corect, atunci eu propun sa desfiintam si RAR-ul si toate statiile ITP si PRIN LEGE toate masinile sa fie casate la varsta de doi ani, cat nu are nevoie de ITP ca vine din fabrica.
2. De ce mama dracului nu putem fi o tara normala, ca Germania. Acolo impozitul se plateste pe fiecare suta de centimetri cubi in functie de carburantul utilizat si nivelul de poluare. La un motor pe benzina euro 4, e cam o suta de euro pe an.
MARELE IMPOZIT ESTE INCLUS IN PRETUL CARBURANTILOR. Asa este si corect, impozitul nu poate fi prea mare pentru ca s-ar taxa la fel si cel care face 7000 pe an si cel care face 40.000 anual.
3. In tara lui peste prajit daca ai motor de 1.9 platesti 2 milioane impozit si daca e de 2.2 se ajunge la 8 milioane. Unde este logica ??? La un motor mare de 4.0 se ajunge si la 50 milioane....
4. Germania nu are taxa auto, noi de ce avem ???
5. Faptul ca unii au ajuns sa apeleze la inmatricularea in Bg este foarte justificat...De ce sa plateasca statului PORC ???
PS. Cand am inmatriculat focuselul din semnatura, am platit 500 euro pentru o masina care avea atunci 2.5 ani, EURO 4. Acum daca mai aduc una tot de 2.5 ani si tot euro 4, taxa este de 1600. UNDE E LOGICA ????
Dupa cum a spus si alt coleg, daca statul poate impune asta nu insemana ca e si corect...
-
bezart - 1nsane Member
- Maşina: Focus Mk2 1.6 Ti-VCT 2006, Opel Corsa 1.2 2012, Daewoo Matiz 2004