de Merkur_XR4TI » 11 Sep 2011, 16:13
Salut cu respect pe toata lumea. Am intrat si eu in discutie pentru ca sunt curios tare, nu am inteles exact ce se intampla cu legea asta. De multumit, nici atat. Nici nu poate fi vorba. Consider ca aceasta lege nu are absolut nimic de-a face cu protejarea mediului, este doar o modalitate de a trage bani de la oameni. Si am sa va explic si de ce.
Cu mintea mea gandesc ca, pentru a fi o lege corecta si care sa vizeze direct taxarea poluatorilor, ar fi trebuit sa fie introdusa taxa in pretul combustibililor. De ce? Din cate am inteles eu, aceasta taxa se aplica doar pentru autoturisme. Nu motociclete, nu scutere, nu drujbe, nu compresorul lui Dorel, agregate care sunt si ele surse de poluare.
Corect ar fi ca Guvernul sa reduca (mult) accizele imense pe care le are puse pe benzina si motorina si sa puna o anume acciza REZONABILA si SUPORTABILA pe poluare. Asa ar fi corect daca ar fi cu adevarat despre mediu. Pentru ca tot ce papa benzina scoate fum, nu doar masinile. Si drujba, si masina, si lampa de benzina. Dar, cum asta e clar o stratege de stors bani, platesc doar cei care cumpara masini.
Eu unu' asa gandesc. Vreau sa aud opinii.
Acum, dintre cei care au inteles, ca eu unu' nu am reusit. Daca am o masina din '87 cumparata in 2008 inmatriculata in Romania(cu numere negre), la care nu am reusit nici pana azi sa imi schimb talonul si numele pe numele meu, mai trebuie platita taxa? Taxe la zi, impozit astronomic, mereu la platit la termen. Aceeasi intrebare valabila si pentru o masina din 1992, cumparata acum 3 saptamani(inainte sa se dea votul la lege), inmatriculata(cu numere negre) in Romania, la care nu s-au schimbat placutele si talonul.
Multumesc mult, numai bine tuturor si abia astept sa va vad opiniile.