ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Geam termopan cu 2 camere vs 5 camere

04 Oct 2011, 15:39

Salutare.

Apartamentul meu de 2 camere (Bucuresti) are geamuri termopan, ROMPLAST, cu 2 camere.
Avand in vedere ca gigacaloria o sa ne manance ficatii la iarna, ma gandeam sa le inlocuiesc cu unele de 5 camere.

E cineva pe aici care ar putea sa imi spuna daca se merita efortul?
Se va simtii vreo diferenta de caldura in casa? O sa se simta la intretinere diferenta?

Peretii sunt din beton si neizolati iar apartamentul este la mijloc. Adica intre 2 apartamente.

Multumesc.

Re: Geam termopan cu 2 camere vs 5 camere

04 Oct 2011, 16:30

$1 scrie:$2eretii sunt din beton si neizolati

Nu merita.
S-ar castiga insa enorm cu o termoizolare cu polistiren a blocului.

04 Oct 2011, 16:38

Nu merita. Doar daca iti izolezi blocul atunci iti schimbi si geamurile cu unele cu profil de 5 camere sau mai mult si geam cu 2 sau 3 foi. Altfel pierderi la fel de mari ai si prin zona ferestrei si prin peretii de beton neizolati.

05 Oct 2011, 07:00

Romplast sau Ramplast ?

Este o diferenta intre 2 camere si 5, insa poti lua cu 4 camere (intre 4 si 5 nu este cine stie ce diferenta)

05 Oct 2011, 14:20

Ramplast.

Multumesc tuturor pt informatii. O sa ma mai gandesc . Acum inclin spre NU.

05 Oct 2011, 15:58

cel mai mare transfer termic este la geam nu la tamplarie.un geam low-e isi face banii fata de unul normal(acum cred ca nici nu se mai pun decat low-e).chestia cu 2-3-5-7 ...camere influenteaza prea putin(ca suprafata tamplaria e redusa fata de geam),asa ca nu merita efortul si investitia.de banii pe care i-ai da ptr geamuri noi mai bine izolezi peretii!peste 5 ani vor fi cu 9-10 camere!

06 Oct 2011, 17:25

Cred ca ai dreptate.

06 Oct 2011, 20:05

Eu stiam ca low-e are alta "functie", nu de bariera termica.

06 Oct 2011, 21:27

http://en.wikipedia.org/wiki/Low_emissivity

23 Oct 2011, 21:56

Nu merita efortul financiar, poti sa iei linistit cu 2 canale. Ti-o spun din punct de vedere al unui constructor. Alege un geam bun si fa o termoizolatie la exterior si/sau la interior (in functie de posibilitati).
Răspunde