Hmmm.....prima masina?
prin 1997 la insistentele sotiei (ma casatorisem de doi ani si atunci fetita mea avea tot doi ani) m-am gandit sa-mi iau carnet de conducere. am luat carnetul si am stat cu el in buzunar un an de zile. nu eram pasionatul soferiei si nici nu aveam bani de masina. taica-miu o luase pe "ulei" grav de tot iar maica-mea nu avea de unde sa ma ajute cu bani.
mama sotiei (tata nu mai avea murise la 55 de ani) era si ea saraca muncea inca pe un salariu decent.
asa ca ce ne-am gandit noi; sa cumparam masina unchiului sotiei in LEASING. a cerut pe masina atunci 8 milioane si a trebuit sa-i achit masina in 8 luni adica cate un milion pe luna. masina de taximetrist o dacie 1300 din 1980. unchiul o vindea deoarece avea aceasi meteahna ca tatal meu, nu le mai ajungea "uleiul".
si....doamne! ce masina am luat! puneam apa pe o parte curgea pe cealalta, puneam ulei pe o parte curgea pe cealalta, fum scotea la greu (mi-au retinut si talonul pe treaba asta), oalele de la planetare sudate, masina vopsita cu pensula si chitul era de trei degete grosime pe ea, gazat tot interiorul masinii, si multe, multe de care nu-mi mai aduc aminte. nu ma pricepeam la masini, dar eram mandru si nu mai era important faptul ca stateam cu bidonul de ulei si de apa in portbagaj. bani de reparatii nu aveam ca trebuia sa platesc ratele masinii. dupa ce am achitat masina m-am gandit impreuna cu doamna mea sa o reparam in totalitate.
am bagat in termen de un an cam 13 milioane in ea. tot de la cap la coada, facut motor, cutie de viteze, articulatii, planetare, radiator, tinichigerie, vopsitorie, etc....si masina tot prost mergea. a intrat masinuta pe mainile la diversi "meseriasi" care-mi lua banii si facea treaba de mantuiala. pe parcurs dragostea ptr masinuta mea se transformase in ura. nu tinea deloc cu casa, te lasa cand ti-era lumea mai draga.
si uite asa dupa trei ani m-am trezit in targ la vitan ca o vindeam. am luat pe ea 8,5 milioane si eram tare fericit ca am scapat de "prima dragoste".
asta a fost povestea primei mele masini