15 Noi 2011, 22:39
15 Noi 2011, 23:30
15 Noi 2011, 23:57
16 Noi 2011, 00:07
16 Noi 2011, 09:44
Comparatia e gresita. Tu nu iti exprimi dezacordul fata de cei care te-au pus sa mergi la biserica, ci fata de biserica. E ca si cum eu mi-as exprima dezacordul fata de fisc, care incaseaza impozitele.$1 scrie:$2Exact asa fac altii cununia religioasa. Se supun presiunii sociale sau familiale, platesc si taxele aferente, dar isi exprima dezacordul.
aiurea... discutia este despre religie, nu despre moralitate, care este ceva eminamente subiectiv. Dar ca sa-ti fac pe plac, hai sa discutam de aceasta morala, asa zis seculara. Arata-mi te rog o dovada ca e atat de seculara pe cat insinuezi... un papirus, scrijelitura pe peretele pesterii... ceva similar cu ce ai spus tu, dar mai vechi de 100 de ani, ca sa fie secular.$1 scrie:$2iscutia fiind in principal despre moralitate, alternativa la morala crestina nu este materialismul ci morala seculara.
nenea Matusalem, ne despart putine generatii (le poti numara pe degete) de vremurile in care traiau bine cei care furau, cotropeau, subjugau, in numele imperiului din care faceau parte. Cam efemer caracterul asta secular al moralitatii de care vorbesti...$1 scrie:$2Fiule, am constatat de-a lungul a mii de generatii [...]
16 Noi 2011, 12:25
$1 scrie:$2omparatia e gresita. Tu nu iti exprimi dezacordul fata de cei care te-au pus sa mergi la biserica, ci fata de biserica.
$1 scrie:$2tunci cand nu ne convine ceva, criticam direct pe cel ce declanseaza procesul, nu pe cei ce il pun in aplicare !
$1 scrie:$2ar ca sa-ti fac pe plac, hai sa discutam de aceasta morala, asa zis seculara. Arata-mi te rog o dovada ca e atat de seculara pe cat insinuezi... un papirus, scrijelitura pe peretele pesterii... ceva similar cu ce ai spus tu, dar mai vechi de 100 de ani, ca sa fie secular.
$1 scrie:$2hen I look at birds and animals, their survival is without rules, without conditions, without organization. But mothers take good care of their offspring. That’s nature. In human beings also, parents—particularly mothers—and children have a special bond. Mother’s milk is a sign of this affection. We are created that way. The child’s survival is entirely dependent on someone else’s affection. So, basically, each individual’s survival or future depends on society. We need these human values. I call these secular ethics, secular beliefs. There’s no relationship with any particular religion. Even without religion, even as nonbelievers, we have the capacity to promote these things.
$1 scrie:$2nenea Matusalem, ne despart putine generatii (le poti numara pe degete) de vremurile in care traiau bine cei care furau, cotropeau, subjugau, in numele imperiului din care faceau parte. Cam efemer caracterul asta secular al moralitatii de care vorbesti...$1 scrie:$2iule, am constatat de-a lungul a mii de generatii[...]
16 Noi 2011, 13:52
Pai hai sa vedem. Eu vorbeam de mere, tu de pere. Eu iti atrag atentia ca exista diferente intre ele, tu zici ca nu, pentru ca amandoua sunt fructe.$1 scrie:$2ici macar din acest punct de vedere comparatia nu este gresita.
16 Noi 2011, 14:40
$1 scrie:$2ai hai sa vedem. Eu vorbeam de mere, tu de pere. Eu iti atrag atentia ca exista diferente intre ele, tu zici ca nu, pentru ca amandoua sunt fructe.
$1 scrie:$2aca m-ar tenta...
$1 scrie:$2..asa zis seculara. Arata-mi te rog o dovada ca e atat de seculara pe cat insinuezi... un papirus, scrijelitura pe peretele pesterii... ceva similar cu ce ai spus tu, dar mai vechi de 100 de ani, ca sa fie secular.
$1 scrie:$2aca m-ar tenta sa folosesc tactici de gen "red herring", as veni mai intai la tine sa iau notite, cred ca esti un profesor extraordinar.![]()
16 Noi 2011, 15:21
$1 scrie:$2ai sa vedem...Eu (1) consider biserica principalul vinovat ca a trebuit sa merg si la biserica
16 Noi 2011, 15:51
16 Noi 2011, 16:22
$1 scrie:$2xemplu? Pai faci o afirmatie asa-zis seculara, dar nu demonstrezi ca a zis-o si altcineva inaintea ta.
$1 scrie:$2ar ca sa-ti fac pe plac, hai sa discutam de aceasta morala, asa zis seculara. Arata-mi te rog o dovada ca e atat de seculara pe cat insinuezi... un papirus, scrijelitura pe peretele pesterii... ceva similar cu ce ai spus tu, dar mai vechi de 100 de ani, ca sa fie secular.
...Cam efemer caracterul asta secular al moralitatii de care vorbesti...
$1 scrie:$2ma scuzi, dar nu ma pot abtine. Deci nu cutumele, nu rudele, nu dorinta ta, ci institutia care te-a deservit.
$1 scrie:$2Ce-ar fi sa auzim la un proces de crima "onorata instanta, nu eu l-am omorat, ci pistolul pe care-l tineam in mana."
16 Noi 2011, 16:59
16 Noi 2011, 22:31
$1 scrie:$2ai baieti, nu va indreptati catre Don Gyovany...![]()
17 Noi 2011, 08:10
17 Noi 2011, 10:41
17 Noi 2011, 11:13
18 Noi 2011, 13:24
$1 scrie:$2e doare mintea
Sunteti praf
18 Noi 2011, 14:14
$1 scrie:$2Sincer, caut un contraexemplu in (sectiunea asta) si chiar nu gasesc !
18 Noi 2011, 18:06
18 Noi 2011, 19:46
18 Noi 2011, 21:17
$1 scrie:$2Temir, nu mi-ai lasat impresia ca te intereseaza sa aflii noutati. Daca ai fii la fel de preocupat si de chestia asta
$1 scrie:$2pe cat esti sa aplici noile reguli gramaticale, probabil, discutia asta, nu ar fi ajuns aici....
18 Noi 2011, 22:58
19 Noi 2011, 09:33
$1 scrie:$2egulile astea gramaticale de care zici nu sunt deloc noi si omul nu se straduieste sa le puna in aplicare, ci pur si simplu tine la scrierea corecta in limba romana (ca si mine dealtfel)
de exemplu, "afli" se scrie cu un singur "i" (si nu cu 3), "fi" se scrie (in cazul folosit de tine) cu un singur "i" si nu cu 2....aaaaa da, probabil e din cauza tastaturii![]()
dar daca doresti mai multe amanunte (desi am oarece indoieli), te invit pe topicul dedicat scrierii si vorbirii corecte a limbii romane viewtopic.php?f=17&t=19605&st=0&sk=t&sd=a&hilit=sa+scriem+corect&start=120#wrapheader
19 Noi 2011, 10:49
19 Noi 2011, 19:10
19 Noi 2011, 19:28
$1 scrie:$2ei, e bine ca a-i inteles aluzia mea subtile
...
adica, macar sa stim pe ce ne umflam muschii
19 Noi 2011, 21:57
19 Noi 2011, 23:17
20 Noi 2011, 09:37
20 Noi 2011, 10:15
$1 scrie:$2..
Toata discutia de aici, sau, ma rog, aproape toata, s-a axat pe directia : preoti grasi si lacomi = religie "praf". Ca preotii sunt oameni si deci supusi greselii - eu zic ca am lamurit-o !
$1 scrie:$2Cum spuneam si ceva mai in spate : nu poti avea o discutie obiectiva plecand de la premisele astea. Mai departe : daca eu urasc matematica si fizica, asta nu inseamna ca acestea nu isi au utilitatea lor....
$1 scrie:$2Insa hai sa vedem care este treaba asta cu religia; e ea utila in vreun fel pentru a avea o viata spirituala si fizica mai echilibrate? Daca da, cum? Ce trebuie facut? Ce e bine de stiut?
Si... putem continua fara a cadea in extreme, fara a deveni nu stiu ce fanatici - o discutie in urma careaia sa iesim mai bogati cu ceva informatii.