$1 scrie:$2b]Nic daca erai acum prin Craiova,iti faceam cinste cu un pahar de zaibar autentic,de la mama lui,pe care l-am primit si eu de la cineva...si este atat de buuun...pateaza tot ce atinge,innegreste mai bine zis si iasa doar cu foarfeca

Pai acusi zisasi? Bine mai vere, cand scriai tu mesajul eu eram in Craiova...
Multumesc mult ca te-ai gandit la mine, e ca si cum am fi baut un pahar impreuna. Eu am fost pe fuga, nici nu stiu cand a trecut timpul. Am scurtat "saptamana altfel" si mi-am invoit copiii, apoi am plecat la vizitat de rude.
Apropo de "saptamana altfel": sincer temir, m-ai dezamagit la faza asta. Sa faci bâză pe marginea unui eveniment tragic, pe care l-ai documentat superficial (de unde ai scos "microbuzul scolii"?), mi se pare ridicol. Totalmente neasteptat din partea ta, stiind valoarea intelectuala si literara pe care ai demonstrat-o in multe randuri (si o spun fara ironie, ai fost si ramai printre colegii de forum pe care ii lecturez cu mare placere). Hai sa refacem impreuna firul evenimentelor:
O fata de 19 ani, Roxana T., eleva in clasa a XIII-a la Colegiul Economic Gheorghe Dragos din Satu Mare, pleaca la scoala. O noua zi de scoala, "scoala alftel". Din pacate pentru ea va fi ultima zi de scoala. Ultima zi de viata. Parintii fetei, oameni simpli din Nisipeni, au auzit cate ceva despre acest gen de activitati, dar nimeni nu le-a dat detalii concrete despre program, durata, etc. Copila lor urma sa plece la scoala, asa cum o facuse 12 ani incoace.
Nimeni nu a cerut acordul parintilor pentru activitati desfasurate in afara incintei de invatamant, nici parintilor Roxanei, nici celorlalti parinti de copii scolari din Romania asa cum se face in cazul excursiilor obisnuite. Si in fond si la urma urmei ce se poate intampla unui copil,
in cadrul unei activitati scolare cu prezenta obligatorie?
Cadrul didactic, buimacit probabil de lipsa normelor si directivelor didactice referitoare la organizarea "saptamanii altfel" a scos clasa in excursie, la padure. In mod aparent organizat, dupa tiparul "vine toata lumea, scapa cine poate". La sfarsitul excursiei, fiecare pleaca cum il taie capul. Roxana, impreuna cu inca trei colegi, se urca intr-un VW Golf model vechi, la al carui volan era colegul lor. Sofer incepator, elev de 19 ani.
Inevitabilul s-a produs. Roxana a incheiat subit socotelile cu viata, o alta tanara se zbate intre viata si moarte, iar tanarul sofer este distrus pe termen lung, psihic/juridic/material.
Daca ar fi sa urmez logica expusa de temir, de vina este capul de pod care nu s-a ferit la timp, acul vitezometrului care a urcat malefic, de capul lui, la peste 100 kmh, si poate mortu' ; da, da, desigur! Mortu' e de vina, hai sa-l bagam la puscarie cateva luni si abia dupa aceea sa-l ingropam.
In niciun caz nu sunt vinovati cei care au produs brambureala asta. Nuuuuu.... acesta sunt curati ca lacrima, ne vor conduce copiii in continuare, spre noi culmi ale educatie, spre epice "bacalaureate altfel" .