de sanderoalex » 08 Apr 2012, 22:37
ideea de "scoala altfel' e buna,cu conditia ca cei care o pun in practica sa o trateze cu seriozitate.mai bine ar revizui programa si manualele scolare,care sunt varza.sunt nevoit sa fac lectii cu fiu-miu,ca sa inteleaga ceva, cand lipseste de la scoala din cauza meciurilor,asa ca frunzaresc si eu manualele. multe sunt un amestec de lucruri inutile prezentate cu font mare si lucruri interesante puse in coltul paginii cu litere de-o schioapa.cartea de limba si literatura romana e mai dificil de parcurs decat un tratat filozofic.ca de obicei,scola romaneasca doreste sa formeze mecanici auto care sa fie in stare sa tina o disertatie despre cunoasterea de sine,istorici cu aptitudini medicale si farmacisti capabili sa stie toata capitalele lumii,inclusiv ale insulitelor stat din oceania.ca sa nu pomenesc de lucratori forestieri cu cunostinte aprofundate de mecanica fluidelor,si nu neaparat ale celor cu grade.remarc totusi revenirea la normalitate in ceea ce priveste admiterea la facultate,unde media anuala de la liceul din crevedia nu v-a bate pe cea de la un liceu de top din tara in alcatuirea listei de admisi.
legat de evenimentul nefericit ,cadrul didactic este respunzator de elevi pana la terminarea actiunii,adica pana ajunge in curtea scolii.nu trebuia sa permita sa plece cu acea masina.din ce mi-a povestit fiu-miu legat de saptamana cu altfel de scoala,am inteles ca dascalii (vorbesc strict de scoala lui) nu prea si-au dat interesul in organizarea ei.
"În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te f... aşa cum vrea el."