prin 92-93 se ia o decizie la nivel de şefi să care pietroaie din cariere de la sohodol (lăngă oraşul Câmpeni, la 80 km de alba-iuliana) către bucureşti şi un Kraz care stătea din 90 neînmatriculat şi făcea curse de 2 km numai în incinta carierei. îl înmatriculăm, iar nea Stan, şofer pe Kraz de vreo 15 ani când află că trebuia să înceapă o nouă etapă în viaţa lui cu curse de Buc (cam 400 km pe sens) o sfecleşte rău de tot şi începe tânguiala... moşu băga 5-6 curse de 2 km pe zi în incintă unde se mergea foarte încet că era un drum foarte prost şi în 90% din cazuri era aghezmuit.
în fine, se prinde moşu că n-are încotro, şi oricum mergea cu colegii, şoferi de cursă care făceau asta de ani de zile cu Rabele... până la urmă nu avea ce să fie prea rău, dar el oricum era speriat...
după o zi luuuungă ajunge la Bucureşti şi începe povestea:
"băi tată, îmi pune ăstia un pietroi de vreo 5-6 metri (cubi n. m. asta însemna cam 15 tone) să-mi rupă maşina, nu alta! şi plec cu nebunii ăştia, tu-le muna-n cur că m-au alergat tot drumul!
până să ajungem la Abrud, 20-30, 20-30, şi mână, şi mână, numa aşa goneau. pă urmă pe valea Ampoiului iar goană 20-30. la Sibiu ne-am oprit că nu mai puteam! de la Sibiu încolo 30-40, 30-40, apoi am ajuns pe autostradă pe seară... bă, tată! şi mână, şi mână, 40-50, 40-50 forjă toată autostrada!"
ăia, bineînţeles că erau de faţă şi se strâmbau de râs cu el şi el îi înjura de mama focului că şi-au bătut joc de el... l-au ţinut numa într-o goană!
la vreo doo săptămâni ăia (colegii) începuseră:
nea Stane, las-o bre mai moale că astea e Rabe, nu e Kraz! matale crezi că astea are tot atâta putere?"
la vreo lună plecau din carieră din Sohodol iar moşu nu avea răbdare cu ei prin serpentinele alea de pe valea Ampoiului şi-o lua tare înainte. îi aştepta pe toţi în parcarea aia mare de la intrarea în Sibiu de la aeroport cu salata gata făcută, cu masa întinsă...
ăsta era Krazul

decât Fiat, mai bine Logan... sau, hai, Ford...
cea mai bună băutură este apa de izvor
dacă pui o picătură într-un kil de vinişor!
motoarele de la 6 cilindri în sus cântă!