Buna dimineata,
Imi cer scuze dar acum am intrat pe forum:
1. Motoarele de 1.8 fata de 1.6 au distributie pe lant,deci un mare catig pentru proprietari

dar nu pentru mecanici

si in afara de acesta nu e renumit in coxarea segmentilor de ungere pe pistoane,cum se intampla la cel de 1.6,in concluzie este un motor bunicel.
2. Fumul negru scos de motoarele diesel in momentul mentionat de tine,se datoreaza arderii incomplete fiind un motor care se aprinde prin comprimarea combustibilului.
Am vazut multe motoare diesel de pe masini noi care scot acest fum la accelerare la rece,deci nu reprezinta o defectiune ci un fapt cat se poate de normal.
3. Ma faci sa zambesc

,stii ce inseamna sa poti sesiza 1 mm de ulei peste nivel si sa fii perfect convins de ceea ce afirmi?
Trebuie ca:
-masina sa fie parcata pe o suprafata perfect plana,exclus asfalt deoarece are inclinatii pentru scurgerea apelor pluviale,
-suprafata acesta plana sa fie pusa perfect la cumpana,
-ambele cauciucuri sa aiba aceeasi presiune,
-ambele arcuri sa fie uzate uniform lucru care nu se intampla avand in vedere ca masina ta are atat acumulatorul cat si pilotul pe partea stanga,
-atat fata cat si spatele masinii respective sa aibe acelasi ecartament,nu are legatura cu planul unde este asezata masina ci starea ei pe axe.
.....ma opresc?
Este imposibil sa poti indeplini toate conditiile de mai sus dar spre linistea ta sufleteasca si a tuturor care isi pierd timpul citind pe aici,ca motorul sa faca suprapresiune si sa arunce semeringurile afara nu este posibil decat la cantitati mult peste 0,5 l de ulei sau sa aiba foarte multa benzina introdusa in baie,fapt care se intampla atunci cand curg injectoarele sau din cauza lipsei de scanteie sau a etanseitatii supapelor,nu lucreaza toate pistoanele si benzina trece pe langa segmenti si intra in amestec cu uleiul din baie.
Sper sa fii multumit de raspunsuri pentru ca toate sunt pozitive.

,lucru cam rar intalnit in mecanica.