@temir: Tudor Chirila nu e prost. O ia pe drumuri neasfaltate adeseori, insa nu e prost. Comparatia cu Geoana ma face sa zambesc.
Nu a zis nimeni sa nu traiesti prezentul, insa nu merita sa ne amagim cu el. Poate fi un indemn gresit pentru cei care aleg sa traiasca la modul pasiv (las' ca e bine, avem un serviciu, suntem sanatosi...). Unii aleg insa sa se salveze in viitor, adica sa-si organizeze activitatile curente in perspectiva unui viitor mai bun.
Draga Temir, viitorul nu este incert! Este doar in continua miscare si trebuie sa te adaptezi la el.
Cine nu tine astazi pasul cu viitorul, maine nu va mai tine pasul nici cu prezentul... (asta e adanca rau, creatie proprie).
Cu brazii e mai simpla. Am observat fixatia asta trendy "draga, imi iau brad artificial ca salvez padurile si e mai comod, il am si la anu' ". Totalmente gresit. La fabricarea unui brad de plastic se produce CO2 din greu. Plus CO2-ul aferent transportului din China, iaca s-a dus naibii spiritul ecologic.
Daca incurajam vanzarea de brazi, implicit incurajam cultivarea lor in pepiniere. Un brad pana ajunge la 2m genereaza destul oxigen in atmosfera ca sa ne simtim eco-multumiti atunci cand il punem in sufragerie.
Evident, ma refer la brazii marcati, cumparati din spatiile amenajate, de provenienta cat de cat controloata, nu taiati haotic din padure.