Imagini/Filme/Sunete diverse
Răspunde

Cum se circula in Sofia, BG

07 Aug 2007, 23:58

Aviz amatorilor de excursii la vecinii din sud...

http://www.top.bg/video/?id=520666636

08 Aug 2007, 00:08

Ioi... Mereu aceleasi intersectii... Nu zic ca ai nostri sunt mai destepti, insa d-alea ca ale lor nu am vazut la noi in 10 ani de permis de conducere. Asa haluri de depasire pe banda continua si taiatul fata, trecerile alea pe rosu cand semaforul e clar rosu (nu fortare de galben), mai ales ca sunt intersectii aglomerate si vreme ploioasa, nu am vazut...

LE: Ala ce a facut? A cazut din taxi??? A vrut sa coboare din mers pe banda a treia sau wtf?
Ultima oară modificat de mihai2k1 pe 08 Aug 2007, 00:14, modificat de 2 ori în total.

08 Aug 2007, 00:11

Mda, deci no comment :)

08 Aug 2007, 00:21

ce ami circulatie au si aia .....

08 Aug 2007, 00:24

Primele sunt chiar sadice ...

Celelalte (doar tamponari) sunt mai ok. nu prea inteleg totusi unde se uita soferii, mai ales in intersectia aia mare cu scuaruri.

Poate dupa ce o sa puna mai multe camere pe la noi, o sa facem si noi compilatii din astea.

08 Aug 2007, 02:21

wwwaaaaiii ... asta chiar ca a fost tareeee

08 Aug 2007, 03:59

Cred ca pana si italienii se sperie de aia. Si intersectiile sunt urate...dar si aia isi iau carnetele pe supt....

08 Aug 2007, 20:42

Mda. Nu-mi spune nimic filmul asta. Daca iei 2 ani de filmare si extragi 5 minute de accidente e foarte usor sa tragi concluzia ca asa e mereu in Sofia. Sunt convins ca si la noi sau in orice alt oras se poate face un astfel de film.

08 Aug 2007, 22:04

Pai nu se poate, ca nu avem camere. Daca s-ar putea, ar trebui repusa in drepturi emisiunea aia de pe vremuri "Reflectii Rutiere"! Era foarte buna!

09 Aug 2007, 00:03

Moaamaaa ce de gropi in asfalt aveau acolo.... :lol:

09 Aug 2007, 23:02

E si multa prostie acolo....multa

09 Aug 2007, 23:16

cu asta sunt si eu de acord....deci n-om fi noi grozavi, da' nici cu bulgaroii astia nu mi-e rusine...spaga, hotie, circulatie aiurea....cred ca-s mai rau ca noi...

10 Aug 2007, 03:10

Macar au de lucru cei de la service :lol:

10 Aug 2007, 10:41

Eu am fost in Bulgaria si mi s-a parut ca merg civilizat.

11 Aug 2007, 01:14

:D :D Ti-sa parut...corect

11 Aug 2007, 11:34

vad ca accidentele sunt urmarea nerespectarii marcajelor si a culorii semaforului , deci debandada si indisciplina in trafic

11 Aug 2007, 12:03

Ma astept ca o compiltaie romaneasca sa fie mai...lunga :D

11 Aug 2007, 13:59

$1 scrie:$2ad ca accidentele sunt urmarea nerespectarii marcajelor si a culorii semaforului , deci debandada si indisciplina in trafic

+ faptul ca se merge f. tare in ideea ca ''eu am prioritate, deci el va incetini la timp si ma va lasa sa trec"

20 Aug 2007, 18:32

WOW! Aveam un feeling ca nu ar trebui sa ma aventurez vreodata la volan in tari precum Bulgaria sau Turcia iar acest filmulet imi confirma intuitia.

Sa fim seriosi, multe dintre acele accidente s-au datorat PROSTIEI, SMECHERIEI si LIPSEI DE RESPECT PENTRU CELE MAI ELEMENTARE REGULI. Cel putin alea in plina zi...nu stiu ce scuza au.

Apropo..stie cineva cum se conduce in Turcia? :) ca ma mananca in fund sa dau o fuga pana acolo cu masina...desi ratiunea imi spune ca numai cu un camion Caterpillar de cateva sute de tone ar trebui sa calc pe acolo la volan.

20 Aug 2007, 18:44

Cu riscul de a ma repeta, am fost in Bulgaria si se circula mai civilizat decat la noi. Nu poti sa judeci circulatia dintr-o tara dupa un filmulet de cateva minute.

20 Aug 2007, 18:59

$1 scrie:$2u riscul de a ma repeta, am fost in Bulgaria si se circula mai civilizat decat la noi. Nu poti sa judeci circulatia dintr-o tara dupa un filmulet de cateva minute.

Nu stiu cat de civilizat se circula la ei pentru ca nu am fost acolo insa la noi in tara parca am un simt in plus cand sunt la volan. Vreau sa spun ca "simt" ce ar putea face marlanii nostri si astfel ma pot feri singur (pana la proba contrarie, desigur - sper sa nu fie cazul). Mitocani cu numere de Bulgaria am vazut destui pe drumurile patriei si am asa o reticenta fata de tara lor.

Desigur...observatia ca un filmulet nu poate descrie obiectiv realitatea este cat se poate de pertinenta si nu trebuie sa uitam ca si noi ne simtim ofensati cand BBC-ul sau mai stiu eu ce alt mijloc mass-media din vest mai baga cate un scurt documentar despre tiganii nostri sau cersetorii sau batranii abandonati de societate si pun acel stigmat pe Romania.

Dar in realitate exista cu siguranta o corelatie foarte stransa intre gradul de civilizatie din tara respectiva si numarul/gravitatea accidentelor rutiere iar din aceasta perspectiva Bulgaria este o tara cu grad de risc ridicat. Incearca sa traversezi in Londra de aiurea si toti vor opri sa te lase sa treci fara sa se ciocneasca vreunul bara-n bara pentru ca: toti circula cu viteza redusa, toti pastreaza distanta, toti pastreaza banda, toti semnalizeaza din timp schimbarea directiei de mers si niciunul nu asculta manele (doar o gluma rupta din context).

E posibil sa primesti injuraturi (pentru ca acolo le meriti, nu e ceva obisnuit sa treci strada pe unde te taie capul) dar scapi cu picioarele intregi!

21 Aug 2007, 08:34

in Turcia, in afara de circulatia fantastic de aglomerata din Istanbul, se merge bine

21 Aug 2007, 09:14

Wow... Pietonii aia parca au magnet.

21 Aug 2007, 20:32

$1 scrie:$2Apropo..stie cineva cum se conduce in Turcia? :) ca ma mananca in fund sa dau o fuga pana acolo cu masina...desi ratiunea imi spune ca numai cu un camion Caterpillar de cateva sute de tone ar trebui sa calc pe acolo la volan.

ratiunea iti spune foarte bine...ascult-o.. :D

la Istanbul sunt oameni care s-au nascut pe o parte a strazii si n-au apucat inca sa vada ce-i pe partea cealalta... :)

22 Aug 2007, 09:44

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2Apropo..stie cineva cum se conduce in Turcia? :) ca ma mananca in fund sa dau o fuga pana acolo cu masina...desi ratiunea imi spune ca numai cu un camion Caterpillar de cateva sute de tone ar trebui sa calc pe acolo la volan.

ratiunea iti spune foarte bine...ascult-o.. :D

la Istanbul sunt oameni care s-au nascut pe o parte a strazii si n-au apucat inca sa vada ce-i pe partea cealalta... :)

@Alen,
sa stii ca am fost de vreo 10 ori prin Istanbul (pieton sau turist cu microbuz)
Cred ca o singura daca am vazut un accident ca urmare a neacordarii de prioritate de catre un taxi
astiasint cei mai rai si mai periculosi, oriunde in lume
am mers mult pe autostrada dinspre aeroport spre podul Galata
in afara de aglomeratia infernala,pericole nu prea sint.Doar sa ai nervii tari si sa fii rabdator. Am ramas uimit de calmul soferului turc chiar in situatii in care cel din fata lui greseste grosolan.

@Darth-Claudiu
Evita autostrada care trece prin Istanbul
in rest e bine
Anul trecut am vazut in Kusadasi o multime de masini cu numar de RO
(trebuie sapat pe net daca mai este linie de ferryboat intre Constanta si Istanbul sau Constanta-Bursa)

22 Aug 2007, 11:51

Multumiri si pentru Alen si pentru Ripperu cu privire la Turcia.

Cred ca va decide prietena cum ne deplasam acolo :) Daca ea decide sa mergem cu masina...atunci o conduc pe a ei :)

Si nu pot sa nu mentionez urmatorul banc:

Stiai ca soferii turci sunt cei mai buni din lume?
Nu, de ce?
Pentru ca aia prosti au murit deja.

22 Aug 2007, 12:14

De acord cu Shadow, nu poti judeca circulatia dintr-o tara dupa un filmulet. Poate au fost compilate cele mai cretine accidente.

22 Aug 2007, 14:32

Cu toate astea bulgarii au mai putine fatalitati ca noi..ceva gen o victima la 7 accidente. Romania e lider la capitolul asta in Europa, cu o victima la 3 accidente.

Cei mai disciplinati sunt englezii, cu o victima la 93 de accidente.

Pana la urma....tot la noi e mai rau. :)

24 Aug 2007, 00:15

Hai sa nu mai ridem de vecini nostri bg, eu am fost si in bulgariasi am circulat toata tara la noi in lung si lat, drumuri mai proaste si mai pline cu gropi ca in jud. Bistrita, Harghita, Covasna si Maramures le depaseste cu mult pe cele din BG. la noi este mult mai jale ca in Sofia, asa ca hai sa ne uitam la noi in ograda.
Răspunde