Re: Probleme PC
$1 scrie:$2ii masina in garaj daca ai "date" importante in ea.
In continuare este un "straw man".
Antivirusii "este" si nu prea "este" ca si centura de siguranta. Asemanarile ar fi:
- antivirusii nu te protejeaza de toti virusii, doar cativa; "riscul de a fi primul val pentru un virus nou" exista in continuare
- centura de siguranta nu te salveaza din orice situatie, doar cateva
- cea mai buna solutie de a te proteja de furturile de date este sa nu te conectezi la Internet
- cea mai buna solutie de a te proteja de accidente de circulatie este sa tii masina in garaj
Dar exista si cateva deosebiri esentiale:
- centura de siguranta nu ma deranjeaza
- la centura de siguranta nu am o solutie mai buna
- antivirusii...
- la protectia de virusi consider ca am o solutie mai buna
$1 scrie:$2aca nu ai lucra cu Windows, as intelege siguranta ta.
Sau, spre deosebire de altii, chiar stiu ce fac (nu sunt genul care sa dea dublu-click pe un fisier.jpg.exe, care cica ar trebui sa contina poze cu sanii lui Britney Spears, stiu ce face comanda "netstat -na", stiu sa "tunez" serviciile sistemului de operare, stiu care sunt directoarele in care se cauta DLL-urile, stiu sa inspectez dependintele unui executabil, stiu sa folosesc si tin la indemana utilitarele ex-SysInternals - TcpView, Process Explorer, etc).
- datele importante au copii de siguranta, poa' sa mi le stearga, ma doare-n cot. Am si avantajul ca daca eu stric ceva, pot sa revin oricand la o versiune anterioara, pastrez mai multe versiuni anterioare.
- date importante si secrete nu am, dar daca as avea, in nici un caz nu le-as pune pe un calculator cu Windows folosit pentru jocuri, mess, si navigare pe net toata ziua, in ideea ca "las' ca ma protejeaza antivirusul"
- navigarea pe net a devenit mai placuta de cand am dezactivat Flash-ul by default
- am posibilitatea de a elimina simplu si rapid orice eventuala infectie sau de a "dezinstala" programe enervante care lasa mizerie in urma lor
Asadar, I really don't see the big deal.
-

DanielArdelian2 - Membru al Asociaţiei ClubFord
Brainiac - Mesaje: 10723
- Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
- VIN: WF04XXGBB44E42077

>>>
), am invatat cate ceva.