Discutii libere/forum

Discutii in gashca !

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Discutii in gashca !

Mesajde valiinves » 19 Feb 2012, 12:07

Ea stie.
Pe mine ma suna numai cand are nevoie de bani. ;)
Ford Mondeo 2002 2.0 TDCI 131 CP
WFOWXXGBBW1E43387

Mama prostilor....... e mereu gravida !
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii - nu li se intampla prea des.
valiinves
1nsane Member

Maşina: Ford Mondeo wagon 2002 2.0 TDCI 131CP gri metalizat
VIN: WFOWXXGBBW1E43387

Mesajde Mihai L » 19 Feb 2012, 12:19

Inseamna ca vorbiti aproape zilnic...? :D
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde valiinves » 19 Feb 2012, 12:34

Nu are chiar atata tupeu. :))
Ford Mondeo 2002 2.0 TDCI 131 CP
WFOWXXGBBW1E43387

Mama prostilor....... e mereu gravida !
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii - nu li se intampla prea des.
valiinves
1nsane Member

Maşina: Ford Mondeo wagon 2002 2.0 TDCI 131CP gri metalizat
VIN: WFOWXXGBBW1E43387

Mesajde DON GYOVANY » 19 Feb 2012, 15:44

Pai nu este ea printesa lu taticu :) e normal sa sune cand ii trebuie bani :D .Cand te mai suna sa o rogi sa imi dea si mie id-ul ei de mess,ca numarul de telefon stiu ca nu vrea.
Vorba nashului meu: de la fiecare "om" inveti cate ceva.
Instalator sanitar,montez centrale termice,cazane pe lemne si carbune,aparate aer conditionat,panouri solare e.t.c.
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=17&t=38239
DON GYOVANY
Member

Maşina: Ford Scorpio, 1986, 2.0i OHC-EFI, 85kw/115 cp & BMW 330xd,184 hp!
VIN: WF0AXXGAGAGU01536

Mesajde DON GYOVANY » 21 Feb 2012, 12:44

$1 scrie:$2b]Detectarea radarelor va fi interzisa. Sofatul fara permis: acceptat conditionat. Ce propune Guvernul?

In alta ordine de idei, Executivul ar putea permite soferilor sa conduca vehicule si fara permis, dar numai in anumite conditii. Taxele pentru cei care detin mai multe masini ar putea creste. Pentru obtinerea permisului auto soferul va trebui sa urmeze cel putin 10 clase.

Toate aceste masuri au fost incluse in proiectul Strategiei nationale pentru siguranta rutiera 2011-2020. Documentul releva ca Executivul va evalua posibilitatea introducerii dreptului de a conduce anumite vehicule, in intervale orare speciale si doar pe unele drumuri publice, anterior obtinerii pentru prima data a permisului de conducere

Procedura va fi permisa dupa ce soferul va fi supus unui proces de instruire si testare si va impune prezenta unui insotitor cu experienta, care va raspunde juridic solidar cu soferul pentru corectitudinea cu care este condus autovehiculul.

Permis provizoriu de conducere

In paralel, va fi introdus si "permisul provizoriu de conducere", premergator obtinerii permisului auto si valabil numai pe teritoriul Romaniei, cu anumite restrictii pentru sofer.

Guvernul va interzice folosirea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar, ca masura impotriva "agresivitatii rutiere", va introduce obligativitatea permisului de conducere pentru mopede, va reduce durata de valabilitate a permisului auto de la anumite varste, va interzice accesul pe drumurile publice a vehiculelor de tip ATV, cu exceptia drumurilor comunale, si va impune finalizarea invatamantului minim obligatoriu pentru obtinerea permisului de conducere.

Conform noii Legi a educatiei, invatamantul general obligatoriu este de 10 clase si cuprinde invatamantul primar si pe cel gimnazial. Obligatia de a frecventa invatamantul de 10 clase, la forma cu frecventa, inceteaza la varsta de 18 ani.
SOFERILOR din Romania li se pregateste MODELUL BULGARESC: n-ai platit AMENDA, ti se ia PERMISUL

Amenda, platita pe loc

In acelasi timp va fi introdusa posibilitatea platii pe loc a amenzii, pe baza de chitanta eliberata de agentul de politie si cu eliminarea prescrierii proceselor verbale. O parte din incasarile obtinute din amenzi vor fi varsate la bugetul, fara ca sumele sa fie cedate integral la bugetele locale, ca in prezent.

Tichetul de contraventie, anexat permisului auto

Totodata, va fi introdus "tichetul de contraventie", anexat permisului de conducere si care va evidentia amenzile platite. Lipsa acestui tichet va insemna ca soferul nu a achitat amenda si va atrage dupa sine suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pana la plata sumei respective, conform sursei citate.

Viteza mare, amenda si mai mare

Pentru "cresterea gradului de intransigenta" a legii in cazul vehiculelor care circula cu viteza mai mare decat cea legala, vor fi majorate gradual, in functie de cuantumul vitezei, atat durata de suspendare a permisului, cat si cuantumul amenzii, iar soferii care vor sa beneficieze de reducerea duratei de suspendare a permisului vor putea opta pentru programe de reabilitare comportamentala/consiliere psihologica, pentru cursuri de conducere defensiva/preventiva sau pentru efectuarea in spitale a unui "stagiu de asistare a victimelor accidentelor rutiere".

Examene severe pentru obtinerea permisului de conducere

Procedura de examinare pentru acordarea permisului de conducere va fi modificata in sensul unei evaluari "mai ample", inclusiv medico-psihologice, a abilitatilor de conducere, nu doar cu verificarea cunoasterii legislatiei si a abilitatii de a efectua anumite manevre in trafic.

Un sfert dintre toti conducatorii auto au fost de altfel amendati cel putin o data in ultimii trei ani pentru depasirea limitei de viteza. Amenzile aplicate conform regimului circulatiei sunt estimate la peste 450 milioane lei anual, cu un grad de incasare de doar 40% fata de peste 90% in alte state UE.

Ei ce stiti de toate astea,asa va fi?...as fi de acord cu majoritatea in afara de cateva:
taxele pentru cei care detin mai multe masini ar putea creste...nu e normal asta,cred ca din contra,ar trebui sa mai scada.
posibilitatea platii pe loc a amenzii, pe baza de chitanta eliberata de agentul de politie si cu eliminarea prescrierii proceselor verbale...un mare abuz,pai daca nu sunt amendat corect de ce sa platesc pe loc? asta trebuie sa decida judecatoria.
Guvernul va interzice folosirea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar...pai ce au frate cu ele,nu se laudau cu invizibilele...dar in sine ideea a fost bine gandita,au dat liber o perioada la detectoare,prostimea a cumparat en-gross...si dupa ce sa saturat piata si "smecherii" si-au umplut buzunarele,acum gata,le interzic,ca ei si-au facut plinul.Dar noroc cu statiile CB. :D
Vorba nashului meu: de la fiecare "om" inveti cate ceva.
Instalator sanitar,montez centrale termice,cazane pe lemne si carbune,aparate aer conditionat,panouri solare e.t.c.
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=17&t=38239
DON GYOVANY
Member

Maşina: Ford Scorpio, 1986, 2.0i OHC-EFI, 85kw/115 cp & BMW 330xd,184 hp!
VIN: WF0AXXGAGAGU01536

Mesajde sanderoalex » 21 Feb 2012, 13:11

eu sunt de acord cu majoritatea.plata pe loc nu e obligatorie.detectoarele sunt interzise in marea majoritate a UE,si au fost si la noi o perioada interzise.cat despre taxe,daca sunt impozite,nu mi se pare normal ca unul cu un amarat de aro de 3l,care nu valoreaza mai mult de 1-2000 €,sa plateasca acelasi impozit cu unul care are Q7,X5-6,cayenne ,ferrari....cu mopedele si ATV-urile au facut treaba f buna ca nu le mai lasa.iar permis de la 16 ani,cu insotitor,e o chestie buna.mai degraba merg cu fiu-miu de la 16 la 18 ani in dreapta sa-l supravehez,decat sa-l las la 18 singur.
"În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te f... aşa cum vrea el."
Imagine
sanderoalex
Gold Member

Maşina: FORD FOCUS 2 facelift 1.6i 100hp 5DR

Mesajde toxicristi » 21 Feb 2012, 14:36

Sunt de acord cu : plata pe loc a amenzii, interzicerea detectoarelor, obligativitatea permisului de conducere pentru mopede, finalizarea invatamantului minim obligatoriu pentru obtinerea permisului de conducere (exceptand permisul ptr utilaje agricole), reducerea duratei de valabilitate a permisului auto de la anumite varste,majorarea amenzii si suspendarii in functie de viteza (sa nu se opreasca amenzile la +50km/h cum e acum)

Trebuie mai multe explicatii si studiu legat de conducerea fara permis, dar insotit (pe model american cred) - Persona, tind sa nu fiu de acord cu asta, mersul insotit de la 16 ani ar fi discutabil daca tanarul promoveaza exact acelasi examen ca si cei de 18 ani.

Nu sunt de acord cu : "tichetul de contraventie" - cum ar fi sa caram zeci de hartii ca institutiile statului nu pot comunica intre ele
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde adicristea » 21 Feb 2012, 14:46

Cum adica "zeci de hartii"? Adica esti gata sa iei "zeci" de amenzi? Va fi probabil un talon cu patratele, se scrie suma + data de catre Politie si o stampila de la CEC/Posta ca a fost platita. Nu ai talonul la tine, suspendare carnet. Ai talon, dar nu ai stampila, pac amenda sau suspendare carnet (daca au trecut 15 zile, sa zicem, de la data amenzii). Esti "jmecher" si iei multe amenzi, cara-te cu taloanele dupa tine.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde toxicristi » 21 Feb 2012, 15:06

Zeci de hartii ca pe modelul asta se pot trezi si alte institutii sa emita 'solutii' la problema comunicarii dintre institutii. Teoretic si acum trebuie sa trimiti o copie dupa chitanta, ceea ce e o prostie. EU nu am trimis niciodata aceasta copie, dar am pastrat chitantele.

Cum sa iti suspende permisul daca nu ai tichetul asta?! Cel mult sa-ti dea amenda ptr lipsa actelor.

In mod normal, politistul cand te verifica, trebuie sa poata afla imediat (la fel cum functioneaza si cedam, si toate cele) cate amenzi ai si cate sunt neplatite.
toxicristi

Mesajde adicristea » 21 Feb 2012, 15:21

Lipsa actelor mi se pare mie una dintre cele mai simple metode de fraudare la ora actuala. Ai probleme cu actele, le "uiti acasa", nu ai ITP!?, "sunt in geaca cealalta". Nu, nenica, vrei sa mergi cu masina? Ai actele la tine SAU o copie din care sa reiasa toate informatiile necesare verificarii. Garcică sa verifice daca datele prezentate sunt cele din sistem si sa aplice legea. Nu ai actele? Pai nasol, hai la sectie si ramai si fara permis!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Mesajde toxicristi » 21 Feb 2012, 16:00

Ar fi disporportionalitate intre gravitatea faptei si pedeapsa. Cum e acum e bine. Faptul ca nu ai actele la tine nu implica neaparat ascunderea unei incalcari.

Asta nu are nicio legatura cu introducerea unui sistem de verificare electronica a itp-ului si amenzilor. Ba mai mult, prin camerele de supraveghere ar trebui depistate si oprite masinile fara ITP, fara asigurare, etc.
toxicristi

Mesajde Officer » 21 Feb 2012, 16:09

$1 scrie:$2unt de acord cu : plata pe loc a amenzii, interzicerea detectoarelor, obligativitatea permisului de conducere pentru mopede, finalizarea invatamantului minim obligatoriu pentru obtinerea permisului de conducere (exceptand permisul ptr utilaje agricole), reducerea duratei de valabilitate a permisului auto de la anumite varste,majorarea amenzii si suspendarii in functie de viteza (sa nu se opreasca amenzile la +50km/h cum e acum)

De acord si eu. Nu sunt de acord cu:

- conducerea fara permis, insotit - as opta pentru conducerea pana la varsta de 24 de ani a masinilor cu putere maxima de 100 cp;

- tichetele de amenda - as opta pentru introducerea permisului de conducere cu cip. Ai luat amenda, se introduce in cip si intr-o baza de date a politiei (daca nu ai permisul la tine amenda ramane in sistem). Cand platesti amenda, se sterge din cip insa ramane istoricul. As introduce un sistem de automate de plata a amenzilor. Bagi permisul in automat, iti zice cat ai de plata in functie de ce introduce garcea in sistem in baza procesului verbal.

Nu imi vine sa cred ca din toate amenzile pe care le dau astia se platesc doar 40%. Asta e culmea ineficientei.

Legat de unificarea bazelor de date ale anumitor institutii - nu se doreste acest lucru pentru ca foarte multi bugetari amatori de sinecuri isi vor pierde locurile caldute.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde toxicristi » 21 Feb 2012, 17:28

Eu pentru o amenda neplatita (ptr ca am contestat-o) am primit somatie de plata de la Taxe Locale cam la o luna dupa intocmirea PV. Exista speranta!

Ar trebui sa poti plati amenda cu cardul sau prin OP. Chiar si cu operator uman care valideaza platile, cred ca poate sa proceseze de 3 ori mai multe plati pe internet decat la ghiseu.

Sunt curios din procentul ala, care e procentul de PV-uri care au fost anulate in instanta.
toxicristi

Mesajde sanderoalex » 21 Feb 2012, 19:37

conducerea de la 16 ani nu presupune conducere fara scoala si examen.in afara de obligativitatea de a fi insotiti de un conducator auto cu experienta,vor mai avea probabil si restrictii legate de viteza maxima de deplasare. iar chestia cu 100 cp nu poate fi concludenta.la 100 cp sunt masini care ating 200km/h!in romania nu exista din cate stiu un sistem de verificare electronica a platii amenzilor.cea mai buna chestie mi se pare cea cu amenzile graduale ptr depasirea vitezei.poate asa ii mai domolesc pe cei care circula cu 120 in localitate sau cu 180-200 in afara!
"În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te f... aşa cum vrea el."
Imagine
sanderoalex
Gold Member

Maşina: FORD FOCUS 2 facelift 1.6i 100hp 5DR

Mesajde Nic_Bv » 21 Feb 2012, 22:47

In general masurile sunt bune, nu sunt de acord insa cu:
- reducerea duratei de valabilitate a permisului auto de la anumite varste: batranii conduc enervant, dar nu sunt un factor major de producere al accidentelor rutiere (mai bine soferi decat pietoni, cand te doare mintea prin ce locuri traverseaza)

- conducerea fara permis, insotit. Mi se pare o prostie, exista in alte tari europene prevederi similare?
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde toxicristi » 22 Feb 2012, 01:18

Primul minut e relevant discutiei. Nu cred ca ar trebui sa fie cine stie ce :reinnoirea permisului (si examenul medical) sa se dea mai des dupa varsta de pensionare (la 5 ani, de exemplu).
toxicristi

Mesajde TOTALSENDER » 22 Feb 2012, 08:21

$1 scrie:$2- conducerea fara permis, insotit - as opta pentru conducerea pana la varsta de 24 de ani a masinilor cu putere maxima de 100 cp;

cum mi-ai luat vorba din gura :) insa eu nu as pune-o un pic sub alta forma :
- nu as permite a se conduce o masina pana la varsta de 18 ani (nici insotit nici neinsotit);
- pana in 24 ani masini sub 60cP (si sa zicem max 1400cmc)
nu respecti, dai de carnet inca o data dar, dupa 24 ani
prietenii stiu de ce :D

sunt putin mai enervat cand incearca sa se dea vina pe lipsa uni examen complex, lipsa unei verificari medicale complexe

adicatelea, e vorba de a conduce o masina, nu o nava spatiala

- cati dintre noi stiau sa conduca dupa ce au luat permisul? a, ca e necesar a se stii regulile de circulatie, asta e clara, dar...
- cate accidente se produc din motive medicale - tot vad pe la TV diverse relatari; nu am auzit (si din ce am vazut in jurul meu) sa fie marea majoritate a accidentelor produse ca, de exemplu, ca unu nu auzea bine, sau nu vedea;

ba din contra, oameni sanatosi TUN
cauzele accidentelor sunt multiple si se pare ca in anii de criza (statistic) numarul lor creste (deci, putem vorbi de stres, oboseala etc)

si deci, hai sa nu mai cautam tot felul de vrajeli legislative; una din primele probleme ar fi lipsa unei infrastructuri adecvate... apoi... mai umblam pe la educatie....
Eugen,

Vand Calculator de Confort pentru Mondeo MK3 2001 Ghia, volan stanga - (cu functia de degivrare parbriz) -100 RON !

Se restituire timbru de mediu
TOTALSENDER
1nsane Member

Maşina: Scorpio Mk I, '94, 2.0I DOHC, 115cp + GPL
VIN: WFOAXXGAGARL07091

Mesajde Officer » 22 Feb 2012, 09:13

Aaa si mi-a mai venit una - toti posesorii de permis sa dea din nou proba teoretica cel putin o data la 4-5 ani. Asa ne mai actualizam si noi modificarile in legislatie si se descurajeaza/elimina "pitestenii". Sunt atat de multi analfabeti cu carnet. Unul m-a tamponat pe mine usor acum vreun an si ceva - sofer profesionist nu stia sa scrie declaratia daca ati mai pomenit asa ceva. Nu stia sa tina pixul in mana. Eu am innebunit cand am vazut.

@sanderoalex - sunt masini care ating 200 km/h la 100 cp dupa 10 minute de tinut acceleratia la maxim pe autostrada. Pe de alta parte, gandeste-te ca exista copii de 18 ani cu masini de 3-400 cp care prin 200 in 20 de secunde. Oricum, se poate reglementa ca masina sa nu depaseasca x Kw/kg.
Officer
Elodia

Mesajde Mihai R » 22 Feb 2012, 09:22

Am vazut la televizor, acum 2 ani cred, un sofer de taxi care facuse nu stiu ce accident si ghici ce .... NU AVEA PERMIS !!! :D Dar el lucra de ceva vreme ca sofer de taxi. Fusese recomandat de un prieten patronului si aparent fusese angajat pe incredere. De asta ce mai zici?

- Volvo XC60 2024 / B5 Polestar Engineered / 261CP / Onyx Black / Black Edition - 16.000km @ 04.2025
- Volvo XC60 2023 / B5 / 250CP / Thunder Grey / R-Design - 19.500km @ 04.2025
- Volvo V90 2021 / B4 Polestar Engineered / 220CP / Thunder Grey / R-Design - 45.000km @ 07.2024 [in familie]

EX: Volvo V60 MK2 2020 // Volvo XC40 MK1 2020 // Ford Focus MK3 2013 TOPIC DEDICAT // Skoda Superb MK3 2018 // Mini Cooper 2018 // Ford Mondeo MK5 2016 ( TOPIC DEDICAT ) // Ford Fiesta MK7 2016 // Ford Focus MK2 2008 ( TOPIC DEDICAT ) // Ford Kuga MK1 2008
Mihai R

Maşina: Volvo XC60, B5 Polestar Engineered, 261CP, Black Edition

Mesajde adicristea » 22 Feb 2012, 09:34

$1 scrie:$2aa si mi-a mai venit una - toti posesorii de permis sa dea din nou proba teoretica cel putin o data la 4-5 ani.

Asta este si una din dorintele mele, de fapt dupa ce am dat examenul de carnet chiar ma gandeam: o sa uit unele chestii daca nu le citesc din nou. Si recunosc, daca nu-s constrans sa dau examenul, mai greu sa ma urnesc sa invat iar teoria.

O data la 5 ani zic eu ca ar fi perfect, te pui la curent cu modificarile legislative si iti mai amintesti ca exista anumite reguli.
Imagine
adicristea

Mesajde Officer » 22 Feb 2012, 09:48

Da, din cate stiu asa se practica in SUA. Desi am dat examenul pentru A in 2008, cred ca daca il mai dau o data acum fara sa citesc nu o sa il iau.
Officer
Elodia

Mesajde verga_Cip » 22 Feb 2012, 10:06

Asta e universal - valabil, pentru ca intervine rutina si practica incet incet inlocuieste teoria.
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde TOTALSENDER » 22 Feb 2012, 11:21

deci, cum spuneam, a conduce o masina nu e neaparat echivalentul a absolvi la Yalle;

apoi, multe teste sunt facute de parca ar fi pentru jucatorii de sah :D hai sa fim seriosi, capcanele din trafic sunt de cu totul alta natura;

in ceea ce priveste analfabetismul... ce sa zic, e o chestie relativa si uite de ce :

eu zic ca a fi analfabet, nu inseamna neaparat ca nu esti in stare sa conduci o masina, as spune chiar ca, unii chiar au superaptitudini (vezi conationalii nostri de etnie) - sper ca aici suntem de acord cu totii...

... mai departe, din faptul ca EI nu stiu sa citeasca, putem deduce ca nu stiu regulile? pai as zice si da, si nu - oricum, multe pasaje din decret multi dintre noi le-am uitat inca de la sustinerea examenului... si... tot asa

ca legiuitor eu as insista pe altceva : incercam sa-i invatam regulile de circulatie si pe cei ce nu stiu sa citeasca - la urma urmei e vorba de niste semne - nu e musai sa citesc ziare in timp ce conduc (sau nu stiu ce reclame de pe marginea drumului)

imi permit sa dau un fel de contraexemplu (si doamne fereste de asemenea chesti) : dl Huidu... poate spune cineva ca nu e baiat destept? ca e analfabet? Nuuuuu... si totusi....

mai degraba, ar trebui sa ne ingrijoreze "tampenia" unora in trafic (si aici intra si conationalii de care vorbeam)

asa ca.... nu vedem padurea din cauza copacilor?

Problema permiselor de la Pitesti nu este neaparat ca au luat permis pe pile, diversi.... Cati ca ei in tara? Cum spuneam, cati dintre noi stiam sa conducem in primul an? Nu, acolo problema este ca, organe ale statului cereau drepturi banesti...etc...su asta deja e alta discutie....

Si... fara falsa modestie, unii chiar sunt prosti rau de tot (desi au superstudii, deci neanalfabeti) ...ei, aia nu au ce cauta in trafic....
.... dar, drumurile sunt domenii publice, toti trebuie sa beneficiem de ele....
Eugen,

Vand Calculator de Confort pentru Mondeo MK3 2001 Ghia, volan stanga - (cu functia de degivrare parbriz) -100 RON !

TOTALSENDER
1nsane Member

Mesajde toxicristi » 22 Feb 2012, 11:57

Sunt de acord, un procent alarmant din soferii implicati in accidente rutiere stiu sa citeasca.
toxicristi

Mesajde Officer » 22 Feb 2012, 12:05

:))

Daca ai ajuns sa sustii ca nu e o problema ca au luat permis pe pile diversi ce pot sa zic? Decat saracii aia 28 de oameni care au fost omorati numai in 2008 de posesorii de permise luate pe naspa in Arges. Cati ca astia intrebi? Pai numai la Pitesti intr-un singur dosar s-au verificat 26.813 de persoane. Din astia vreo 3.500 au fost dovediti. Nu ti se pare a fi suficient? Mie mi se pare si unul suficient daca e ala care ma omoara. In fiecare judet exista cate o filiera. Eu cred ca numarul astora se ridica la zeci daca nu sute de mii. De fapt se si vede cand ies pe strada. Am ajuns sa imi fie frica sa mai ies din oras cu familia in masina. Daca acum 10 ani nu exista sa ti se intample sa te trezesti cu un idiot care depaseste din contrasens in loc fara vizibilitate, de vreo 2-3 ani incoace dau de cel putin unul la fiecare drum.

Si sa iti dai seama cam ce inseamna acest dosar de la Arges o sa iti spun ca a avut 169 de termene de judecata, fiecare termen avand o durata de 3-12 ore. Are 104 volume cu cate 500 - 1.000 de pagini fiecare citite de un singur judecator (bine ca nu era analfabet). Rechizitoriul intocmit de parchet are 863 de pagini. Si inca nu s-a terminat.

Pe vremea cand mi-am luat eu permisul pentru anumite persoane era ceva normal sa se ia examenul cu bani (proba practica). Parca 150 de dolari era tariful. In curte la ilioara aia care il platisera recunosteau asta in fata strainilor cu nonsalanta, de parca era ceva normal. Poate doar aia nu stiau sa conduca in primul an.

http://www.gandul.info/news/soferi-anal ... or-8015910
Officer
Elodia

Mesajde KomandantuR » 22 Feb 2012, 12:13

Pornim pe o carare aiurea. Pai ce procent de analfabetism exista in tara asta? E normal ca majoritatea accidentelor au autori care stiu sa citeasca! Si sunt de acord ca trebuie sa ai o pregatire elementara sa poti obtine permisul. Cum naiba sa sustii un examen cand tu nu stii a citi?
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde Nic_Bv » 22 Feb 2012, 12:18

$1 scrie:$2aa si mi-a mai venit una - toti posesorii de permis sa dea din nou proba teoretica cel putin o data la 4-5 ani.

Care ar fi utilitatea? Accidentele grave se produc, in majoritatea cazurilor, pe fondul unor greseli comise cu buna stiinta. Orice sofer stie ca nu ai voie sa depasesti pe linie continua, sa treci printre bariele coborate, sa intri ca la popice in pietonii de pe trecerea de pietoni.

Mai degraba sa se introduca pedepse aspre pentru recidivisti. Ai fost prins o data ca ai depasit pe linie continua? Prins a doua oara, in 5 ani sa zicem, carnetul anulat.

@toxicristi: desigur, cei de la TopGear nu sunt mascarici, au o credibilitate imensa. :D
Problema nu e cu baba care a plonjat in mare, sa fim seriosi.

Ati vazut documentul de la care a pornit discutia? Strategia Nationala pentru Siguranta Rutiera 2011-2020. Ia vedeti ce scrie in el:
$1 scrie:$2nalizând distribuţia accidentelor grave de circulaţie în funcţie de vârsta persoanei vinovate de producerea accidentului, s-a constatat că, în cazul unei treimi dintre accidentele grave, ca şi dintre victimele acestora, responsabili au fost conducători auto tineri (categoria 18 – 25 ani). Ponderea celor vinovaţi de producerea unor accidente rutiere grave este tot mai redusă, pe măsură ce vârsta acestora creşte. Astfel, dacă 21% dintre accidentele grave au fost comise de către şoferi cu vârste cuprinse între 31 şi 40 de ani, şoferii peste 60 de ani au fost vinovaţi de producerea a numai 15% dintre accidentele
grave de circulaţie.

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde DanielArdelian2 » 22 Feb 2012, 12:34

$1 scrie:$2 absolvi la Yalle;

La ce? =))

$1 scrie:$2u zic ca a fi analfabet, nu inseamna neaparat ca nu esti in stare sa conduci o masina,

Poate esti in stare sa conduci o masina la tine in curte, unde tu faci regulile, dar nu ai ce cauta pe drumurile publice, unde trebuie sa stii sa citesti ca sa poti respecta toate indicatoarele si regulile.

$1 scrie:$2s spune chiar ca, unii chiar au superaptitudini (vezi conationalii nostri de etnie) - sper ca aici suntem de acord cu totii...

Cum adica "superaptitudini"? Nu pot sa fiu de acord cu aceasta ineptie.

$1 scrie:$2.. mai departe, din faptul ca EI nu stiu sa citeasca, putem deduce ca nu stiu regulile? pai as zice si da, si nu

Din faptul ca ei nu stiu sa citeasca putem deduce ca n-au sustinut examen de obtinere a permisului, un amanunt esential.

$1 scrie:$2a legiuitor eu as insista pe altceva : incercam sa-i invatam regulile de circulatie si pe cei ce nu stiu sa citeasca

Asta ne-ar mai lipsi. =))

$1 scrie:$2a urma urmei e vorba de niste semne - nu e musai sa citesc ziare in timp ce conduc

=))

$1 scrie:$2roblema permiselor de la Pitesti nu este neaparat ca au luat permis pe pile, diversi.... Cati ca ei in tara? Cum spuneam, cati dintre noi stiam sa conducem in primul an? Nu, acolo problema este ca, organe ale statului cereau drepturi banesti...etc...su asta deja e alta discutie....

Deci daca le dadeau pe gratis nu era nici o problema... =))

$1 scrie:$2i... fara falsa modestie, unii chiar sunt prosti rau de tot

Dar ce are "falsa modestie" cu restul afirmatiei?

Oh, the irony...
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde Nic_Bv » 22 Feb 2012, 12:45

DanielArdelian2: Ce te miri? Au si pagina de Facebook. Si da, L for extra learning... ;)

Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde TOTALSENDER » 22 Feb 2012, 13:22

Ca sa nu ma apuc sa intru in polemici aiurea pe aici, @officer iti dau dreptate....

ce vreau sa scot in evidenta : cauzele producerii accidentelor nu sunt neaparat analfabetii si permisele pe spaga - am si spus mai sus, unii sunt de-a dreptul tampiti (numai aia, ca exemplu, pot depasi in curbe fara vizibilitate...)

si... in rest, ce sa zic, un conational de etnie, care habar nu are sa citeasca, si pe care oricum nu-l deranjeaza legile din tara asta, cu, sau fara permis el tot va conduce - asa ca, pentru a minimiza riscurile, as prefera sa-l invat eu la LEGIUITOR unele regului - la asta m-am referit...

Daniel daca menirea ta pe forumul asta este sa iei fiecare paragraf al fiecarui user si sa-l diseci, nu faci decat sa inflamezi spritele (asta ca sa ma exprim in termeni decenti)

Din punctul meu de vedere ai pierdut o buna ocazie de a sta linistit.... mai concret, daca ai ceva de spus, spune-o fara arogante de mare intelectual !!! Vedem din astia ca tine cu gramada pe la TV si... nu ne folosetste la nimic.
Eugen,

TOTALSENDER
1nsane Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum