deci, cum spuneam, a conduce o masina nu e neaparat echivalentul a absolvi la Yalle;
apoi, multe teste sunt facute de parca ar fi pentru jucatorii de sah 

hai sa fim seriosi, capcanele din trafic sunt de cu totul alta natura;
in ceea ce priveste analfabetismul... ce sa zic, e o chestie relativa si uite de ce :
        eu zic ca a fi analfabet, nu inseamna neaparat ca nu esti in stare sa conduci o masina, as spune chiar ca, unii chiar au superaptitudini (vezi conationalii nostri de etnie) - sper ca aici suntem de acord cu totii...
... mai departe, din faptul ca EI nu stiu sa citeasca, putem deduce ca nu stiu regulile? pai as zice si da, si nu - oricum, multe pasaje din decret multi dintre noi le-am uitat inca de la sustinerea examenului... si... tot asa
ca legiuitor eu as insista pe altceva : incercam sa-i invatam regulile de circulatie si pe cei ce nu stiu sa citeasca - la urma urmei e vorba de niste semne - nu e musai sa citesc ziare in timp ce conduc (sau nu stiu ce reclame de pe marginea drumului)
imi permit sa dau un fel de contraexemplu (si doamne fereste de asemenea chesti) : dl Huidu... poate spune cineva ca nu e baiat destept? ca e analfabet? Nuuuuu... si totusi....
mai degraba, ar trebui sa ne ingrijoreze "tampenia" unora in trafic (si aici intra si conationalii de care vorbeam)
asa ca.... nu vedem padurea din cauza copacilor?
Problema permiselor de la Pitesti nu este neaparat ca au luat permis pe pile, diversi.... Cati ca ei in tara? Cum spuneam, cati dintre noi stiam sa conducem in primul an? Nu, acolo problema este ca, organe ale statului cereau drepturi banesti...etc...su asta deja e alta discutie....
Si... fara falsa modestie, unii chiar sunt prosti rau de tot (desi au superstudii, deci neanalfabeti) ...ei, aia nu au ce cauta in trafic....
.... dar, drumurile sunt domenii publice, toti trebuie sa beneficiem de ele....