Discutii libere/forum

Tzepe din targ la masini Ford

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Tzepe din targ la masini Ford

Mesajde sponsoru18 » 18 Mar 2012, 13:17

Ca sa nu pateasca si altii ce am patit eu va povestesc urmatoarea situatie:
In ianuarie 2011 am cumparat o masina de la o persoana fizica din Ploiesti care la randul ei a cumparat masina de la o firma din Bacau.Am inmatriculat masina,am inscris-o la financiar,am platit impozite 2 ani la rand,am facut revizii la reprezentanta,plus alte cheltuieli.Acum cateva zile am fost sunat de catre vecini ca e o masina de politie in spatele blocului,cu o masina de remorcari si inca cateva persoane.M-am dus de urgenta sa vad despre ce este vorba si am fost instiintat de catre un executor judecatoresc ca trebuie sa imi ridice masina pe motivul ca primul proprietar,firma din Bacau a facut un credit auto in anul 2010 si a pus masina gaj si a fost inscrisa pe Arhiva Electronica de Garantii Mobiliare si ca nu a mai platit ratele si banca are dreptul sa isi ia bunul indiferent in posesia cui se afla.In prima faza nici nu am vrut sa aud de asa ceva,pentru ca eu aveam contractul de vanzare-cumparare,C.I.V,talonul,masina se afla in posesia mea de 1 an si 2 luni,am cheltuit o gramada de bani sa o intretin,CASCO si multe altele.Dupa multe certuri si refuzuri din partea mea am fost obligat sa dau masina in momentul in care politistii veniti cu executorul judecatoresc m-au amenintat ca imi deschid dosar penal pt ca nu ma supun deciziei hotararii judecatoresti.Tin sa mentionez ca in acest timp de cand am masina nu am primit nici o notificare de la nici o banca,de la nici un judecator cum ca ar trebui sa dau masina,nu m-a contactat nimeni,iar pe toate actele din dosarul executorului scria numele firmei din Bacau si nicaieri numele meu...s-a facut executarea ca si cum eu as fi fost reprezentantul firmei.in josul fiecarei pagini unde ma punea sa semnez scria numele firmei si reprezentant,am taiat si am scris proprietar actual si semnatura.Am predat dosarul unui avocat pt a vedea ce este de facut si dupa ce m-am interesat in mai multe parti se pare ca singurul pe care pot sa il chem in judecata este cel de la ploiesti care mi-a vandut masina.Eu nu pot sa inteleg cum eu cu acte eliberate de institutiile statului,cu impozite platite,totul in regula pot sa fiu tratat ca un infractor nu mi s-a dat nici un drept sa ma apar sa pot sa contest decizia de executare silita pur si simplu am fost pus in fata faptului implinit.In contractul pe care firma de la Bacau l-a semnat cu Porsche Bank ca despre ea este vorba scria ca nu are voie sa vanda masina.Acum eu va intreb pe voi:de ce banca nu si-a luat masuri de precautie ca firma sa nu poata vinde masina???i-a dat frumos doua chei,talonul,C.I.V-ul normal ca pe aia nu ii impiedica nimic sa vanda masina...niste legi de rahat,o tara de rahat.Daca eram vreun miliardar dadeam in judecata si statul si politia pt ca nu au un ghiseu sau un sediu cum este RAR-ul unde se verifica daca masina este furata,sa se verifice si daca masina este pusa gaj si nu se poate instraina.Cu ce sunt eu de vina ca am cumparat o masina si firma nu si-a respectat contractul cu banca,sa se judece intre ei,sa le execute bunurile.nu sa vina la mn care sunt al 3-lea proprietar n-am nici o vina sunt cumparator de buna-credinta sa imi ia masina...oricum masina este PA,doar banii pot sa-i mai recuperez dar dupa cativa ani de judecata si bani cheltuiti aiurea...
sponsoru18
Gold Member

Maşina: Ford Focus

Mesajde klaus74 » 18 Mar 2012, 13:58

Ce porcarie :(
Eu zic sa incerci sa faci ceva investigatii oricum, ceva e cusut cu ata alba aici. Masinile nu se pun gaj asa pe ochi frumosi. Daca ea era pusa ca si garantie asta trebuia sa apara undeva, ori pe talon, ori pe carte, ceva de genul. Nu ma pricep, nu sunt jurist, dar stiu ca asa se procedeaza. Cineva a facut un matrapazlac ca sa fie declarata masina "buna de vanzare". Eu zic sa incerci sa afli cine si sa te indrepti impotriva lui. Pe cel de la Ploiesti e greu sa-l dai in judecata, posibil sa fie in aceeasi situatie ca si tine.

Nasol moment :(
klaus74
Gold Member

Maşina: Ex: Ford Focus 1.8TDCI Duratorq 2008
VIN: WF0XXXXXXXXXXXXXX

Mesajde sponsoru18 » 18 Mar 2012, 14:17

Am gasit un proces identic si instanta a hotarat ca banca nu are nici o vina,iar ultimul vanzator era obligat sa plateasca suma de achizitie a autoturismului plus cheltuielile de intretinere ultimului proprietar,iar vanzatorul la randul sau trebuia sa-l dea in judecata pe cel de la care cumparase masina anterior ....
sponsoru18
Gold Member

Mesajde Mihai L » 18 Mar 2012, 14:59

Pai care ar fi partea de vina a bancii? In afara de faza ca putea sa nu dea CIV-ul in original?
Vinovata este firma care a vandut masina stiind ca nu este in posesia lor.

@klaus74: El nu se poate indrepta decat asupra vanzatorului, cu el are contract. La randul lui, el va trebui sa dea in judecata firma, si tot asa.
Nu stiu exact cine ar fi trebuit sa verifice situatia bunului in Arhiva Electronica in momentul vanzarii, dar banuiala mea este ca acea firma a facut falsuri la greu. Ar fi trebuit sa aiba factura de inchidere a leasingului ca sa devina proprietari si sa poata introduce masina in contabilitate. Iarasi, si la circa financiara si la Politie ar fi trebuit sa verifice aceste acte de vanzare/cumparare (care ar fi inclus si factura finala de leasing, in care se certifica faptul ca leasingul s-a incheiat si ca masina poate fi vanduta)
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde Alin! » 18 Mar 2012, 15:10

@sponsoru18...ciudat rau...sa vina unu sa-ti ia masina dupa mai bine de un an... :shock:
Focus Fanatic
White and Proud owner of Ford Focus II, 1.6 TDCi, 90 HP, Sea Gray Metalic.
Alin!
1nsane Member

Maşina: Ford Focus II 2007 1,6 TDCI 90HP

Mesajde sponsoru18 » 18 Mar 2012, 15:14

nu a fost leasing,a fost credit auto..in acte era trecuta firma nu banca.firma din bacau a facut un credit de 20 de mii de euro si a cumparat masina,lasand-o gaj pana la platirea tuturor ratelor 60 la numar.banca a fost data in judecata in procesul de care am mentionat mai sus pt ca nu recunoaste dreptul de proprietar al celui pagubit,iar judecatoria a decis ca atata timp cat masina a fost inscrisa in arhiva electronica de garantii mobiliare banca are tot dreptul sa-si ceara bunul.eu asta nu pot sa inteleg,de ce banca nu se judeca cu firma din bacau si ii executa conturile,bunurile???de ce nu a oprit C.I.V-ul sau o cheie a masinii cum se face la leasing??de ce la administratia financiara cand iti elibereaza certificatul fiscal nu iti trece pe hartie ca are gaj pe ea?sau sa nu il elibereze asa cum se intampla cand ai datorii?de ce politia nu are un ghiseu ceva unde sa se verifice chestiile astea,exact cum este RAR-ul pt masini furate??ce treaba am eu cu banca si firma respectiva??e contractul intre mn si banca??acum trebuie sa il dau in judecata pe cel de la Ploiesti cine stie cat o dura si daca mai recuperez ceva...el la randul lui poate nu are nici o vina si isi ia teapa la fel ca mn...toate chestiile astea puteau fi ushor impiedicate daca exista putina logica in legile si formalitatile de inmatriculare...
sponsoru18
Gold Member

Mesajde Mihai L » 18 Mar 2012, 15:28

OK, firma era trecuta ca proprietar la credit; dar ca sa vanda masina ar fi trebuit sa prezinte actele care ii dadeau dreptul sa vanda masina. Ei ar fi avut doar contractul de credit.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde sponsoru18 » 18 Mar 2012, 15:38

asta este si ideea.ei au avut si talon si C.I.V si doua chei.asa le-a luat si cel de la Ploiesti asa le-am luat si eu..banca a facilitat vanzarea.faptul ca in contractul de credit era trecut undeva la obligatiile imprumutatului ca nu are voie sa vanda masina asta este egal cu zero atata timp cat firma avea toate actele in orginal.ce buna este banca in ziua de azi merge pe incredere:) nici nu ar mai trebui sa faca contracte cu date scadente,daca omul isi da acordul verbal e de ajuns...
sponsoru18
Gold Member

Mesajde Mihai L » 18 Mar 2012, 16:01

Nu e vorba de incredere aici.
La schimbarea proprietarului trebuie sa prezinti dovada posesiei bunului. Eu cand am cumparat masina am mers cu contractul de leasing SI cu ultima factura pe care scria (cu semnatura si stampila bancii) ca masina poate fi instrainata. Faptul ca ai CIV si cheile (??? care e chestia cu cheile, ca o poti vinde si doar cu una sau sa faci o a doua cheie) nu inseamna ca o poti vinde.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde sponsoru18 » 18 Mar 2012, 16:07

asta incerc sa iti explic...firma din bacau avea talonul pe numele ei,C.I.V-ul pe numele ei deci nu a avut nici o piedica in a vinde masina
sponsoru18
Gold Member

Mesajde DanielArdelian2 » 18 Mar 2012, 18:06

Si eu am avut credit auto pe prima masina si CIV in original, pe numele meu, mi-a fost oprit la banca.
Am primit-o cand am rambursat integral creditul.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde sponsoru18 » 18 Mar 2012, 18:26

Atunci cum a intrat firma in posesia C.I.V-ului??oricum ii chem p toti in proces,banca,executor pt k nu m-a notificat si nu mi-a dat dreptul sa ma apar,politia pt ca p hartia de la dosar scria ca sunt chemati p data de 14 si ei au venit pe 15 cu executorul si nu aveau nici un drept si au mai semnat si p hartiile alea,erau imbracati in civil cu o masina MAI de patrulare,persoana din Ploiesti si firma din Bacau mai exact cei care au fost administratori pt ca firma s-a desfiintat,pe ultimii ii dau in penal pt inselaciune...cineva trebuie sa imi dea banii p masina si toate cheltuielile de intretinere
sponsoru18
Gold Member

Mesajde smokefield » 18 Mar 2012, 18:37

nu lasa nici o portita neacoperita. daca tot te apuci sa cheltui prin instanta nu lasa nimic descoperit sa nu ai surprize. ia declaratii scrise de la toti martorii care pot spune ceva legat de subiect. majoritatea ca sa se acopere ei o sa spuna tot ce au de spus despre restu :)
smokefield

Maşina: c-max

Mesajde sponsoru18 » 18 Mar 2012, 19:35

Iti dai seama ca lucrurile nu raman asa...am dat 15 mii de euro p masina plus revizii,casco,impozite,rca-uri,toate chitantele si facturile care le am le cer si sumele alea..cu cateva zile inainte ii facusem revizia la reprezentanta au luat-o ca noua:)
sponsoru18
Gold Member

Mesajde omurau » 18 Mar 2012, 19:51

Ai mare grija la avocat, si nu uita ca la proces sa te constitui parte civila, si sa ceri sa-ti plateasca absolut toate prejudiciile- cheltuielile de judecata, taxiul sau cu ce te deplasezi in lipsa masinii (cu chitante evident), banii pe zilele cand te-ai invoit de la munca, etc etc.
Cheap, fast and reliable. Choose any two.
omurau
Gold Member

Maşina: focus 2 2008 & mondeo 3 2006 & mondeo 4

Mesajde sponsoru18 » 18 Mar 2012, 20:06

Bn ca masina mai am una asta de la avatar ca altfel innebuneam...un sfat care mi la dat avocatul: verifica mereu inainte sa cumperi o masina second hand pe arhica electronica de garantii mobiliare daca masina are gaj...va spun sincer ca nici nu stiiam ca exista asa ceva,este un site public www.aegrm.ro in care sunt inscrise toate datele astea.
sponsoru18
Gold Member

Mesajde sponsoru18 » 18 Mar 2012, 20:27

sponsoru18
Gold Member

Mesajde klaus74 » 18 Mar 2012, 20:33

$1 scrie:$2ai care ar fi partea de vina a bancii? In afara de faza ca putea sa nu dea CIV-ul in original?
Vinovata este firma care a vandut masina stiind ca nu este in posesia lor.

@klaus74: El nu se poate indrepta decat asupra vanzatorului, cu el are contract. .....

Eu nu cred ca banca nu are nici o vina. Am spus clar, nu ma pricep, nu lucrez in bransa, dar pe de alta parte e la mintea cocosului ca garantiile astea nu se pun asa pe o intelegere verbala si o strangere de mana. Dupa cate stiu eu, banca isi ia niste precautii. Eu spre exemplu am un apartament luat cu credit imobiliar. Cand am garantat cu el nu am facut-o verbal da? S-a pus ipoteca in favoarea bancii pentru ca eu sa nu-l pot vinde. Alt coleg spunea clar aici ca la leasing iti pastreaza CIV-ul la ei (si normal de altfel, ei sunt proprietarii in fapt). Fratele sefului meu a facut un credit la BRD pentru care a girat cu masina, iar cei de la BRD i-au oprit CIV-ul. De aia am spus ca e vorba de un matrapazlic aici, o institutie bancara isi ia masuri de siguranta.
Interesanta chestia asta cu arhiva, o sa ma uit si eu de curiozitate. Cautarea se face dupa ce? Dupa VIN sau dupa CUI-ul firmei?
klaus74
Gold Member

Maşina: Ex: Ford Focus 1.8TDCI Duratorq 2008
VIN: WF0XXXXXXXXXXXXXX

Mesajde Mihai L » 18 Mar 2012, 20:44

Ca sa cumperi masina la finalul leasingului, trebuie sa te duci cu hartie de la banca prin care banca spune ca ai achitat-o integral, inclusiv rata reziduala.
In acest caz, banca NU mai poate emite pretentii. Daca insa firma a facut falsuri, banca isi poate recupera bunul pentru ca a fost inselata.
q.e.d.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde sponsoru18 » 18 Mar 2012, 20:46

http://www.co.romarhiva.ro/webarchive/index.htm uite aici daca e pt auto bagi seria de sasiu si codul de securitate,daca e pt apartament sau casa modifici.dai sus acolo cautare ipoteca mobiliare,iti apare meniul si dai filtrare dupa ce bun vrei sa cauti
sponsoru18
Gold Member

Mesajde sponsoru18 » 18 Mar 2012, 20:57

Mihai L nu ai inteles...masina era luata cu credit auto este cu totul altceva.firma din Bacau a avut C.I.V-ul si a vandut masina.creditul a fost facut in luna martie 2010 pe 60 de luni.si-au platit cateva rate si apoi au incetat sa mai plateasca si au vandut masina.nu avea valoare reziduala sau ceva de genul asta.e ca un credit normal de nevoi personale numai ca lasi masina gaj
sponsoru18
Gold Member

Mesajde Mihai L » 18 Mar 2012, 21:13

Daca a fost o problema la banca, ar fi dat in judecata functionarul bancii, nu s-ar fi putut lua de firma. Daca au dat in judecata firma si au inceput cu recuperarea bunului, inseamna ca nu la ei a fost problema.
Corect?
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde sponsoru18 » 18 Mar 2012, 21:31

Eu zic ca banca trebuia sa dea in judecata firma pt ca nu si-a platit ratele si pt ca a vandut masina,probabil prin inselarea celui de la Ploiesti...apoi am urmat eu.ti se pare normal ca eu sa nu fiu notificat deloc si sa ma trezesc cu executorul langa masina?eu de ce nu am avut dreptul sa ma apar? Anumite cunostiinte care lucreaza la banci mi-au spus ca banca trebuia sa ma notifice sa predau bunul,asa este logic si legal.daca nu eram acasa ce faceau? Gaseam locul de parcare gol??si unul care comite o crima are dreptul la o aparare se face un proces,eu cumparator de buna-credinta am fost tratat ca si cum am furat masina.poate sunt eu nebun,nu stiu...nu poti sa implici alte persoane care au acte de proprietate pe un bun pt ca tu n-ai fost in stare sa-ti protejezi bunul,cum pot fi eu implicat intr-un contract de credit intre o banca si o firma,eu asta nu inteleg..in momentul in care s-a vandut bunul,la revedere nu mai ai tu treaba cu el,t indrepti spre conturi,bunuri mobile si imobile care se afla pe numele firmei,nu t duci la unul care n-are nici o treaba cu tn sa ii ceri ceva pt care a platit si are acte..poate am semnat si eu ca girant cand a facut banca contractul si nu mai stiu
sponsoru18
Gold Member

Mesajde Mihai L » 18 Mar 2012, 21:37

Daca este vorba de un bun care poate fi recuperat, e normal sa fie recuperat. Daca este un credit, acolo e alta poveste.
Nu ai auzit de persoane carora li s-a oprit masina la frontiera pentru ca s-a descoperit ca era furata? Este exact aceeasi situatie, chiar daca ai fost cumparator de buna credinta (daca ai fi furat-o, te-ar fi retinut si pe tine...).
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde DanielArdelian2 » 18 Mar 2012, 21:40

$1 scrie:$2aca a fost o problema la banca, ar fi dat in judecata functionarul bancii, nu s-ar fi putut lua de firma. Daca au dat in judecata firma si au inceput cu recuperarea bunului, inseamna ca nu la ei a fost problema.
Corect?

Nu, sunt doua probleme separate si independente.

Problema (1): care il implica si pe colegul nostru: banca nu si-a mai incasat ratele asa ca au ridicat masina ca sa-si recupereze paguba. Totul este conform contractului. End of story.

Problema (2): Cine a mai avut de-a face cu credit auto stie ca CIV-ul ramane la banca, asa ca aici s-a mai petrecut o neregula. Daca banca vrea sa caute / sa sanctioneze functionarul vinovat, e o problema separata.
Banca n-a ramas pagubita din cauza functionarului neglijent ci din cauza ca nu s-au mai platit ratele.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde sponsoru18 » 18 Mar 2012, 21:53

Pai macar masina ramane pe un teren neutru pana la clarificarea anchetei si in 90% din cazuri ultimul care a cumparat masina ramane cu ea... pe mn asta ma deranjeaza ca mie mi s-a luat dreptul asta
sponsoru18
Gold Member

Mesajde Mihai L » 18 Mar 2012, 22:05

Pana una-alta, masina revine bancii, conform contractului de credit. Uzual, cand faci credit pentru o masina ramane masina gaj (de aceea a si fost inregistrata in arhiva electronica).
Daca ar fi garantata cu un imobil s-ar fi executat acel imobil.

Partea proasta este ca un fals de acest gen e extrem de greu de vazut cand cumperi o masina SH.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde sponsoru18 » 18 Mar 2012, 22:12

Esentialul este ca 1-2 ani cred ca o sa ma tot judec...
sponsoru18
Gold Member

Mesajde Mihai L » 18 Mar 2012, 22:18

Mie mi-e frica de o sentinta unde sa ai dreptate dar sa nu ai ce recupera...
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde sponsoru18 » 18 Mar 2012, 22:24

Case, masini sau puscarie
sponsoru18
Gold Member