sanderoalex, mie mi se pare ca nu prea esti de acord cu majoritatea (cei care nu suspinam dupa sedintele de partid) care pe care o pomenesti, da?
Zici ca proiectul e de pe vremea raposatului (implicit bun), dar este, in acelasi timp (cum se poate asta?) numai bun pentru "baietii destepti" (categoric pedelisti; n-ai zis-o, dar o simt eu) care abia asteapta sa-si umple buzunarele de pe urma ipoteticei realizari?
Si reiese ca acel proiect e numai un pretext (desi e de pe vremea raposatului), ca de fapt banii necesari realizarii s-ar putea folosi in alta parte, ca de fapt energia (pe care ar consuma-o noaptea) s-ar putea folosi in alta parte, ca toate s-ar putea realiza alfel (evident ca mult mai bine decat se discuta acuma in guvern, presa sau pe unde mai stii tu).
Parerea mea este ca vorbesti (cam dezlanat si incoerent, ca nu se intelege prea clar ce vrei sa demonstrezi; deci
ne-vorbesti) foarte inexact si pe alaturi:
- zici ca esti "in domeniu", ca doar turbinele s-au construit in sectia "ta" - ce legatura are asta cu functionarea unui sistem energetic? sau ce legatura ai tu?
- ce produce noaptea Cernavoda (ori o alta centrala mare si care nu poate fi oprita) se consuma sau se exporta, nu se pierde aiurea
- in afara de Cernavoda, mai sunt multe alte centrale (care ar putea fi oprite noaptea; nu termocentralele, ca nici alea nu se scot din priza si gata, le dai pauza de 8 ore, ci tot hidro, ca sunt multisoare), si or mai fi observat si altii cum sta treaba cu productia si consumul
- "daca energia produsa la preturi mici noaptea la Cernavoda" ajunge la populatie, populatia o consuma - ia si vezi care-s preturile la planurile tarifare cu doua sau trei tarife, si o sa vezi ca nu te impiedica nimeni sa consumi ieftin energie pe timp de noapte (si nici macar nu-ti cere nimeni sa fii destept. Baiat destept.)
Si o ultima nelamurire: cum fac baietii destepti sa pastreze pana se crapa de ziua toata energia produsa noaptea, ca sa o vanda scump pe lumina? ca desi nu-i prea mult timp la mijloc, eu stiu ca energia asta electrica este extrem de perisabila (dar nah, imi dau seama ca nu-s baiat destept ca sa pricep tot).
Deci esti campionul meu pe azi.
marius_tsr:
$1 scrie:$2eci problema e la noi in ograda, degeaba incercam sa dam vina pe altii.
bingo!
maraV:
$1 scrie:$2iar daca s-ar trezii cineva de la Bucuresti sa faca vreun COMENTARIU NEADECVAT la adresa UE am patii cum au patit vecinii nostri:fonduri de dezvoltare blocate in valoare de 500 milioane EU
Iar daca s-ar treziiiiiii cineva (nu dau nume) cu fata la cartea de romana si nu cu spatele la manualul de logica, poate ar intelege ca mai importanti sunt banii pe care ni i-a pus deja UE la dispozitie (si n-am fost in stare, in ograda noastra, sa-i folosim) decat banii pe care
poate n-or sa ni-i mai dea.
Sa ma iertati, dar daca ai pune niste babe care si-au trait tineretea in regatul Romania sa discute despre diferenta dintre fat si ntfs, cred ca tot cam in maniera asta ar decurge dezbaterile.