Eu am mai avut in trecut masini cu GPL si desi instalatiile din anii 1998 - 2002 - 2005 nu erau cine stie ce minuni ale tehnicii am fost multumit de ele.
Cum m-am decis sa revin la GPL, acum jumatate de an am pus pe hirtie costurile pentru carburant : motorina/benzina/gpl la 100 000 km si am fost socat, diferanta fiind de aproximativ 4500 euro mai putin pentru alimentarea cu GPL.
Nu mai avea sens sa mai calculez si costurile la consumabile si pisele ce cad la ambele variante de motorizare pentru ca nu mai avea sens.
Masina cu GPL am inceput sa caut din Martie nu m-am grabit si pina la urma am gasit ce imi trebuia.
Cerintele mele erau : break, ghia sau titanium, motor 1.8 sau 2.0, climatizare, GPL din fabrica.
M-am documentat despre producatorul instalatiei si anume BRC Italia exista in tara importator oficial, la Tulcea sau Fetesti sunt ateliere autorizate asadar in caz de probleme am unde sa fac reparatiile la partea de GPL, pentru ca momentan service-urile din reteaua Ford nu se repara asa ceva.
Un alt lucru important este ca instalatia are injectoare ce pot fi schimbate independent.
In plus am preferat sa cumpar ca de obicei din Germania si nu din Italia chiar daca acolo oferta este mai bogata si poate preturile mai mici.
Exista pe
www.mobile.de dar si pe celelalte siteuri masini ce in schimb nu au din fabrica instalatia si m-am ferit de acest lucru, pentru ca eu de fiecare data cind sunt interesat de o masina solicit seria masinii pentru a vedea despre ce este vorba.
Am gasit masini ce erau trecute 2008 si ele de fapt erau produse in decembrie 2007, masini ce se vindeau in Germania dar care erau reimport pentru ca erau produse pentru Belgia, Spania, Italia.
Asadar pentru amatori verificati masinile de acasa inainte de a pleca la drum.
Prezentarea masinii aici o sa vina dupa ce o inmatriculez pentru ca voi scrie un articol complet.