- mariuscociorva
- 1nsane Member
Totul despre membri
Fiesta ST colorado red- the road killer
Moderator: Cornel001
de ripperu » 23 Aug 2007, 08:48
uite...cautam niste chestii pt. Focusul meu si am dat peste asta:
http://www.rri.se/popup/performancegrap ... artsID=145
cred ca e interesant de stiut
Pt 1.8 TDCi al meu, nu gasesc si pace!
-
ripperu - Gold Member
- Maşina: Focus Trend Collection, 1.8 TDCi - 115CP, Hatchback, Ocean Blue
- VIN: nu_mai_bine_bere_
de Ludicass » 23 Aug 2007, 10:51

pilotul ISTVAN SOOS cu SUBARU STI pe circuitul de karting de la Bacau!
http://www.youtube.com/watch?v=xlztDV1S ... r_embedded
-
Ludicass - 1nsane Member
- Maşina: Fiesta ST 2.0 150cp
de cristian3000 » 23 Aug 2007, 11:43
eu insa nu am inteles cum vine faza aia, ca la 140 la ora tu dai blitzuri si lumea se retrage cuminte pe banda 1. adica daca s-ar intampla asta la 210 as intelege. dar asa..
-
cristian3000 - 1nsane Member
- Maşina: ex- Ford, Mondeo, 2004. Prezent: Audi A4 2009.
masina de dambla!
de MIHAI. » 23 Aug 2007, 12:01

mafta de calitate!
x.999.999 km fara incidente!
[b]Respect participantilor la trafic care semnalizeaza prezenta agentilor de politie![/b]
-
MIHAI. - Gold Member
- Maşina: Trend Champions League 2007 , 1.8 TDCI>"Focosul"
de Ludicass » 23 Aug 2007, 13:22
Mihai+ Cristian..masinile sint pentru mine o pasiune...si da, din punctul de vedere al unei persoane care isi ia o masina sa se deplaseze din punctul A in B, sa mai care si nu stiu ce cartofi toamna, catel purcel nevasta la mare, fiesta ST poate fi considerata o DAMBLA! Dar atunci cind esti pasionat, nu mai e dambla..e o necesitate! Am incercat sa mai las de la mine si sa trec pe masini de puteri mai mici...Groaznic...parca stateam in loc, nu mai zic ca nu ai nici o placere sa le conduci...mergi frumos, aliniat in coloana...intri in curbe cu piciorul pe frina, intri in depasiri dupa calcule indelungi si elan considerabil...si multe alte inconveniente. Nu am familie, nu am catel, nu am purcel..iar de carat cartofi exista taxiuri..

Cristian..ce anume n-ai inteles din chestia cu blitzurile?!... Nu stiu in ce masura ai auzit..dar masinutzele astea sportive gen ST vin limitate ca potential pe perioada rodajului. Pina in 2500 km, prima revizie, 200km/h e vis erotic...Asa ca fara plusul de putere, incearca tu sa vezi cum e sa depasesti pe contrasens....pedala la fund in cazul meu inseamna pedala la 3 sferturi. Plus ca sint multi cei care merg cu 120/h si intzepenesc efectiv in drum..nu-i misti nici cum...Ar trebui sa-i rog sa se dea deoparte?!..Sau nu te-a impresionat viteza de 140km/h?! Parintii mei au masinutza care o ai tu..fabricatie 2007..nu vreau sa comentez..bine, ei au 60 de primaveri....Vezi aici si mai vrb http://www.zeperfs.com/duel164-1293.htm [/b]
-
Ludicass - 1nsane Member
de cristian3000 » 23 Aug 2007, 14:10
referitor la tabelul ala comparativ dintre ST si Mondeo, cred ca daca vrei sa le comparam cu adevarat, trebuie sa mai adaugam in tabel si unele chestii care lipsesc si care sunt poate mai importante decat cele mentionate cum ar fi spatiul pentru picioare in timpul condusului, volum porbagaj, viteza x km/h pt Mondeo respectiv y km/h pentru ST cu care poate fi abordata o curba de raza R, consum, etc. dar nu are rost pt ca pana la urma iar am ajunge la chestii de gust. plus ca la cutia de viteza cu 6 trepte rapoartele sunt altele decat cele din tabel.

-
cristian3000 - 1nsane Member
- Maşina: ex- Ford, Mondeo, 2004. Prezent: Audi A4 2009.
de bmarianr » 23 Aug 2007, 14:38
O mica completare in privinta graficului :
teste de genul 80-120 in a 4-a si a 5-a pentru o benzina (si mai ales pentru o sportiva) sunt inutile, nimeni (sper) nu merge asa daca vrea performante.
Pt info, Fiesta ST ajunge intr-a 2-a la 100 si a 3-a e la 130+.
-
bmarianr - Member
- Maşina: Ford Fiesta ST 2007 2.0 150 CP
de Ludicass » 23 Aug 2007, 15:40

Ca sa inchei..din bun simtz, daca vezi ca cineva vine tare din spate, te dai putin de o parte si-l lasi sa treaca. E85 are o banda pe sens si banda de refugiu tocmai pt asa ceva..altfel la ce s-a mai largit drumul? Daca toti soferii de camion ar proceda cum spui tu, sa stea pe banda lor ca e dreptul lor, atit cei de pe sensul tau..cit si cei de pe contrasens, atunci sa te vad...
PS: Stii ce e ciudat? Nu esti primul posesor de mondeo care nu poate sa accepte ca o masina dintr-o clasa inferioara e mult peste masina lor ca performante, fie ea si ghia, si 2.0...nu uita ca motorul de pe ST e luat de pe mondeo si upgradat. Zilele astea am mai intilnit 2 care nu intelegeau chestia asta...Stai sa vezi un Mini Cooper S cum ne spulbera pe toti..si ne lasa cu gura cascata

-
Ludicass - 1nsane Member
de Mihai L » 23 Aug 2007, 15:55

-
Mihai L - Membru al Asociaţiei ClubFord
- Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey
de leave78 » 23 Aug 2007, 16:23
ce pot sa zic e ca te felicit pentru alegerea facuta, daca sportivitatea e ce ai cautat la masina ai nimerit unde trebuie. SIncer, ma gandeam si eu inainte sa imi iau masina la o "bestiutza" din asta, insa sa fiu sincer am cautat totusi un compromis intre taxiul pentru carat soacra si cartofii si un minim de sportivitate....desi unii m-ar contrzaice, adica unde poate fi sprtivitatea la un motor diesel de 115 cp si o masa de1415 kg??? Am vrut ceva care sa se "infiga"la drum, dar am ales in final o varianta mai cuminte, pentru ca nu imi permit sa am doua masini, una pentru distractie pura si una pentru utilitate. Pe de alta parte, sunt pe undeva fan al salupelor

Apropos de ce spuneai de cei ce te subestimeaza pe drum, am patit aceeasiu chestie cu un citroen C2, care a trecut pe langa mine vajaind pe undeva pe la tg secuiesc. Fie masina era versiunea de top, fie ardea pe undeva, fie soferul era complet nebun

Vant din pupa!!!
Ford Focus 1.8 TDCi Trend Champions League
de alex230ro » 23 Aug 2007, 16:29
probabil asta era un concurent destul de serios pt ST
- alex230ro
- Gold Member
de Zanga » 23 Aug 2007, 16:37
-
Zanga - Gas Guzzler
de leave78 » 23 Aug 2007, 16:46

Ford Focus 1.8 TDCi Trend Champions League
de bmarianr » 23 Aug 2007, 16:51
$1 scrie:$2Ludicass sa sti ca ii dau dreptate lui "cristian3000". Sunt satul de figuranti care dau flashuri. Atata timp cat legea spune 90 km/h sau 120 km/h aia sunt maximi. Tu nu ai nici un drept sa dai pe un participant in trafic la o parte. Vrei sa mergi cu 140 km/h atunci depasesti, deaia ai semnalizare. Vreau sa mai intelegi un lucru, eu am viteza limitata electronic la 270 km/h, iar la 190 km/h sunt inca in a-3a dar in viata mea nu am dat un FLAH cuiva si nu merg la intimidare in fundul aluia din fata mea ca sa se dea la o parte.
este vorba despre o cutie automata sau ma insel ?
-
bmarianr - Member
de Maximilian » 23 Aug 2007, 17:02

Si 2.3-ul are manuala si rupe...(are 147 de cai). Acum...intre o Fiesta ST si un Ford Scorpio Cosswort(modelul lui Zanga), merg spre Scorpio fara dubii...calitativ este 10 clase peste zic eu orice Ford actual. (si mai are ceva ce Fiesta nu are...suspensie independenta) Singura problema este consumul...dar la ce confort ai...il uiti si pe ala. Aia e masina de umilit, pe Fiesta ST se vede imediat ca e "speciala", pe Scorpio numai rotile o pot trada...altminteri aia umileste intr-adevar f mult pt ca arata a barca(sau iaht, fie)
Nici eu nu sunt pentru flashuri, in afara de autostrada(unde e periculos sa depasesti pe banda 1, si unde vin altii tare din spate) nu admit asa ceva.
-
Maximilian - Petrol Head
- Maşina: Ford Granada mk II 2,3 V6 GL 1982
de bmarianr » 23 Aug 2007, 17:11
in alte tari exista sanctiuni serioase daca nu rulezi pe prima banda si le folosesti pe celelalte pentru depasiri.
nici mie nu imi plac flash-urile dar nu le iau pt ca nu merg pe banda a 2-a
ps : impresionante performantele scorpio-ului. as fi curios cum se simte pe viraje
-
bmarianr - Member
de levis » 23 Aug 2007, 17:16
Eu cand am luat masina am vrut muuult spatiu,confort si putina eleganta,latura sportiva nu ma interesat si am luat mondeo cu 90 caluti,care acum deja mi-am dat seama ca-s putini dar ma descurc.Daca eram cu 10 ani mai tanar luam focus(acum am deja32 ani).
Deci repet fiecare cu prioritatile si gusturile lui...
P.S.mie imi plac blondele,altora brunetele

-
levis - Gold Member
de Alen » 23 Aug 2007, 17:38
$1 scrie:$2
Nici eu nu sunt pentru flashuri, in afara de autostrada(unde e periculos sa depasesti pe banda 1, si unde vin altii tare din spate) nu admit asa ceva.
sper sa nu deviem topicul intr-unul alaturat, pe care era gata-gata sa-l inchidem din cauza discutiilor in contradictoriu...
"Lifeline"
"The Last Hurrah"
"Liniştea....mulţi dintre noi o caută, puţini sunt însă cei care o găsesc"
-
Alen - Membru al Asociaţiei ClubFord
- Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi
de Ludicass » 23 Aug 2007, 20:48

Mama ce s-a mai incins atmosfera!

Si eu am momente cind merg cu masina care merge cu 220 cu 90/h...ma gindesc la ale mele, ascult muzica..vrb la telefon..dar nu incurc traficul ca-s eu smecher. Poate altii se grabesc...Acum eu unu as vrea sa-l vad pe viteazul ala care merge "regulamentar" pe banda 2 cu 100/h si din spate ii vine o coloana de tiruri cu 140/h (de preferinta bulgari sau turci)...si el nu se da

Zanga+ Maximillian...am mers cu ford cosworth in marea britanie..britanicii au un mare respect pt marca...Initialele RS..din Cosworth RS s-au transformat acum in ST...Cunoscutul Team RS este cel care a conceput ST..atit fiesta, cit si focus si mondeo. Doar ca ford a schimbat initialele din RS in ST..Sport Technology. ST-ul este de fapt fostul RS. Sintem aceeasi familie...alta generatie

-
Ludicass - 1nsane Member
de Maximilian » 23 Aug 2007, 21:50
-
Maximilian - Petrol Head
- Maşina: Ford Granada mk II 2,3 V6 GL 1982
de iovivali » 23 Aug 2007, 22:56

- Maşina: Ford Grand C-Max
de ripperu » 24 Aug 2007, 08:42
$1 scrie:$2otusi sa nu deviem de la subiect..."Fiesta ST colorado red- the road killer".Sau am gresit topicul?
sa revenim deci....
Ludicass...te rog sa ne spui cum se comporta in curbe,
ce garda la sol ai?
-
ripperu - Gold Member
- Maşina: Focus Trend Collection, 1.8 TDCi - 115CP, Hatchback, Ocean Blue
- VIN: nu_mai_bine_bere_
de Ludicass » 24 Aug 2007, 11:22
Nu e nici o suparare ca se mai deviaza de la subiect....eu unu nu ma supar...nu stiu ce spun regulile forumului dar nu cred ca e o tragedie.
Ripper..la capitolul stabilitate, sta bine. Secretul e sasiul special ST...nu e cel de pe fiesta normala. Sasiul rigidizeaza mult masina iar greutatea s-a mentinut la numai 1 tona si un pic prin utilizarea de materiale usoare (chiulasa si blocul sint din aluminiu). In plus ai amortizoare pe gaz, suspenisie sport, cauciucuri Pirreli Zero cu balon mic, jante aliaj pe 16. Eu insa am o mica problema....vin de pe o calibra, 150 cp, unde pozitia la volan era cu fundu pe asfalt..la nivelul drumului. Fiesta ST este mai inalta, nu este asa lata, cauciucurile sint de 195, la caly de 205...si senzatia mea e ca stabilitatea e buna la ST dar nu atit de buna ca la calibra. Posibil sa fie si datorita faptului ca nu m-am obisnuit inca. Deocamdata e si in rodaj..cauciucurile nu s-au asezat, motorul si suspensia nici ele..asa ca mai astept pina ma lamuresc. Prietenul Razvan (ST-ul atomic) iti poate spune mai multe despre intoarceri cu frina de mina, rasuciri, curbe in ac de par luate ca la raliu...a scapat de rodaj

Garda la sol e ...maaare...adica e de camion, pt ca eu compar cu aceeasi caly

Alte intrebari?

-
Ludicass - 1nsane Member
de Alen » 24 Aug 2007, 12:34
ne-am lamurit bustean

de-acu' am vrea s-o vedem la o intalnire...

"Lifeline"
"The Last Hurrah"
"Liniştea....mulţi dintre noi o caută, puţini sunt însă cei care o găsesc"
-
Alen - Membru al Asociaţiei ClubFord
- Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi
de Ludicass » 04 Sep 2007, 10:55
Impresii:
Tobele nu mai suna ca un zumzet de albine ci au capatat un sunet gros, puternic, de masina sport (sper sa se mai umple sitele si sunetul sa creasca, nu mai am nevoie de claxon

La drum lung depasirile sint o placere...le poti face in treapta a5a linistit, din scurt...si ai inca o rezerva considerabila de putere pt siguranta. Dimensiunea masinii iti permite sa revii in coloana fara probleme. Din nou insa probleme cu cei din trafic care se uita in retrovizor si vad o chestie mica, rosie, cantitate neglijabila, asa ca te trezesti ca se baga si ei in depasire in fata ta cind tu vii in fortza. Cei mai periculosi, cei cu Logan..sa te fereasca sfintul de ei!
Consum excelent la drum lung...motorul e inca strins dar am scos un 7 % ceea ce pt monstrul asta e super ok. Sprinturile au fost scurte, pt depasiri..pe portiuni mici am mers cu 130-140km.....Deci se poate si un consum bun!

-
Ludicass - 1nsane Member
de Ludicass » 04 Sep 2007, 11:23
http://www.youtube.com/watch?v=nDZYzPVLtyE
-
Ludicass - 1nsane Member