Totul despre membri

Fiesta ST colorado red- the road killer

Prezentari cu masini, poze, biografii, liste

Moderator: Cornel001

Mesajde mariuscociorva » 22 Aug 2007, 16:25

eu eram la Bistro si te-am ochit acolo si o data pe centru , chiar fara sa vezi sigla de st , tot intorci ochii dupa "pricajita" de fiesta iar cand vezi ca este ST...................
Ford Focus 1,8 tdci
mariuscociorva
1nsane Member

Mesajde ripperu » 23 Aug 2007, 08:48

@ Ludicass

uite...cautam niste chestii pt. Focusul meu si am dat peste asta:

http://www.rri.se/popup/performancegrap ... artsID=145

cred ca e interesant de stiut
Pt 1.8 TDCi al meu, nu gasesc si pace!
ripperu
Gold Member

Maşina: Focus Trend Collection, 1.8 TDCi - 115CP, Hatchback, Ocean Blue
VIN: nu_mai_bine_bere_

Mesajde Ludicass » 23 Aug 2007, 10:51

Ripperu...mersi..stiam graficul. :D Sint multe informatii pe care eu si Razvan din Brasov (ST-ul atomic) le-am adunat in astea 3 luni si ceva de asteptare a masinii. E interesanta diferenta de putere a motorului si cea masurata la roata. Astfel de diferenta apar la toate masinile. Inca o data mersi. :wink:
Eveniment: 1 zi alaturi de ISTVAN SOOS!
pilotul ISTVAN SOOS cu SUBARU STI pe circuitul de karting de la Bacau!

http://www.youtube.com/watch?v=xlztDV1S ... r_embedded
Ludicass
1nsane Member

Maşina: Fiesta ST 2.0 150cp

Mesajde cristian3000 » 23 Aug 2007, 11:43

sa ai noroc de masina, Ludicass. ma rog, nu ma bag la mai multe comentarii pt ca nu e genul meu si nu mi-as lua asa ceva. dar asta e altceva, fiecare cu gusturile lui.
eu insa nu am inteles cum vine faza aia, ca la 140 la ora tu dai blitzuri si lumea se retrage cuminte pe banda 1. adica daca s-ar intampla asta la 210 as intelege. dar asa..
cristian3000
1nsane Member

Maşina: ex- Ford, Mondeo, 2004. Prezent: Audi A4 2009.

masina de dambla!

Mesajde MIHAI. » 23 Aug 2007, 12:01

:shock: ti-ai ales masina de tratat virusul numit >dambla!
mafta de calitate!
x.999.999 km fara incidente!
posesor de focos:> http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=15&t=4284
[b]Respect participantilor la trafic care semnalizeaza prezenta agentilor de politie![/b]
MIHAI.
Gold Member

Maşina: Trend Champions League 2007 , 1.8 TDCI>"Focosul"

Mesajde Ludicass » 23 Aug 2007, 13:22

Multumesc de urari...

Mihai+ Cristian..masinile sint pentru mine o pasiune...si da, din punctul de vedere al unei persoane care isi ia o masina sa se deplaseze din punctul A in B, sa mai care si nu stiu ce cartofi toamna, catel purcel nevasta la mare, fiesta ST poate fi considerata o DAMBLA! Dar atunci cind esti pasionat, nu mai e dambla..e o necesitate! Am incercat sa mai las de la mine si sa trec pe masini de puteri mai mici...Groaznic...parca stateam in loc, nu mai zic ca nu ai nici o placere sa le conduci...mergi frumos, aliniat in coloana...intri in curbe cu piciorul pe frina, intri in depasiri dupa calcule indelungi si elan considerabil...si multe alte inconveniente. Nu am familie, nu am catel, nu am purcel..iar de carat cartofi exista taxiuri.. :D Cind voi simti ca nu ma mai tin rinichii, o sa trec pe o balena confortabila..si o sa merg ca un pensionar cuminte. Pina atunci Put za pedal tu za mietal:)

Cristian..ce anume n-ai inteles din chestia cu blitzurile?!... Nu stiu in ce masura ai auzit..dar masinutzele astea sportive gen ST vin limitate ca potential pe perioada rodajului. Pina in 2500 km, prima revizie, 200km/h e vis erotic...Asa ca fara plusul de putere, incearca tu sa vezi cum e sa depasesti pe contrasens....pedala la fund in cazul meu inseamna pedala la 3 sferturi. Plus ca sint multi cei care merg cu 120/h si intzepenesc efectiv in drum..nu-i misti nici cum...Ar trebui sa-i rog sa se dea deoparte?!..Sau nu te-a impresionat viteza de 140km/h?! Parintii mei au masinutza care o ai tu..fabricatie 2007..nu vreau sa comentez..bine, ei au 60 de primaveri....Vezi aici si mai vrb http://www.zeperfs.com/duel164-1293.htm [/b]

Ludicass
1nsane Member

Mesajde cristian3000 » 23 Aug 2007, 14:10

nu intelegeam de ce blitzuiai pe un drum national. (ziceai ca ai fost Bacau-Roman). faza cu bliturile mi se pare putin de kaka (cu exceptia autostrazii cand chiar trebuie sa-l blituiesti daca nu se da la o parte pt ca depasirea pe banda 1 ar putea avea urmari tragice). in rest pe un drum national cu o banda pe sens asa cum sunt majoritatea, nu mi se pare normal sa il blituiesc pe unu din fatza pt ca sa imi faca mie loc. daca vreau sa il depasesc astept o portiune cu vizibilitate buna, intru pe contrasens si o calc, dar nu pot sa emit pretentia ca ala sa traga pe dreapta sa imi faca mie loc. tot ce pot sa pretind este ca sa nu accelereze in timp ce trec pe langa el si sa nu calaresca axul.
referitor la tabelul ala comparativ dintre ST si Mondeo, cred ca daca vrei sa le comparam cu adevarat, trebuie sa mai adaugam in tabel si unele chestii care lipsesc si care sunt poate mai importante decat cele mentionate cum ar fi spatiul pentru picioare in timpul condusului, volum porbagaj, viteza x km/h pt Mondeo respectiv y km/h pentru ST cu care poate fi abordata o curba de raza R, consum, etc. dar nu are rost pt ca pana la urma iar am ajunge la chestii de gust. plus ca la cutia de viteza cu 6 trepte rapoartele sunt altele decat cele din tabel. 8)
cristian3000
1nsane Member

Maşina: ex- Ford, Mondeo, 2004. Prezent: Audi A4 2009.

Mesajde bmarianr » 23 Aug 2007, 14:38

Salut

O mica completare in privinta graficului :
teste de genul 80-120 in a 4-a si a 5-a pentru o benzina (si mai ales pentru o sportiva) sunt inutile, nimeni (sper) nu merge asa daca vrea performante.
Pt info, Fiesta ST ajunge intr-a 2-a la 100 si a 3-a e la 130+.
Fiesta ST - Atom Ant
http://www.clubul-auto.ro
bmarianr
Member

Maşina: Ford Fiesta ST 2007 2.0 150 CP

Mesajde Ludicass » 23 Aug 2007, 15:40

Cristian...cred ca marian te-a lamurit....tu compari mere cu pere..sincer. Ai mers cu ST? Eu am condus mondeo 2.0 115cp...si crede-ma..e o masina fara veleitati sportive. Lasa-ma cu treapta a 6a, aia e pt reducerea consumului..la drum intins. Nu mai vorbi de stabilitate la ST ca daca vrei te fac eu o tura pe piatra cubica dupa ce ai mincat bine! :D Iti spun in 5 minute si ce ai avut ca desert :D Pe drum fara denivelari simti fiecare pietricica..e super-rigida si stabila masina...amortizoare pe gaz...balonul mic...in curbe chiar nu iti dau nici o sansa..nu ca as fi eu un super sofer, dar masina face diferenta...sta TZEAPANA. Cit despre loc pt picioare, la coupeuri soferul are loc berechet...nu acolo lipseste spatiul..ci in spate..locurile pasagerilor si portbagajul sint reduse (oricum eu nu am sa ajung pe locurile alea niciodara :D ). Si nu la toate coupeurile..vezi opel calibra, ford cougar, ford probe...care au porbagaj de bagi si soacra inauntru! :D Cit despre consum, tu compari diesel cu benzina??! Pai pretul masinii de noua e din start mai mare cu 2000 euro la aceeasi masina echipare diesel fata de benzina. Costuri de intretinere mult mai mari la diesel...conform studiilor, costurile astea le vei amortiza in ani...si doar daca faci un minim de 40.000km/an..din nou, nu e cazul meu.

Ca sa inchei..din bun simtz, daca vezi ca cineva vine tare din spate, te dai putin de o parte si-l lasi sa treaca. E85 are o banda pe sens si banda de refugiu tocmai pt asa ceva..altfel la ce s-a mai largit drumul? Daca toti soferii de camion ar proceda cum spui tu, sa stea pe banda lor ca e dreptul lor, atit cei de pe sensul tau..cit si cei de pe contrasens, atunci sa te vad...

PS: Stii ce e ciudat? Nu esti primul posesor de mondeo care nu poate sa accepte ca o masina dintr-o clasa inferioara e mult peste masina lor ca performante, fie ea si ghia, si 2.0...nu uita ca motorul de pe ST e luat de pe mondeo si upgradat. Zilele astea am mai intilnit 2 care nu intelegeau chestia asta...Stai sa vezi un Mini Cooper S cum ne spulbera pe toti..si ne lasa cu gura cascata :D

Ludicass
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 23 Aug 2007, 15:55

Eu am mers pe locul din dreapta al unui Focus ST cu Muriel... Este cu totul alta masina fata de a mea, dar cei de pe sosea probabil trateaza cu mai mult respect un Focus decat o Fiesta, de unde si dezamagirile crunte pe care le provoaca altora in trafic posesorii de Fiesta ST... :twisted:
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde leave78 » 23 Aug 2007, 16:23

Ludicass,

ce pot sa zic e ca te felicit pentru alegerea facuta, daca sportivitatea e ce ai cautat la masina ai nimerit unde trebuie. SIncer, ma gandeam si eu inainte sa imi iau masina la o "bestiutza" din asta, insa sa fiu sincer am cautat totusi un compromis intre taxiul pentru carat soacra si cartofii si un minim de sportivitate....desi unii m-ar contrzaice, adica unde poate fi sprtivitatea la un motor diesel de 115 cp si o masa de1415 kg??? Am vrut ceva care sa se "infiga"la drum, dar am ales in final o varianta mai cuminte, pentru ca nu imi permit sa am doua masini, una pentru distractie pura si una pentru utilitate. Pe de alta parte, sunt pe undeva fan al salupelor :D . Oricum macar pentru o dupa-amiaza cred ca ar fi extrem de interesante senzatiile la bordul unui ST. Optiunea mea ar fi fost fie alba cu stripuri albastre fie invers. Probabail ca daca as fi facut un drivetest as fi cumparat un ST. Altfel......

Apropos de ce spuneai de cei ce te subestimeaza pe drum, am patit aceeasiu chestie cu un citroen C2, care a trecut pe langa mine vajaind pe undeva pe la tg secuiesc. Fie masina era versiunea de top, fie ardea pe undeva, fie soferul era complet nebun :P . In tot cazul, iti doresc cati mai multi km fara incidente, atat tehnice cat si rutiere.
Vant din pupa!!!

Ford Focus 1.8 TDCi Trend Champions League

Mesajde alex230ro » 23 Aug 2007, 16:29

http://www.citroen.ro/model.php/promotionSportChic.php

probabil asta era un concurent destul de serios pt ST
alex230ro
Gold Member

Mesajde AndyJ91 » 23 Aug 2007, 16:32

http://www.youtube.com/watch?v=miPi-qjFTjk

E bunicel.. Da nu comenteaza in fata ST-ului pe circuit. :)
Imagine
AndyJ91
Ford Freak

Maşina: Fiesta ST, 2007, 2.0l 150CP

Mesajde Zanga » 23 Aug 2007, 16:37

@Ludicass sa sti ca ii dau dreptate lui "cristian3000". Sunt satul de figuranti care dau flashuri. Atata timp cat legea spune 90 km/h sau 120 km/h aia sunt maximi. Tu nu ai nici un drept sa dai pe un participant in trafic la o parte. Vrei sa mergi cu 140 km/h atunci depasesti, deaia ai semnalizare. Vreau sa mai intelegi un lucru, eu am viteza limitata electronic la 270 km/h, iar la 190 km/h sunt inca in a-3a dar in viata mea nu am dat un FLAH cuiva si nu merg la intimidare in fundul aluia din fata mea ca sa se dea la o parte.
Scorpio II 2.0 16V Ultima // Scorpio II 2.3 16V Ghia // Scorpio II 2.9 24V Ghia Cosworth
Zanga
Gas Guzzler

Mesajde Mihai L » 23 Aug 2007, 16:39

$1 scrie:$2iteza limitata electronic la 270 km/h, iar la 190 km/h sunt inca in a-3a

Wow!!! :shock: :shock: :shock:
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde leave78 » 23 Aug 2007, 16:46

Zanga, sunt curios ce masina e asta de care povestesti :shock: ; este tunata sau standard? poti sa imi dai ceva detalii/likuri? pe hartie pare un supercar. Merci

Ford Focus 1.8 TDCi Trend Champions League

Mesajde alex230ro » 23 Aug 2007, 16:50

Scorpio II 2.9 24V Ghia Cosworth
alex230ro
Gold Member

Mesajde bmarianr » 23 Aug 2007, 16:51

$1 scrie:$2Ludicass sa sti ca ii dau dreptate lui "cristian3000". Sunt satul de figuranti care dau flashuri. Atata timp cat legea spune 90 km/h sau 120 km/h aia sunt maximi. Tu nu ai nici un drept sa dai pe un participant in trafic la o parte. Vrei sa mergi cu 140 km/h atunci depasesti, deaia ai semnalizare. Vreau sa mai intelegi un lucru, eu am viteza limitata electronic la 270 km/h, iar la 190 km/h sunt inca in a-3a dar in viata mea nu am dat un FLAH cuiva si nu merg la intimidare in fundul aluia din fata mea ca sa se dea la o parte.

este vorba despre o cutie automata sau ma insel ?
Fiesta ST - Atom Ant
bmarianr
Member

Mesajde Maximilian » 23 Aug 2007, 17:02

Da, e vorba de o cutie automata, de o salupa care cam rupe Fiesta ST, daca la 0-100 iese pe undeva la egalitate, dupa aia a cam pus-o! :lol:

Si 2.3-ul are manuala si rupe...(are 147 de cai). Acum...intre o Fiesta ST si un Ford Scorpio Cosswort(modelul lui Zanga), merg spre Scorpio fara dubii...calitativ este 10 clase peste zic eu orice Ford actual. (si mai are ceva ce Fiesta nu are...suspensie independenta) Singura problema este consumul...dar la ce confort ai...il uiti si pe ala. Aia e masina de umilit, pe Fiesta ST se vede imediat ca e "speciala", pe Scorpio numai rotile o pot trada...altminteri aia umileste intr-adevar f mult pt ca arata a barca(sau iaht, fie)

Nici eu nu sunt pentru flashuri, in afara de autostrada(unde e periculos sa depasesti pe banda 1, si unde vin altii tare din spate) nu admit asa ceva.
Maximilian
Petrol Head

Maşina: Ford Granada mk II 2,3 V6 GL 1982

Mesajde bmarianr » 23 Aug 2007, 17:11

pe orice sosea e periculos sa depasesti prin dreapta.

in alte tari exista sanctiuni serioase daca nu rulezi pe prima banda si le folosesti pe celelalte pentru depasiri.

nici mie nu imi plac flash-urile dar nu le iau pt ca nu merg pe banda a 2-a

ps : impresionante performantele scorpio-ului. as fi curios cum se simte pe viraje
Fiesta ST - Atom Ant
bmarianr
Member

Mesajde levis » 23 Aug 2007, 17:16

Fiecare are lista lui de prioritate:daca vrei ceva sportiv iti iei fiesta ST,daca vrei confort,spatiu si putin lux iti iei mondeo ghia sau titanium,daca intre cele doua focus.
Eu cand am luat masina am vrut muuult spatiu,confort si putina eleganta,latura sportiva nu ma interesat si am luat mondeo cu 90 caluti,care acum deja mi-am dat seama ca-s putini dar ma descurc.Daca eram cu 10 ani mai tanar luam focus(acum am deja32 ani).

Deci repet fiecare cu prioritatile si gusturile lui...

P.S.mie imi plac blondele,altora brunetele :lol:
MONDEO 2001 tddi 90cp 4usi,gri metalizat
levis
Gold Member

Mesajde Alen » 23 Aug 2007, 17:38

$1 scrie:$2
Nici eu nu sunt pentru flashuri, in afara de autostrada(unde e periculos sa depasesti pe banda 1, si unde vin altii tare din spate) nu admit asa ceva.

sper sa nu deviem topicul intr-unul alaturat, pe care era gata-gata sa-l inchidem din cauza discutiilor in contradictoriu...
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde Ludicass » 23 Aug 2007, 20:48

Salutari inca o data pe ziua de azi! :D

Mama ce s-a mai incins atmosfera! :D Hai sa lamurim o treaba... Drumul E85 a fost largit tocmai in ideea de a se fluidiza traficul. Banda aceea mai ingusta tocmai asta doreste sa faca. Intimplarea face ca multa din documentatia pt reabilitarea europeanului 85 sa-mi fi trecut prin mina la tradus (de la sapatura, asfaltare pina la copacei si semnalizare) si stiu ce spun. Poate unii au uitat cum arata drumul pina in 2000..o banda pe sens, copaci de o parte si de alta ca in caz de iesire in decor sa nu mai ai sanse sa scapi... :shock: Sa inteleg ca banda aia e acum acolo de decor?! Exact ce spunea si Razvan...banda a2a e pentru depasit..nu pt mers regulamentar...mergi regulamentar pe banda 1. Vrei sa depasesti, intri pe banda 2..apoi revii pe banda 1..civilizat.

Si eu am momente cind merg cu masina care merge cu 220 cu 90/h...ma gindesc la ale mele, ascult muzica..vrb la telefon..dar nu incurc traficul ca-s eu smecher. Poate altii se grabesc...Acum eu unu as vrea sa-l vad pe viteazul ala care merge "regulamentar" pe banda 2 cu 100/h si din spate ii vine o coloana de tiruri cu 140/h (de preferinta bulgari sau turci)...si el nu se da :D hai sa fim seriosi....zbori in santz si pe bune ca au oamenii dreptate. E asa greu sa fii politicos, sa te dai si sa-i lasi sa isi vada de drum?!

Zanga+ Maximillian...am mers cu ford cosworth in marea britanie..britanicii au un mare respect pt marca...Initialele RS..din Cosworth RS s-au transformat acum in ST...Cunoscutul Team RS este cel care a conceput ST..atit fiesta, cit si focus si mondeo. Doar ca ford a schimbat initialele din RS in ST..Sport Technology. ST-ul este de fapt fostul RS. Sintem aceeasi familie...alta generatie :D Deci nu poti compara motoare diferite, generatii diferite...Englezii au o vorba...Exista Ford..si exista RS..!!! :D

Ludicass
1nsane Member

Mesajde Maximilian » 23 Aug 2007, 21:50

Eeeh, nu cred ca ia 270, doar ca acolo e limitata. Dar 230-240 sigur bate...
Maximilian
Petrol Head

Maşina: Ford Granada mk II 2,3 V6 GL 1982

Mesajde iovivali » 23 Aug 2007, 22:56

Totusi sa nu deviem de la subiect..."Fiesta ST colorado red- the road killer".Sau am gresit topicul? :shock:
Ford Grand C-Max

Ford Freak

Maşina: Ford Grand C-Max

Mesajde ripperu » 24 Aug 2007, 08:42

$1 scrie:$2otusi sa nu deviem de la subiect..."Fiesta ST colorado red- the road killer".Sau am gresit topicul? :shock:

sa revenim deci....

Ludicass...te rog sa ne spui cum se comporta in curbe,
ce garda la sol ai?
ripperu
Gold Member

Maşina: Focus Trend Collection, 1.8 TDCi - 115CP, Hatchback, Ocean Blue
VIN: nu_mai_bine_bere_

Mesajde Ludicass » 24 Aug 2007, 11:22

Neata... :D

Nu e nici o suparare ca se mai deviaza de la subiect....eu unu nu ma supar...nu stiu ce spun regulile forumului dar nu cred ca e o tragedie.

Ripper..la capitolul stabilitate, sta bine. Secretul e sasiul special ST...nu e cel de pe fiesta normala. Sasiul rigidizeaza mult masina iar greutatea s-a mentinut la numai 1 tona si un pic prin utilizarea de materiale usoare (chiulasa si blocul sint din aluminiu). In plus ai amortizoare pe gaz, suspenisie sport, cauciucuri Pirreli Zero cu balon mic, jante aliaj pe 16. Eu insa am o mica problema....vin de pe o calibra, 150 cp, unde pozitia la volan era cu fundu pe asfalt..la nivelul drumului. Fiesta ST este mai inalta, nu este asa lata, cauciucurile sint de 195, la caly de 205...si senzatia mea e ca stabilitatea e buna la ST dar nu atit de buna ca la calibra. Posibil sa fie si datorita faptului ca nu m-am obisnuit inca. Deocamdata e si in rodaj..cauciucurile nu s-au asezat, motorul si suspensia nici ele..asa ca mai astept pina ma lamuresc. Prietenul Razvan (ST-ul atomic) iti poate spune mai multe despre intoarceri cu frina de mina, rasuciri, curbe in ac de par luate ca la raliu...a scapat de rodaj :D

Garda la sol e ...maaare...adica e de camion, pt ca eu compar cu aceeasi caly :D Glumesc, garda e ok...nu f. mare dar e suficienta sa nu ai emotii la borduri si alte cele. Ca mai toate masinile sport, nu are scut..racirea la turatii mari se face si prin fluxul de aer care vine pe sub masina..asa e calculat. Impresionanta e caldura degajata de masina cu motorul pornit cind stai linga ea....Zici ca e cuptor!

Alte intrebari? :D

Ludicass
1nsane Member

Mesajde Alen » 24 Aug 2007, 12:34

pai....n-ar mai fi...
ne-am lamurit bustean :D

de-acu' am vrea s-o vedem la o intalnire... :shock:
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde Ludicass » 04 Sep 2007, 10:55

Duminica am facut o iesire de un prinz pina la Piatra. Am trecut de 1000km si se simte ca masina s-a mai asezat.
Impresii:
Tobele nu mai suna ca un zumzet de albine ci au capatat un sunet gros, puternic, de masina sport (sper sa se mai umple sitele si sunetul sa creasca, nu mai am nevoie de claxon :D ). Motorul nu mai suna nici el ca o ascutitoare, am reusit sa trec de 4000 ture ocazional si intr-adevar, e altceva.
La drum lung depasirile sint o placere...le poti face in treapta a5a linistit, din scurt...si ai inca o rezerva considerabila de putere pt siguranta. Dimensiunea masinii iti permite sa revii in coloana fara probleme. Din nou insa probleme cu cei din trafic care se uita in retrovizor si vad o chestie mica, rosie, cantitate neglijabila, asa ca te trezesti ca se baga si ei in depasire in fata ta cind tu vii in fortza. Cei mai periculosi, cei cu Logan..sa te fereasca sfintul de ei!
Consum excelent la drum lung...motorul e inca strins dar am scos un 7 % ceea ce pt monstrul asta e super ok. Sprinturile au fost scurte, pt depasiri..pe portiuni mici am mers cu 130-140km.....Deci se poate si un consum bun! :D

Ludicass
1nsane Member

Mesajde Ludicass » 04 Sep 2007, 11:23

Ca tot se discuta aprins de cum se circula pe drumurile cu 2-3 benzi..iar unii nu accepta sa se dea pe banda 1.... Filmuletzul cu BMW vs Lamborghini e foarte educativ pt unii asa ca imi permit sa-l postez si aici:

http://www.youtube.com/watch?v=nDZYzPVLtyE

Ludicass
1nsane Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Totul despre membri