Dragii mei
E mult timp de cand nu am mai activat pe forumul ford. E drept, nici cauze de prea mare fericire n-au fost
A trecut cam un an de cand am avut nefericitul incident, in care mi-am distrus masina, un superb Ford Focus 1.8 tdci trend collection. Slava domnului, sunt intreg si viu. Masina si-a facut datoria cap coada, atat cat timp am avut-o, adica doua luni si o saptamana. Nu am mai activat pe forum si pentru ca am fost dezgustat de niste lucruri pe care le-am patit dupa accident, lucruri care mi-au amintit ca suntem in Romania.
Sa incepem cu inceputul
Cum s-a intamplat? Eu si prietena am decis sa mergem in Sinaia, pe 1 septembrie anul trecut. Pe drum am prins din urma un camion cu balast care abia se tara.
Prietena mea conducea. I-am spus sa depaseasca camionul. Era zi, drumul in fata drept, vizibilitate buna,doar putin umed pe jos. Ea a accelerat si a inceput manevra. A ajuns in paralele cu camionul si i s-a parut ca nu are loc sa treaca. E drept ca drumul e ingust in zona aia. A tras de volan spre exterior, apoi spre interior. Masina a intrat intr-un balans si a iesit de sub control. Viteza era mica, cam 60-70 maxim. masina a atins coltul fata al camionului, fapt care ne-a pus de-a latul strazii. Am ajuns cu una din roti intr-un malder de nisip sau asa ceva si am ajuns cu rotile in sus. Desi masina a fost lovita in usa dreapta fata (usa mea), airbagurile laterale nu au explodat, ci doar cele frontale, pentru ca masina s-a sprijinit pe bot.s-au spart geamurile laterale, parbrizul s-a crapat, iar masina s-a sifonat cam peste tot, fara a suferi deformari la structura de rezistenta. Structura de rezistenta a functionat corect. Rezultatul? Am scapat neatinsi, eu, pritena si motanelul nostru. Am descoperit ca masina a avut si o oarece lovitura in zona de sub motor, avand radiatorul spart si agregatul de aer conditionat afectat.
Si cand te gandesti ca in acea dimineata eu am insinstat ca prietena sa conduca
Continuare...
Am dus masina la Ford Proleasing Ploiesti, si am stat, in asteptarea devizului reparatiei...
Si am stat...si am stat..... si am stat...
Asteptarea devizului a durat nu mai putin de
5 spatamani. Imaginati-va cam ce inseamn asta, mai ales cand ti se spune ca reparatia costa 64000 lei, iar masina a fost 58000 lei (17000euro). Asadar, dauna totala.

S-a trimis dosarul la Bucuresti, unde am dat atat peste oameni de buna credinta cat si peste acrituri. S-a vandut masina cu 5100 de euro (!!!!!!) M-am gandit sa o pastrez eu si sa o vand, dar am renuntat. Un client a aparut dupa ce am renuntat la idee
Ceea ce este mai frustrant este ca omul care a cumparat masina s-a trezit atunci cand a ajuns platforma cu masina ca are lipsa a CD-playerului din bord cu totul.
Ulterior a incercat sa afle daca nu cumva e ramas in service. Tot ce a primit a fost o explicatie jenanata cum ca as fi luat eu cd-playerul, eu care abia ma dadusem peste cap cu o masina de 4500 de kilometri, eu care am fost la un lat de palma sa fiu oale si ulcele, la asta ma gandisem prima data de cand am iesit din masina, sa deomentez din bord CD-playerul. Penibil. Ce e mai rau e ca omul m-a tot frecat cu telefoane, dar nu a facut nimic propriu zis. M-a mai sunat la vreo 6 luni dupa ce a cumparat masina, cand faptul a fost consumat.
Ca sa scurtam povestea, mi-am luat banii inapoi abia in 23 ianuarie, la 5 luni dupa accident. Nu pricep de ce ma intreaba toata lumea daca mi-au dat alta masina, fapt care ma umple de nervi si acum. Nu exista una ca asta, cel putin nu la asiban, la care am avut asigurarea facuta.
Rezumand, sunt bine sanatos. Pentru moment am renuntat la ideea unei masini noi, macar pentru moment. Sigur ca as vrea, dar nu e momentul. Plus ca, dupa cum se vede, poti sa dai la gunoi 20.000 de euro instantaneu
Aveam undeva o imagine si cu bordul, unde se vedea CD-olyerul, dar nu dau de ea acum. Oricum nu prea are mare importanta.
Important e sa retinteti aspectul: disparitia CD-playerului (si dumnezeu stie a cate alte piese au fost furate sau inlocuite cu altele uzate) s-a produs atat timp cat masina a stat la Ford la Ploiesti. Apropos, ce ironie, omul care a cumparat masina a trebuit sa plateasca pentru "paza" si gazduirea masinii. Retineti firma:
PROLEASING PLOIESTI De evitat.
Nu stiu daca voi mai face posturi pe acest forum, desi incepuse sa imi placa sa fac parte din comunitatea voastra, imi placea ideea ca as putea sa vin sa ma intalnesc cu voi. N-a fost sa fie.
TOate cele bune
Drum liber va doresc