Totul despre membri

Jurnal de bord Focus 1.8TDCi Sedan

Prezentari cu masini, poze, biografii, liste

Moderator: Cornel001

Mesajde leave78 » 24 Aug 2007, 16:26

$1 scrie:$2mpresiile mele dupa 8900 km parcursi>
1>trebuie turat in trepta 1 pana aproape de 2700 sa cazi in cuplu in treapta 2, daca e sub mi se pare ca merge in shuturi, fara sa vreau demaraj
2>suspensiile pe fata mi se par cam tari si la curbe cu hopuri ai impresia k aluneca.....
in rest merita deplin investitia :idea:

Si eu am cam aceleasi impresii despre masina, respectiv:
1. In treapta 1 parca merge putin in suturi
2. Daca asfaltul e mai valurit, masina are tendinta sa tzopaie, si daca esti si in curba, cu un picutz de viteza, risti sa iesi de pe trasa.
3. Frana de motor parca te baga cu capul in parbriz, in special in tr2.
In rest doar de bine.

Ford Focus 1.8 TDCi Trend Champions League

Mesajde Cornel001 » 24 Aug 2007, 17:07

ce presiune ai in cauciucuri ?
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde leave78 » 24 Aug 2007, 17:09

Habar nu am. Scrie exact in careta tehnica si daca nu ma insel pe un stiker pe usi cred

Mesajde MIHAI. » 24 Aug 2007, 17:21

$1 scrie:$2e presiune ai in cauciucuri ?

intre 2,1 si 2,3
posesor de focos:> http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=15&t=4284
[b]Respect participantilor la trafic care semnalizeaza prezenta agentilor de politie![/b]
MIHAI.
Gold Member

Maşina: Trend Champions League 2007 , 1.8 TDCI>"Focosul"

Mesajde leave78 » 22 Oct 2007, 10:01

Dragilor

De mult nu am mai intrat pe forum, scuzele mele tuturor...asta nu din neglijenta, ci de suparare...Focusica al meu a trait o experienta extrem de neplacuta, un CRASH test neprevazut din care a iesit foarte sifonat, insa slava Domnului, eu, gagica si Pixie (asta micu' al nostru) am scapat nevatamati.... Noi da, insa Focusica nu prea...Cei de la spitalul de Forduri (service)l-au declarat in moarte clinica.... :(

Daca v-ati intrebat vreo secunda daca Focusul vostru e o masina sigura, sa stiti ca este intr-adevar o masina de 4 stele (****).

Revin cu noi detalii si fotografii

Mesajde Fritz » 22 Oct 2007, 11:50

Dauna totala? :(

Eu stiu ca era cotat ca o masina de 5 stele NCAP (daca la asta ai facut referire) :roll:
Subaru Forester 2010 2.5X Limited, Symmetrical AWD, 170CP
Ford Focus Ghia 2007 Hatchback 2.0 TDCi 136CP - parents-in-law's car
Ford Focus Trend 2005 Sedan 1.6 TDCi 90CP - parents' car
Fritz

focused

Maşina: 2010 Subaru Forester 2.5X Limited, Symmetrical AWD, 170CP

Mesajde Cornel001 » 22 Oct 2007, 12:07

Daca ati scapat nevatamati, atunci este de 5 stele.
Masina este conceputa sa se faca zob pt a atrage socul impactului si voi sa scapati teferi.
Preferai sa fie mai intreaga si voi un pic pe al spital ?
Problema nasoala ar fi daca la impacturi usoare se face prea zob fata de cat ar trebui, dar din experienta mea si a altora nu e cazul la FF2.
Imagine
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Mesajde alexandrusavu » 22 Oct 2007, 12:44

Mă bucur că s-a făcut praf mașina și nu voi :).
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde cristian3000 » 22 Oct 2007, 14:01

aveai full CASCO, nu?
cristian3000
1nsane Member

Maşina: ex- Ford, Mondeo, 2004. Prezent: Audi A4 2009.

Mesajde leave78 » 22 Oct 2007, 20:14

Dragi impatimiti Ford

Incep prin a va multumi pentru ca sunteti alturi de mine. Sper sa nu ajung sa fiu si eu alaturi de nimeni in aceesi situatie - nu e deloc placut din nici un punct de veredere. Continui cu o rectificare: intr-adevar, ff2 are 5 stele la testele EURONCAP, si nu 4 dupa cum eronat am scris/am citit pe un site anonim, nu mai stiu pe unde anume-sa fi fost vorba de FF1???????

Masina era luata in leasing, deci avea full CASCO, insa pentru acei dintre voi ce nu stiu exact ce anume inseamna sta va voi spune eu, cel putin din ceea ce stiu eu (pentru cei ce stiu sau intuiesc ce si cum, no offence, chiar daca zic chestii de bun simt si absolut logice). Ceea ce am avut asigurat a fost una bucata Ford Focus in valoare de aproximativ 17.000 euro. Si asta va primi inapoi proprietarul respctiv firma de leasing, respectiv suma asigurata (o mentiune speciala pentru cei ce ma tot intreaba daca am primit masina de la firma de asigurari - nu exista asa ceva in tranzactiile de dupa accident intre asigurator, firma de leasing si mine, e vorba doar de bani, nu de o masina). Ce primesc eu inapoi? Teoretic, avansul plus ratele pe care le-a platit (cel putin atat stiu de la dealer si de la firma de asigurari). Ce NU voi primi inapoi, si se pot considera bani dati pe apa Sambetei:

1.Inmatricularea 200 euro
2.Taxa de prima inmatriculare 530 euro
3.Comisionul de management al dosarului de lesing 200euro
4.Toate sumele reprezentand dobanzi, diferente de curs, diferente de pret, etc nu mai stiu cati euro
5.Rovigneta ~20 euro
6.Impozitul pe anul asta - nu stiu inca, nu l-am platit
7.Tractarea masinii la service 270 ron, aproximativ 80 euro
8.Asigurarea obligatorie RCA aproximativ 150 euro

...si in afara topului, ratele CASCO, care numai pe apa sambetei nu sunt duse, caci sunt cea mai buna investitie, fara ele acum bateam din buze. Cred ca cineva trebuie sa fie complet nebun sa isis cumpere o masina de o astfe de valoare fara sa isi faca asigurarea CASCO.

Poate mai sunt si alte cheltuieli pe care le-am omis aici, dar le adaug pe parcurs.

Care e mersul lucrurilor dupa accident?
1.Am urcat masina pe platforma si am dus-o la service Proleasing Ford
2.Am contactat firma de asigurari, Asiban, unde am facut un dosar cu o gramada de acte
3.Service-ul a facut o constatare a daunelor si a facut evaluarea facturii
4.Evaluarea ajunge la asigurator care functie de amploarea daunelor propune repararea masinii sau dauna totala
5.Daca se repara, service-ul remite factura asiguratorului, care o achita. Daca nu, se va vinde masina lovita, iar asiguratorul va plati diferenta de bani firmei de leasing.
6.Firma de leasing ma contacteaza si imi achita probabil diferenta intre pretul masinii si numarul de rate care mai trebuiau achitate.
7.Se inchide dosarul de leasing, si daca nu te-ai lecuit deja de experiente auto traumatizante, te duci frumusel la dealerul tau Ford si iti comanzi alta, spunandu-ti in minte ca speri sa nu mai repeti experienta tragica cu ultima masina.

Cu una cu alta pot sa spun ca am pierdut cam 2000-2500 de euro, dar dupa cum spunea cineva, pot sa o consider o şpaga data celui de sus pentru inca o viata :)

Revin cu filmul evenimentului si cu poze...

Mesajde Cornel001 » 22 Oct 2007, 21:23

Inseamna ca am inteles eu gresit ce ai vrut sa zici.

Asigurarea nu acopera si costul de transport a masinii la service ?
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde vilcanadrian » 22 Oct 2007, 23:30

Imi pare rau pentru ce sa intimplat, bine ca ati scapat cu bine masina se repara.
Ford Focus Sedan 1.8 TDCi Trend Collection,
Panther Black
vilcanadrian
Member

Mesajde ripperu » 23 Oct 2007, 00:31

ma bucur sincer, ca ati scapat
pacat de tractorash.....

sa ne descrii imprejurarile
ripperu
Gold Member

Maşina: Focus Trend Collection, 1.8 TDCi - 115CP, Hatchback, Ocean Blue
VIN: nu_mai_bine_bere_

Mesajde bogda1313 » 23 Oct 2007, 10:21

$1 scrie:$2mi pare rau pentru ce sa intimplat, bine ca ati scapat cu bine masina se repara.

Ce sa se mai repare? N-ai auzit ca nu mai are puls? :(
Ford Focus MK4 Wagon 2019 Titanium, 1.0 EcoBoost 125 M6
Ford Focus MK2 2007, 1.6 Duratec, Trend Collection + multe chestii montate din pasiune
My site: Auto TestDrive
bogda1313

Maşina: Focus MK2, 2007

Mesajde Fritz » 23 Oct 2007, 10:48

Cred ca e masinuta de pe forum cu durata de viata cea mai scurta :(

Oricum, priveste lucrurile optimist, putea fi mult mai rau. Banii vin si se duc, altele vin si nu se mai duc (si aici ma refer la probleme de sanatate).
Fritz

focused

Mesajde MIHAI. » 30 Oct 2007, 14:24

$1 scrie:$2red ca e masinuta de pe forum cu durata de viata cea mai scurta :(

:( R.i.p. :(
cauzele incidentului?
posesor de focos:> http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=15&t=4284
[b]Respect participantilor la trafic care semnalizeaza prezenta agentilor de politie![/b]
MIHAI.
Gold Member

Maşina: Trend Champions League 2007 , 1.8 TDCI>"Focosul"

Re: Jurnal de bord Focus 1.8TDCi Sedan

Mesajde leave78 » 28 Aug 2008, 18:12

Dragii mei

E mult timp de cand nu am mai activat pe forumul ford. E drept, nici cauze de prea mare fericire n-au fost
A trecut cam un an de cand am avut nefericitul incident, in care mi-am distrus masina, un superb Ford Focus 1.8 tdci trend collection. Slava domnului, sunt intreg si viu. Masina si-a facut datoria cap coada, atat cat timp am avut-o, adica doua luni si o saptamana. Nu am mai activat pe forum si pentru ca am fost dezgustat de niste lucruri pe care le-am patit dupa accident, lucruri care mi-au amintit ca suntem in Romania.

Sa incepem cu inceputul
Cum s-a intamplat? Eu si prietena am decis sa mergem in Sinaia, pe 1 septembrie anul trecut. Pe drum am prins din urma un camion cu balast care abia se tara. Prietena mea conducea. I-am spus sa depaseasca camionul. Era zi, drumul in fata drept, vizibilitate buna,doar putin umed pe jos. Ea a accelerat si a inceput manevra. A ajuns in paralele cu camionul si i s-a parut ca nu are loc sa treaca. E drept ca drumul e ingust in zona aia. A tras de volan spre exterior, apoi spre interior. Masina a intrat intr-un balans si a iesit de sub control. Viteza era mica, cam 60-70 maxim. masina a atins coltul fata al camionului, fapt care ne-a pus de-a latul strazii. Am ajuns cu una din roti intr-un malder de nisip sau asa ceva si am ajuns cu rotile in sus. Desi masina a fost lovita in usa dreapta fata (usa mea), airbagurile laterale nu au explodat, ci doar cele frontale, pentru ca masina s-a sprijinit pe bot.s-au spart geamurile laterale, parbrizul s-a crapat, iar masina s-a sifonat cam peste tot, fara a suferi deformari la structura de rezistenta. Structura de rezistenta a functionat corect. Rezultatul? Am scapat neatinsi, eu, pritena si motanelul nostru. Am descoperit ca masina a avut si o oarece lovitura in zona de sub motor, avand radiatorul spart si agregatul de aer conditionat afectat.

Si cand te gandesti ca in acea dimineata eu am insinstat ca prietena sa conduca :(

Continuare...
Am dus masina la Ford Proleasing Ploiesti, si am stat, in asteptarea devizului reparatiei...
Si am stat...si am stat..... si am stat...
Asteptarea devizului a durat nu mai putin de 5 spatamani. Imaginati-va cam ce inseamn asta, mai ales cand ti se spune ca reparatia costa 64000 lei, iar masina a fost 58000 lei (17000euro). Asadar, dauna totala. :(
S-a trimis dosarul la Bucuresti, unde am dat atat peste oameni de buna credinta cat si peste acrituri. S-a vandut masina cu 5100 de euro (!!!!!!) M-am gandit sa o pastrez eu si sa o vand, dar am renuntat. Un client a aparut dupa ce am renuntat la idee :-??
Ceea ce este mai frustrant este ca omul care a cumparat masina s-a trezit atunci cand a ajuns platforma cu masina ca are lipsa a CD-playerului din bord cu totul.
Ulterior a incercat sa afle daca nu cumva e ramas in service. Tot ce a primit a fost o explicatie jenanata cum ca as fi luat eu cd-playerul, eu care abia ma dadusem peste cap cu o masina de 4500 de kilometri, eu care am fost la un lat de palma sa fiu oale si ulcele, la asta ma gandisem prima data de cand am iesit din masina, sa deomentez din bord CD-playerul. Penibil. Ce e mai rau e ca omul m-a tot frecat cu telefoane, dar nu a facut nimic propriu zis. M-a mai sunat la vreo 6 luni dupa ce a cumparat masina, cand faptul a fost consumat.

Ca sa scurtam povestea, mi-am luat banii inapoi abia in 23 ianuarie, la 5 luni dupa accident. Nu pricep de ce ma intreaba toata lumea daca mi-au dat alta masina, fapt care ma umple de nervi si acum. Nu exista una ca asta, cel putin nu la asiban, la care am avut asigurarea facuta.

Rezumand, sunt bine sanatos. Pentru moment am renuntat la ideea unei masini noi, macar pentru moment. Sigur ca as vrea, dar nu e momentul. Plus ca, dupa cum se vede, poti sa dai la gunoi 20.000 de euro instantaneu

Aveam undeva o imagine si cu bordul, unde se vedea CD-olyerul, dar nu dau de ea acum. Oricum nu prea are mare importanta.

Important e sa retinteti aspectul: disparitia CD-playerului (si dumnezeu stie a cate alte piese au fost furate sau inlocuite cu altele uzate) s-a produs atat timp cat masina a stat la Ford la Ploiesti. Apropos, ce ironie, omul care a cumparat masina a trebuit sa plateasca pentru "paza" si gazduirea masinii. Retineti firma: PROLEASING PLOIESTI De evitat.

Nu stiu daca voi mai face posturi pe acest forum, desi incepuse sa imi placa sa fac parte din comunitatea voastra, imi placea ideea ca as putea sa vin sa ma intalnesc cu voi. N-a fost sa fie.

TOate cele bune
Drum liber va doresc

Mesajde leave78 » 28 Aug 2008, 18:18

Daca imi zice cineva si cum postez o imagine, o sa pun cateva...la momentul asta nu ma duce capul. Am pus calea catre imagine la modul [img]D:\Ford\Picture036_01Sep07.jpg[/img] dar n-a mers.

Mesajde Fritz » 28 Aug 2008, 18:43

Trista povestea :(

Pentru poze foloseste functiat de Upload attachement de sub primul set de butoane Preview | Submit | Save | Cancel.
Poti pune pana la 5 poze per post.
Fritz

focused

Mesajde leave78 » 28 Aug 2008, 18:57

Merge
Revin cu urmatoarele 5 imagini
Fişiere ataşate