26 Mai 2012, 11:01
28 Mai 2012, 10:37
28 Mai 2012, 11:26
28 Mai 2012, 14:57
28 Mai 2012, 15:53
28 Mai 2012, 16:14
28 Mai 2012, 17:14
28 Mai 2012, 19:23
28 Mai 2012, 21:13
$1 scrie:$2onteaza ca valoare istorica.
29 Mai 2012, 14:05
29 Mai 2012, 20:22
29 Mai 2012, 22:25
30 Mai 2012, 07:20
30 Mai 2012, 17:26
30 Mai 2012, 23:42
$1 scrie:$2Am mostenit de la romani lucruri ce tin de vocabular, oranduire sociala, tehnici de constructie, etc dar nimic relevant statistic in plan genetic...
$1 scrie:$2amant au existat mai multe civilizatii, unii spun 4 altii chiar 14, toate stingandu-se singure.
Din ce stiu au fost 3 civilizatii pana acum, Mu, Lemuria, Atlantida, noi in prezent suntem in cea dea 4-a.
$1 scrie:$2a ne redescoperim adevarata identitate
$1 scrie:$2upa mii de ani meritam si noi macar cunoasterea istoriei
$1 scrie:$2u ce vor altii sa ''vedem''
$1 scrie:$2rea mult am indoctrinati si prostiti cu diferite obiceiuri si traditii luate de la altii
$1 scrie:$2n diferite carti si scrieri ezoterice
$1 scrie:$2toate popoarele lumii stiu faptul ca omul a aprut prima data in Carpati
$1 scrie:$2a nici un stat nu e prost ca recunoasca acest lucru
$1 scrie:$2perand ca intr-un sfarsit aceasta tara sa se anihileze singura
$1 scrie:$2aptul ca nu suntem romani a fost demonstrat deja de multe ori pe la diferite emisiuni tv, gen Codul lui oreste, nu mai retin daca si la Conspiratia Tacerii
$1 scrie:$2in ce stiu eu, Homo Sapiens a populat Europa venind de la est spre vest. Asa putem spune ca toti vestici au venit din est
$1 scrie:$2onteaza din ce ne tragem ? irelevant...ce conteaza e ce suntem acum, si nu stam deloc onorabil la nici un capitol
$1 scrie:$2s dori sa dezbatem acest subiect,care este adevarata noastra identitate??
$1 scrie:$2s dori sa dezbatem acest subiect,care este adevarata noastra identitate??
Acest filmulet rastoarna cam tot ce am invatat la scoala despre istoria poporului roman,a noastra
$1 scrie:$2oresc cu acest topic sa dezbatem acest subiect si fiecare sa vina cu aportul lui de cunostinte pt a elucida adevarata istorie,
$1 scrie:$2t ca suntem vazuti ca niste lasi
$1 scrie:$2i de multe ori am fost calcati in picioare
$1 scrie:$2......oare sa fie adevarul altul??ma intreb pe mine si in acelasi timp pe voi
numa bine
31 Mai 2012, 07:11
31 Mai 2012, 09:16
31 Mai 2012, 09:31
$1 scrie:$2focus wrote:
sa ne redescoperim adevarata identitate
Cum o identificam pe cea adevarata de cele mincinoase? Pe ce ne bazam certitudinile?
nu ce vor altii sa ''vedem''
Asa cum acei "altii" vor sa vedem intr-un anume fel, la fel si tu vrei sa vedem lucrurile intr-un alt fel; lasand deoparte interesele (naiba sa le ia, ca eu nu vad ce ar folosi, concret, cuiva ca ne tragen noi dintr-un neam sau dintr-altul) sau entuziasmele (ce mare smecherie sa te tragi numai din daci, nu din daci si din romani? unde este progresul pe care o sa-l aduca revelatia pe care ne-o propune cineva?)
$1 scrie:$2ricy wrote:
In diferite carti si scrieri ezoterice
Daca ai zis ezoteric, ai zis non-stiintific, deci lipsit de analiza riguroasa, deci lipsit de seriozitate, deci ghicit in plama, ghicit in maruntaie, deci horoscoape si wrestling.
$1 scrie:$2ricy wrote:
toate popoarele lumii stiu faptul ca omul a aprut prima data in Carpati
Ei, nah, toate! Chiar toate-toate? si eschimosul, si bosimanul, si amerindianul, si aborigenul - toti astia au auzit macar de Carpati?
$1 scrie:$2ddy2002 wrote:
Din ce stiu eu, Homo Sapiens a populat Europa venind de la est spre vest. Asa putem spune ca toti vestici au venit din est
Poate ca ma insel eu, dar (o banalitate care se invata prin gimnaziu) leaganul omenirii nu este in Africa? Cele mai vechi si mai vechi si mai vechi dintre toate vestigiile, daca nu altceva.
As dori sa dezbatem acest subiect,care este adevarata noastra identitate??
Ideea n-are cum sa fie rea, si este de apreciat si de dorit sa aratam interes istoriei noastre; numai sa nu ne trezim ca am plecat la razboi fara pusca: o discutie serioasa trebuie argumentata solid.
As dori sa dezbatem acest subiect,care este adevarata noastra identitate??
Acest filmulet rastoarna cam tot ce am invatat la scoala despre istoria poporului roman,a noastra
Nu rastoarna mare lucru, desi este evident ca-si doreste din tot sufletul. (e destul de greu de discutat despre tot filmul dintr-o data - nici nu-mi mai exprim acuma parerea! - trebuie luat pe bucati)
$1 scrie:$2ar sunt de asemenea constient ca daca X sau Y vrea neaparat sa demonstreze o teorie/idee/credinta, acel om nu cauta adevarul; cautarea adevarului nu se incepe cu "hai sa cautam dovezi ca asta a fost asa", ci cu "hai sa cautam toate dovezile pe care le putem gasi si sa vedem cum a fost".
$1 scrie:$2emersul tau este unul pozitiv: vrei sa scoti la iveala lucruri frumoase (de-a dreptul uimitoare!) despre poporul nostru. Ar fi minunat daca ar fi si lucid: am trait o istorie grea, ne-am descurcat cum am putut, am supravietuit si ne-am pastrat identitatea; am avut norocul ca (din cand in cand, nu foarte des) un Burebista, un Stefan, un Mircea sa faca bici din ce-au avut la indemana, si sa pocneasca pana in capitalele imperiilor - cinste lor! Acuma suntem intr-o perioada intre cele mai jenante - probabil ca o s-o traversam si pe asta in vreun fel.
Dar daca ne impaunam ca noi suntem stramosii tuturor, si ca toate limbile sa trag din limba dacilor, nu facem decat sa mai fim si fuduli, pe langa cealalta calitate de baza.
Cum naiba sa contesti marile imperii, dovedite, cunoscute si acceptate fara indoiala de lumea intreaga? Ce anume din istoria noastra ar putea sa stea alaturi de Grecia antica, de dinastiile Chinei, de Roma, de Gingis Han, de Alexandru cel Mare, de Inalta Poarta, de Rusia? sau apropiatii nostri europeni: ce impact au avut Spania, Anglia, Franta, Germania, Austro-Ungaria, Italia (a se lua in calcul puterea economica, militara, sau pur si simplu culturala) in ultima mie de ani? pana unde (puneti mana pe o harta a lumii) si-au intins influenta?
Suntem un popor mic si fara putere, dar am supravietuit; limba noastra a imprumutat (e un fel de-a spune, ca doar nu le mai dam inapoi) cuvinte de la toate popoarele cu care am avut de-a face, dar e tot a noastra: filologii ar putea sa demonstreze (pentru cine intelege argumentatia si vrea sa accepte evidentele) ca limba noastra romaneasca este mai aproape de latina decat chiar italiana - nu stiu cum sa interpretez asta, dar remarc un lucru: nu ne mai invecinam cu nicio tara cu limba latina, suntem enclava; mai putem remarca un lucru: basarabenii, dupa doar cateva decenii de administratie ruseasca, vorbesc mai bine ruseste decat romaneste - asta va spune ceva? daca ar mai fi continuat inca 3-4 decenii (sa apuce sa moara toti cei care nu s-au nascut sub rusi), ar mai fi stiut cineva romaneste dintre ei?
Subiectul este bun si interesant - daca nu sustinem fanatic niste idei neargumentabile, poate ca o sa iasa ceva din el.
31 Mai 2012, 09:42
31 Mai 2012, 09:59
31 Mai 2012, 12:50
31 Mai 2012, 15:34
$1 scrie:$2and citesti dintr-o carte de istorie ce certitudiene ai?doar ca toti istorici au fost la unison(mai mult sau mai putin)oare este de ajuns?
$1 scrie:$2pai atunci la ce folos ai facut istorie in socoala daca esti neinteresat despre trecutul si istoria poporului din care se spune ca te tragi
Nici aici nu m-ai inteles: am intrebat care este progresul daca nu faci decat sa inlocuiesti o teorie credibila (asupra careia s-au pus de acord mai multi cercetatori seriosi) cu o alta teorie, mai putin credibila dar mai simpatica? ce avem de castigat daca ne furam singuri caciula?$1 scrie:$2rogresul este pe plan fundamental
$1 scrie:$2egarea ezotericului din viata si cultura unui om/popor este lipasa crasa de credinta
$1 scrie:$2eu unul ce spun oamenii astia in film nu am invatat in scoala la istorie
$1 scrie:$2resit,adevarul pe care il stim nu e unul absolut
cand faci un puzzel si ai deja anumite piese asezate..
$1 scrie:$2am asa sta treaba cu adevarul,ce cunoastem ramane ce nu stim trebuie descoperit
01 Iun 2012, 00:05
01 Iun 2012, 05:05
$1 scrie:$2u se stie exact de cat timp exista omul pe Terra, unele surse deloc stiintifice ci ezoterice sustin ca de 500 de mii de ani.
$1 scrie:$2nsa, punctul de plecare o omului pe glob a fost Romania
$1 scrie:$2ermenul corect e "esoteric", insa la moda deocamdata e ezoteric, asa ca pe asta il folosesc.
De asemenea nu exprima ceva ascuns ci ceva descoperit de tine prin efort propriu.
$1 scrie:$2e ce zici ca nu te poti compara cu alte imperii
$1 scrie:$2de fapt asta ni se inoculeaza, iar lumea asta avand in cap, asta reflecta in exterior)
$1 scrie:$2oarta spre exemplu, cand noi i-am stat in calea spre occident si datorita noua a putut apare imperiul Austri-Ungar, Nazist, vestul ramanand "civilizat", iar acum vezi doamne suntem niste inapoiati care facem de ras Europa.
$1 scrie:$2I-a gandestete de ce tablitele de la Tartaria nu se vrea a fi datate si automat recunoscute?
$1 scrie:$2a emisiunile Codul lui Oreste si Conspiratia Tacerii au participat personalitati de seama a tarii, (care au reprezentat Romania cu brio in afara) bine documentate pe domeniul lor de cercetate, nu papagali de-al de mine, si care aduceau dovezi care cu greu cineva le putea combate.
01 Iun 2012, 07:30
01 Iun 2012, 07:51
01 Iun 2012, 11:58
$1 scrie:$2Ma pregatesc sa inchid topicul.
$1 scrie:$2itind 10 secunde printre randuri, observ ca nu se mai discuta la subiect.
01 Iun 2012, 12:28
01 Iun 2012, 17:23
$1 scrie:$2itind 10 secunde printre randuri, observ ca nu se mai discuta la subiect. Ma pregatesc sa inchid topicul. Oricum locul lui e pe softpedia, unde cei interesati au toate sansele sa gaseasca mii de useri care pot contribui.
01 Iun 2012, 17:39