Discutii libere/forum

Ne era mai bine pe vremea comunismului?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Ce ati prefera azi, in anul Domnului 2009?

Monarhie
63
31%
Comunism
10
5%
Dictatura
6
3%
Dictatura militara
22
11%
Democratie
100
50%

Voturi totale : 201

Re: Ne era mai bine pe vremea comunismului?

Mesajde Adrian_Rujan » 23 Aug 2012, 14:49

Sa vedeti ce majoritate o sa aveti in noiembrie la parlamentare =)) :)) :)) Sau le boicotati si pe alea :)) =))
Adrian_Rujan
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 1.6,Fiesta 1.4,Pegeout 307 1.6
VIN: WFO4XXWPD47MO2250

Mesajde temir » 23 Aug 2012, 14:52

$1 scrie:$2emir vezi ca in mesajul tau e un citat care imi este atribuit...dar NU imi apartine....nu inteleg cum s-a produs eroarea !!!!!!

Habar nu am, probabil ca neatentia mea a faut sa se incurce lucrurile; nu mai pot sa editez, asa ca o sa rog un moderator amabil sa editeze pentru mine, dupa cum urmeaza:
Fragmentul "Mai bine decat sa iti explic eu dc iubesc tara si neamul mai bine explica-ne tu dc il dispretuiesti asa rau incat sa il susti pe Basescu si haita lui de PDL-isti." este citat nu din vorbele lui bezart (asa cum gresit apare acum), ci ale lui Adrian_Rujan, adica:
$1 scrie:$2ai bine decat sa iti explic eu dc iubesc tara si neamul mai bine explica-ne tu dc il dispretuiesti asa rau incat sa il susti pe Basescu si haita lui de PDL-isti.

Multumesc!
temir
Member

Maşina: mondeo ghia '95 1.8 16v
VIN: careestesinusebea

Mesajde Nic_Bv » 23 Aug 2012, 15:40

Vezi bezart ce usor poti sa ajungi plagiator? :D

In ceea ce priveste discutia, cred ca s-a mers prea departe. Nenea Maslow, cel cu piramida necesitatilor, spunea ceva de genul: "daca singura unealta pe care o ai este un ciocan, atunci esti tentat sa tratezi tot ce se afla in jurul tau ca pe niste cuie".

Asa se intampla si aici: cei din tabara lui Basescu vad peste gard numa' bolsevici agitand secera si ciocanul, cei impotriva lui Basescu vad peste gard doar tradatori de neam si tara.

Cred ca cel mai bine ar fi sa se inchida topicul pentru cateva zile - poate se racoreste vremea. Si vremurile.
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde KomandantuR » 23 Aug 2012, 15:45

Pt postul acela cu ungurii, Adrian_Rujan ne va mai aduce argumente solide (sic) cand va fi Base presedinte.

@temir Am modificat.

LE Nic, deocamdata nu-l inchid, le-as rapi dreptul unora sa-mi sara in cap :D
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde temir » 23 Aug 2012, 15:54

$1 scrie:$2@temir Am modificat.

Ai o bere.
$1 scrie:$2eocamdata nu-l inchid

Doua.
temir
Member

Mesajde cj86sef » 23 Aug 2012, 16:04

daca l-ai inchide sa vezi atunci ca ti-ar mai sari in cap :D
Focus II, 10.2006 1.6tdci, 109cp turnier, gri+alb, Focus I, 11.2001, 1.6i, 100cp, turnier, albastru
Imagine
[b]Focus II SEF[/b]http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=15&t=76017
cj86sef
1nsane Member

Maşina: ford focus, 2006, 1.6 tdci,80kw: ford focus 2001, 1.6, 16 v, 100 cp VF0NXXGCDN1K74871
VIN: wf0wxxgcdw6j57655

Mesajde KomandantuR » 23 Aug 2012, 16:31

"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde Adrian_Rujan » 23 Aug 2012, 16:58

Daca il inchizi sa vezi dupaia basistii revoltati ca raman fara leafa de la partid =)) :))
Adrian_Rujan
1nsane Member

Mesajde cj86sef » 23 Aug 2012, 17:05

hai sda lasam politica pe mana politicienilor si noi sa discutam despre masinile pe casre le avem ca doar pt asta ne-am inscris pe forum nu sa ne numim viermi, basisti, comunisti si altele
Focus II, 10.2006 1.6tdci, 109cp turnier, gri+alb, Focus I, 11.2001, 1.6i, 100cp, turnier, albastru
Imagine
cj86sef
1nsane Member

Maşina: ford focus, 2006, 1.6 tdci,80kw: ford focus 2001, 1.6, 16 v, 100 cp VF0NXXGCDN1K74871

Mesajde Adrian_Rujan » 23 Aug 2012, 17:21

Acuma sincer.Dc va suparati cand va numeste lumea basisti?Cum ati vrea sa va numeasca daca pe conducatorul vostru il cheama Basescu.Ce vina avem noi ca numele lui se trage din "basina"?
Adrian_Rujan
1nsane Member

Mesajde cj86sef » 23 Aug 2012, 17:26

bun si ce rezolvam daca ne certam aici, absolut nimic
Imagine
cj86sef
1nsane Member

Mesajde Mircea54 » 23 Aug 2012, 19:58

Nu este democratie in Romania.
Sau putem spune ca este inca in stadiu incipient.
22 de ani fiind o perioada totusi destul de mare, putem evalua acum ce s-a intamplat.
Dupa 1999 a existat un regres vizibil.
Apoi au fost etapele: dupa 2004, respectiv dupa 2009.

Acum s-a ajuns la ceva incredibil: Securitatea lui Ceausescu (prea putiun cosmetizata) si procurorii actioneaza in forta, intimideaza si terorizeaza oamenii, considerati vinovati pentru simplul motiv ca au votat.
Este incredibil cum un vot de 90% impotriva unui om, cu o prezentare la vot dintre cele mai mari, este intors impotriva oamenilor.
Este incredibila si atitudinea unor oficiali europeni si a unor publicatii straine.
Toate acestea sunt impotriva poporului roman iar cel "preferat" de numai unul din 10 votanti revine pe postul de presedinte, desconsiderand votul a 7.5 milioane de oameni.
Votul reprezinta esenta democratiei si s-a dovedit acum ca votul (chiar covarsitor) nu conteaza.

Deci, unde vedeti democratie?
Mircea54
Incepator

Mesajde temir » 23 Aug 2012, 20:09

$1 scrie:$2cuma sincer.Dc va suparati cand va numeste lumea basisti?Cum ati vrea sa va numeasca daca pe conducatorul vostru il cheama Basescu.Ce vina avem noi ca numele lui se trage din "basina"?

Cine s-a suparat? vrei tu sa-mi zici basist (băşinist, băşinos, pârţişor - cum vrei tu!), te face sa te simti bine? ok, bucura-te pana nu mai poti. Ce, daca-i zici lui Obama "cioroi" (sa stai in multime cand trece el - sau chiar si de aici, de pe forum - si sa racnesti, cu gura pana la urechi: uazaaaap, ma' nigă'!) crezi ca i-ai stricat ziua?

Stai linistit si simte-te bine, e moca.

$1 scrie:$2ste incredibil cum un vot de 90% impotriva unui om, cu o prezentare la vot dintre cele mai mari, este intors impotriva oamenilor.
Este incredibila si atitudinea unor oficiali europeni si a unor publicatii straine.
Toate acestea sunt impotriva poporului roman iar cel "preferat" de numai unul din 10 votanti revine pe postul de presedinte, desconsiderand votul a 7.5 milioane de oameni.
Votul reprezinta esenta democratiei si s-a dovedit acum ca votul (chiar covarsitor) nu conteaza.

90%? Adica daca votau (la fel, si anume impotriva omului cu pricina, la unison) toti cei de pe listele permanente si cei de pe alte plaiuri cat ar fi fost? saream de 220 la suta, este? (mi se pare ca a mai facut cineva o asemenea caricatura de calcul - ii cedez intaietatea asupra ideii)
Mircea, uite cum explica referendumul un bucatar simpatic* - citeste, e si amuzant, si la obiect.

Si daca nici asta n-o mai fi explicatie limpede...

* (asta fiind un fel de avertisment, gen "fumatori, dupa ce ati aprin tigara sa n-o introduceti cu jarul in gura, pentru ca este posibil sa va provocati arsuri"; dar daca vad cum merge treaba, ma simt dator sa iau toate masurile) acuma sa nu cazi in capcana de a crede ca e prost - ii place lui sa se alinte
temir
Member

Mesajde Mircea54 » 23 Aug 2012, 21:26

temir:
stai in banca ta, ca esti micut copil!!
este primul si ultimul mesaj pe care ti-l adresez direct.

Daca cumva nu s-a inteles sau nu m-am exprimat bine: este vorba de 90% dintre persoanele prezentate la vot, 90% dintre cei 8.5 milioane de romani care au votat la referendum.
Calculul a p% dintr-un numar este o chestiune de clasa a 5-a.

Este surprinzator (oare?) cum basistii se leaga de orice, adesea fara nici un temei, doar - doar or reusi sa devieze discutia.
Oameni buni, oameni normali, exista si basisti care se dau "obiectivi" sau chiar se prefac ca il critica pe mitocan!!
Unii dintre ei sunt platiti la numarul de postari pe forumuri!!

Este vorba de cel mai grav furt electoral comis in ultimii 65 de ani: 7.5 milioane i-au spus "pleaca!" dar el, cu ajutorul Securitatii lui Ceausescu si al unor lideri europeni MANIPULATI, incearca sa intoarca lucrurile, impotriva poporului roman.
Asta este democratia, asta este Uniunea Europeana, interesul personal sau de grup al Barosanului portughez?
Repet: daca 12 milioane de romani s-ar fi pronuntat prin vot pentru demitere, tot ar fi gasit ei ceva!!
Mircea54
Incepator

Mesajde Nic_Bv » 23 Aug 2012, 22:30

@Mircea54: ai uitat sa adaugi flacara violet in lista de ajutoare a lui Basescu...
Hai sa acceptam cu demnitate epilogul acestui episod din politica romaneasca, deja ne-a costat prea mult toata tarasenia.

@temir: stai linistit, ca si eu am fost facut antenist... desi cu exceptia meciurilor de fotbal de pe Antena1, nu-mi aduc aminte sa fi vizionat ceva p-acolo, in ultima vreme... :D

S-a adunat multa frustrare si tensiune sociala. Lumea e incatusata intr-o uriasa oala sub presiune, fiecare pufaie pe unde apuca, descarcandu-si furia pe vecin, frate, coleg, etc. :-t

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde dandobre » 23 Aug 2012, 22:37

$1 scrie:$2,5 milione voturi nu inseamna acelasi numar de persone....Rromania este plina de asistati social, putori, bolnavi pemsionati dar stalpi de crasma....astia sunt electotatul usl....nu oamenii care fac ceva.....de asta votul cenzitar este mai corect....oricum pana la 18 milioane de aleatori mai este....daca vroiau sa il demota veneau la vot....asa ca ma pis pe voi ca sunteti in minoritate...putorilor si atarnatorilor

Sa inteleg ca s-a dat ban pentru unguri (care-s mai putin de 7.5 mil), dar pentru asta nu.
Imagine
dandobre
Gold Member

Mesajde Mihai L » 23 Aug 2012, 23:16

Ca fapt divers, adevarul unui lucru nu este dat de numarul de persoane care il sustin...
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde sofocle » 23 Aug 2012, 23:41

@Nic: Aici nu sunt de acord cu tine. Democratia costa si pune mintea la contributie, dictatura e iefina pe intelesul maselor si in plus ai un loc de munca asigurat… la canal. Am fost de acord cu referendumul care a fost o expresie a strazii. Am fost in strada si voi mai fi. Pace nu va fi niciodata asa cum cred cei care n-au fost la vot, suntem totusi 7 si ceva de milioane… Cursul are de suferit, nasol. Afara ploua. Stati acasa si uitati-va la meteo, e acelasi lucru.
"Well, gentlemen, when the shit hits the fan, some guys run and some guys stay."
Lt. Col. Slade
sofocle
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 2008 1.8tdci 115hp trend

Mesajde Mihai L » 24 Aug 2012, 00:09

$1 scrie:$2.. Am fost de acord cu referendumul care a fost o expresie a strazii

E drept ca parlamentarii s-au comportat urat, dar nu i-as face totusi oameni ai strazii... =))
$1 scrie:$2suntem totusi 7 si ceva de milioane…

Deci numarul decide directia??? Indiferent de reguli???
Pai... eu cred ca ne strangem macar 15.000.000 care sa vrem vile si masini de lux si nimeni in afara de guvern/parlamentari sa nu mai fie nevoit sa munceasca... :D
Ia sa puna mana guvernul sa asigure la toata lumea, ca doar asa a decis majoritatea.
A doua la mana, cei 7 si ceva de milioane nu au decis nimic, pentru ca nu au fost alegeri.

Mai era un bezmetic pe aici care mai devreme socotea din pix (creierul era ocupat...) ca usl are 60%, pp-dd si unpr inca 20% si ca ei sunt majoritari.
Eu am fost la toate alegerile, inclusiv in 2007, dar nu-mi aduc aminte sa fi castigat usl 60%. Nu-mi aduc aminte de pp-dd sau de unpr sa fi castigat ceva. Si atunci despre ce democratie este vorba, in afara de cea a neamului prost?

$1 scrie:$2Cursul are de suferit, nasol.

Aici cu un minim de bun simt se vad vinovatii. 'Refacerile' de salarii si de pensii s-au dus diferentei de curs (ca sa ma exprim civilizat), ca sa nu mai zic ca au fost afectati grav si cei care nu erau direct legati (firmele private, de exemplu)
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde sofocle » 24 Aug 2012, 00:28

Mihai, nu inteleg ce nemultumire ai. Regula era sa mergi la vot daca vroiai demiterea sau nu. Cred ca esti de acord ca 7.5 mil este un numar mare.
"Well, gentlemen, when the shit hits the fan, some guys run and some guys stay."
Lt. Col. Slade
sofocle
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 2008 1.8tdci 115hp trend

Mesajde turbojack » 24 Aug 2012, 01:42

$1 scrie:$2..

Da, numarul decide directia, asa a fost si in decembrie '89 , asa va fi si la alegerile din toamna cand nu va mai exista undeva in fundul haznalei legislative ceva ca CCR, CSM si altele de gen.
Cum noi platim facturile 'consumatiei" lor , a politicienilor nostri indiferent de culoare, primele semne se vad prin scumpirea carburantilor la un nivel mai mult decat european si asta poate sa devina cam dureros financiar.
Cum se anunta mariri de salarii si pensii , setea de bani la buget va deveni acuta si de aici ma astept la interventia diversor "institutii " ce colecteaza taxe de la privat sau cetateanul de rand.Credeti ca venind USL in loc de PDL va fi mai bine, vor scadea taxele , veti avea parte de mai putina birocratie ? Ei sunt inventatorii birocratieie si a taxelor aberante.Tineti-va bine . :))
turbojack
1nsane Member

Mesajde verga_Cip » 24 Aug 2012, 07:18

Mai fratilor...ori ne facem ca nu intelegem, ori ...

Daca CCR cu majoritate a stabilit (vezi linkul de mai devreme unde este si motivatia Curtii) ca la referendum, pentru a fi luat in calcul, e nevoie de o prezenta de min 50%+1 .. ce tot o tragem cu 7.4 milioane?! Asta a fost, nu ne convine, ca nici mie nu-mi convine, dar asta e!
Deci socoteala e foarte simpla: se strang minim 50% + 1, incepem sa numaram voturile care conteaza. NU se strang, numaram STATISTIC! Si-atat! PUNCT!
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde Mihai L » 24 Aug 2012, 08:44

$1 scrie:$2.. Regula era sa mergi la vot daca vroiai demiterea sau nu. Cred ca esti de acord ca 7.5 mil este un numar mare.

Imi pare rau sa va anunt ca pe 29 a fost referendum, prin urmare regula de la alegeri NU se aplica si aici. Sunt de acord ca 7.5 milioane reprezinta un numar mare dar NU semnificativ pentru referendum. Mai mare totusi decat cel real de votanti :D - nu uitati toate pregatirile pentru fraude masive - neutilizare camere video, program de alegeri prelungit exagerat, stampile fara identificare, urne mobile, etc...

Si apropo, la alegeri eram peste 18 mil (contabilizat de pdl), inainte de referendum eram tot asa (contabilizat de usl), dupa referendum eram tot asa (certificat de usl!!!), o zi mai tarziu ne gandim ca dete molima si avem un numar semnificativ de alegatori care trebuie eliminati de pe liste pana se echilibreaza procentele...?
E ca la o problema de matematica la un examen de admitere unde baiatul decanului a gresit rezultatul, dar se decide modificarea datelor de intrare astfel incat sa poata lua 10 pe rezolvarea lui... Evident, ceilalti competitori vor fi penalizati pentru ca au calculat corect cu datele initiale.

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2..

Da, numarul decide directia, asa a fost si in decembrie '89 , asa va fi si la alegerile din toamna ...

Eu sunt de acord ca numarul sa decida directia cu un singur amendament: acel numar sa fie semnificativ. In cazul nostru, asa cum scriam si mai sus, NU a fost. La alegeri este alt regulament, acolo trebuie sa mergi la vot daca ai ceva de spus.
In rest, cu partea de plata ai mare dreptate, dar multi nu realizeaza asta, cred ca ne vom ineca in raurile de lapte si miere.

Repet, puteau fi si doar 5.000.000 contra, numai sa fie conditia de cvorum indeplinita. Nu as fi avut nicio problema sa accept rezultatele.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde Nic_Bv » 24 Aug 2012, 09:49

$1 scrie:$2Nic: Aici nu sunt de acord cu tine. Democratia costa si pune mintea la contributie, dictatura e iefina pe intelesul maselor si in plus ai un loc de munca asigurat… la canal.

M-ai inteles gresit. Nu am zis ca banii pentru referendum au fost prost cheltuiti, am spus ca ar fi cazul ca cei de la guvernare sa se opreasca aici, sa nu mai consume resurse (timp si fonduri) pentru o razboiala ce nu-si mai are rostul.

Referendumul in sine a fost legal, acoperit de Constitutie si perfect justificat. Oricat de mult nu le convine celor care vad mandatul prezidential ca pe o monarhie cu durata determinata, uitand ca in democratie singura putere care conteaza este insasi demos=poporul, iara nu un individ, oricare ar fi el.

Dar orice lucru are un inceput si un sfarsit. Acum ne trebuie o guvernare eficienta si productiva, cum nu am mai avut de la Tariceanu incoace. Oamenii s-au saturat de conflicte politice, vor un spor - cat de mic - la calitatea vietii. Care evident, va fi recompensat la alegerile din toamna.

Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde sanderoalex » 24 Aug 2012, 09:54

eu sunt curios sa aflu ,in cazul in care il demiteau/demit,ca se mai poate pune de un referendum,pe cine ar vedea presedinte .multi nu inteleg un lucru:impart societatea in doua,pro si contra basescu!(somnorici si-a si asumat cei 7,5 milioane de contestatari ai marinarului ca fiind suporteri ai lui!)
de fapt mai exista o categorie,semnificativa,pe care multi nu au luat-o si nici acum n-o iau in calcul,cei care sunt si contra usl-ului!eu astept sa se ofileasca floricica din fruntea pnl-ului,sa lase pe altul mai cumpatat si necuplat la $ lui patriciu,vantu si mai ales voiculescu.si care sa rupa "prietenia" asta monstruoasa cu partidul care inca il mai onoreaza pe criminalul iliescu.
"În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te f... aşa cum vrea el."
Imagine
sanderoalex
Gold Member

Maşina: FORD FOCUS 2 facelift 1.6i 100hp 5DR

Mesajde Mihai L » 24 Aug 2012, 09:59

$1 scrie:$2Referendumul in sine a fost legal, acoperit de Constitutie si perfect justificat. Oricat de mult nu le convine celor care vad mandatul prezidential ca pe o monarhie cu durata determinata, uitand ca in democratie singura putere care conteaza este insasi demos=poporul, iara nu un individ, oricare ar fi el.

Ma intreb ce legitimitate au parlamentul si senatul in actuala configuratie... Asa-i ca si ei ar trebui sa se vada cu poporul...? :D

Spui ca a fost legal... cauzele pentru care a fost initiat nu au fost legale, dar de desfasurat s-a desfasurat legal (noroc cu unul, altul care i-au mai tras de maneca, fara UE si USA cred ca retraiam si noi un '48 pe bune...).
Sa nu uitam asta.

@sanderoalex: Tot ce li s-a indus contestatarilor a fost sa-l dea jos. Iar odata preluata puterea, restul nu mai conta, puneau pe cine voiau ei.
Asta este un alt aspect al 'grijii' lor fata de Romania, partea constructiva lipseste cu desavarsire.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde Nic_Bv » 24 Aug 2012, 10:11

Mihai, povesteste-mi un pic despre partea constructiva in viziunea presedintelui-jucaus, Basescu.
(Dar te rog sa nu-mi insulti inteligenta cu "eliberarea justitiei", decat daca imi arati 2-3 pedelei grei condamnati.)

Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde verga_Cip » 24 Aug 2012, 10:14

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2Spui ca a fost legal... cauzele pentru care a fost initiat nu au fost legale [...]

In afara de lupta USL-PDL, principala (urmatoare) cauza care a determinat suspendarea lui Base a fost amestecul lui in toti si in toate.
Nu inteleg de ce trebuia sa iasa Base se ne expuna masurile de austeritate cand nu e treaba lui .. uite, de ce nu a iesit ca Crin-Ponta, adica ambii ... Boc spunea ce-avea de spus, si Base aplauda si explica teoria sau practica :))
Si totusi nu inteleg cum au ajuns sa strige raspicat ca NU vor taia nimic si la 2 luni vin si taie si explica grav, cand puteau de exemplu sa-si ceara SCUZE romanilor ca sunt tantalai si una spun si alta fac. Si-a cerut scuze Base sau Boc FORTAT de imprejurari ..

Apropos de Parlamentul (xxli..in fata puneti voi ce credeti) .. PDL si PSD erau aia care au aprobat in Parlament cresterea salariilor cu 50 % parca in 2009 cand Tariceanu striga din gaura de sarpe ca nu sunt bani ? Si au votat si din PNL ...

Sunt curios ce se va intampla cu Pivniceru acum .. daca trage pentru Naste, PNL-ul e compromis..PSD-ul era demult!

LE: sunt toti o apa si-un pamant! Uninominalul PUR sper ca va rezolva cateva probleme (din Parlament) dar nu toate, din pacare
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde Mihai L » 24 Aug 2012, 10:41

$1 scrie:$2ihai, povesteste-mi un pic despre partea constructiva in viziunea presedintelui-jucaus, Basescu.
(Dar te rog sa nu-mi insulti inteligenta cu "eliberarea justitiei", decat daca imi arati 2-3 pedelei grei condamnati.)

Vezi? Asta ma supara pe mine... Discutia a fost (pentru mine cel putin) strict legata de procedura de suspendare, organizarea referendumului si validarea/invalidarea rezultatelor conform legilor.
De unde si pana unde eticheta 'pro base'? Eu vorbesc de filozofie si tu imi zici ca sunt negru. :D

Spuneam de partea constructiva pentru ca usl a venit cu ideea asta in frunte: preluam noi puterea, facem noi de toate: dam bani, stopam furturi, colaboram toate institutiile pentru binele poporului.
Cand colo, ce sa vezi: 75% din sedintele de guvern erau dedicate suspendarii lui base, 3 luni nu au facut nimic la guvernare (in afara de trasnai), au constatat printre altele ca FMI exista si criza din Europa ne afecteaza si pe noi. Au desfiintat/daramat institutii serioase in stat, cu 'dedicatie' (vezi MO, ICR, ISC, avocatul poporului, comisii din invatamant, etc).

Iar acum de exemplu, era IMPERIOS necesar sa o avem pe mona la justitie. NU altcineva, NU maine sau saptamana viitoare. ACUM, pentru ca acum poate semna gica contra de la cotroceni (care deja este si mai putin interimar decat pana acum, in urma deciziei CCR).
Ma intreb ce primeste mona pentru asta incat a renuntat la pensia de magistrat (apropo, este 80% din ultima luna de munca... :D ), in conditiile in care are asigurata pozitia de ministru doar pentru 3 luni!!!
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde Nic_Bv » 24 Aug 2012, 11:11

N-am spus ca esti pro-base! Am vrut doar sa-mi spui ce au facut predecesorii asa constructiv (aia cu "sa traiti bine") ca prin antiteza sa imi dau seama ce fac astia asa prost...

Repet, nu te consider basist, nici pe tine nici pe altii. Treaba voastra ce convingeri aveti. Dar cand criticam pe unii ca fac putin, ne trebuie un termen de comparatie, nu-i asa?

Cat despre madam Pivniceru la justitie... sunt unele pareri care sustin ca de fapt asta a fost scopul referendumului, nu preluarea in sine a Cotroceniului. Daca asa este, e naspa.

Nic_Bv
1nsane Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum