$1 scrie:$2
@Mihai L: Zi mersi ca se duce presedintele si nu copiatorul ...
De ce, pentru ca se duce "yes-mam" sa-si plateasca datoriile din vara printr-un vot
Trece te rog si sursa acestei declaratii, primul copiator al tarii.
Cat despre capabilitatile de negociator ale lui (ale copiatorului)... s-a vazut in toate cazurile cat de capabil este.
$1 scrie:$2Cat priveste dreptul de veto si adoptarea bugetului UE 2014-2020 in "unanimitate" putem sa negociem sumele destinate TARII NOASTRE.
Eu as propune sa nici nu se duca acolo, sa trimita un mesaj cu "Romania vrea 100.000 EUR/locuitor" si in caz ca nu e asa sa considere ca folosim dreptul de veto. Simplu si ieftin.
$1 scrie:$2In privinta Parlamentului, prefer sa fiu reprezentat de Un Parlament decat de un dictator (vizualizati inregistrarea lui Base din perioada 2000 - 2004, cand recunoaste singur ca nu poate sa conduca democratic o societate). Totusi 400 si ceva de oameni sunt mult mai greu santajabili decat unul singur.
Cand 400 oameni au afaceri, sunt mult mai usor de santajat. Probabil nu ai realizat ca se duc acolo pentru influenta si imunitate, mai crezi inca in Mos Craciun si ca se duc sa aiba grija de tara?

.
Ai putea sa-mi indici 40 oameni integri din parlament (atentie, e vorba de mai putin de 10%!!!)?
$1 scrie:$2Si nu uita inca un lucru: Tot ce hotaraste Base pe plan extern privind ROMANIA, trebuie ratificat de PARLAMENT. Ce ne facem daca Base spune da bugetului si Parlamentul spune nu? Ca s-a dus majoritatea de yes-mans din Parlament carora le dicta Base....
Nu uita de constitutie. Are putine pagini si relativ usor de respectat.
Nu cred ca se duce cineva acolo si ia decizii serioase fara sa se consulte inainte. Au si ei niste limite, niste variante discutate si analizate anterior.
$1 scrie:$2D'asta am spus ca TREBUIE sa aibe Mandat de la Parlament.
Fals!!! Nimic mai fals!
Sa zicem ca se duce x mandatat de parlament si este 'obligat' in anumite conditii sa isi asume un buget, impus tuturor (deh, uneori nu poti avea bani de Mercedes, mai mergi si pe jos). Cand se intoarce nu este acelasi lucru?
Mai lasati tampeniile astea cu yesman-ii, ca daca ma uit bine exact asta este
acum in parlament. Au dat legi neconstitutionale, voteaza aplicarea sau nu a deciziilor definitive ale ICCJ (de parca suntem la carciuma si decidem meniul prin vot...)...