$1 scrie:$2ecizia patronului/sefului mi se pare singura viabila. Din moment ce a disparut ceva (nu am inteles ce) dintr-un loc folosit de toti, atunci e normal ca toata lumea sa suporte paguba. Altfel, ar incuraja atat furatul, cat si nepasarea angajatilor.
Nu sunt de acord cu aceasta solutie. Daca a fost angajat un hot printre salariati, sa suporte paguba cine l-a angajat, nu cei care traiesc alaturi de hot si se expun zilnic riscului de a fi furat de acesta.
Daca este identificat hotul, sa fie tras la raspundere, alaturi de (eventual) ceilalti angajati care stiau ca el a furat.
NU poti sa tai din veniturile angajatilor cinstiti. E ca si cum te-ai lua singur la pumni.
Spun asta in cunostinta de cauza (am calificare in domeniu si experienta de cativa ani buni de management, echipe de pana la 50 de oameni).
Am avut si eu astfel de cazuri. Nu am reactionat la primul furt, am investigat, intins capcana si l-am prins la al doilea. Chemat politia, dosar penal, depus marturie la proces.
Recuperat prejudiciul integral ca parte a intelegerii in timpul procesului (sa demonstreze judecatorului ca regreta, ca acum e de buna credinta, bla-blauri d-astea judiciare).