Discutii libere/forum

Ce parere aveti despre marsul motociclistilor?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Mesajde Maximilian » 21 Sep 2007, 01:29

Oameni buni, eu sunt tolerant asa...culmea e ca eu nu am stat 10 ore, ci o jumatate de ora(in care am parcurs 200 de metri cred :lol: ). Zic doar ca nu suntem toti de vina pt soferii indisciplinati, eu de ex respect si motociclistii, si scuteristii, pe bune, vorbesc f serios, chiar incerc sa respect pe toata lumea in trafic, de la femei la popi! :lol:

Si eu ma gandeam sa imi iau o motocicleta, dar cand mi-am dat seama ca multi oameni din tara asta nu sunt pregatiti sa conduca o masina in trafic de masini, dar sa mai aiba grija si la motociclete.

Iar de motociclisti...problema e ca la automobile...ar trebui sa inaspreasca testul psihologic...cei cu capul pe umeri merg normal(nu zic sa mearga incet, dar macar cat de cat preventiv).
Maximilian
Petrol Head

Maşina: Ford Granada mk II 2,3 V6 GL 1982

Mesajde octa » 21 Sep 2007, 01:38

$1 scrie:$2ar de motociclisti...problema e ca la automobile...ar trebui sa inaspreasca testul psihologic...cei cu capul pe umeri merg normal(nu zic sa mearga incet, dar macar cat de cat preventiv).

corect!!!!
ford focus turnier ghia 1,6 16v duratec ti-vct 2005 GPL
ford focus turnier ghia exclusive 1,8 16v zetec 2002 GPL
awo simson 425s super custom - 'lucille' - 1961
yamaha virago xv535 custom low rider - 1993

Imagine >>> REGULAMENT FORUM
octa
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Turnier 1,6l ti-vct 115 cp, Ghia 2005; 1,8l zetec 115 cp, Ghia Exclusive 2002

Mesajde octa » 21 Sep 2007, 01:41

$1 scrie:$2ropun sa terminam aici disputa 2 vs 4 roti.
Subiectul initial nu a avut legatura intentionata cu "2roti", problema a fost exterminarea unui trafic si asa vai de el.
Puteau in locul "2roti" sa fie camionagii, taximetristii, etc...

nu vad nici o disputa! pana acum cred ca discutia e constructiva! cred ca e chiar binevenit un topic in care sa aflam cum sa ne purtam si fata de motociclisti...

si: daca in locul motociclistilor erau camionagii, cred ca max deschidea doar maine topicul!

octa
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Turnier 1,6l ti-vct 115 cp, Ghia 2005; 1,8l zetec 115 cp, Ghia Exclusive 2002

Mesajde Cornel001 » 21 Sep 2007, 01:44

il cunosti bine inteleg.
n-ar fi rau ceva constructiv... de ex sa le spui colegilor tai de 2roti sa nu mai mearge printre benzi (eventual mersul usor printre masini la semafor se mai accepta).
totusi a cam inceput cu cearta.
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde Maximilian » 21 Sep 2007, 01:46

Pentru mine in trafic nu motociclistii sunt neaparat o problema, deh, ma deranjeaza anumite lucruri, dar fiecare lasa de la el , ca altfel am ajunge sa ne omoram. Eu sunt suparat pe taximetristi daca e sa vorbim cine cu cine are probleme. Nu sunt toti taximetristii nesimtiti, dar 99% dintre ei...sub orice critica, si cand ii mai aud ca ei conduc bine pt ca-s taximetristi...mor...mai sunt si multi si uniti in tampenii. Nu iti da unul prioritate, te certi cu el, mai apare inca unul care se baga in cearta, si inca unul pana te cari sa nu ti-o iei pe coaja....deci... daca vroiam probleme cu anumite persoane in trafic.
Maximilian
Petrol Head

Maşina: Ford Granada mk II 2,3 V6 GL 1982

Mesajde toxicristi » 21 Sep 2007, 02:03

Sper ca topicul nu va degenera in niciun sens!

Din ce vad eu problema de baza de la care a inceput topicul nu e legata nici de automobile si nici de motociclete. Ci de ghinionul ca stati in capitala, unde , pe langa faptul ca faptul ca strazile au ajuns neincapataoare pentru numarul din ce in ce mai mare de vehicule, se mai organizeaza si diverse marsuri si parade care au un efect devastator (practic ofera lovitura de gratie). Astfel, daca sunteti prinsi intr-un astfel de ambuteiaj, nu trebuie sa o luati in nume personal, ci mai degraba ca pe o suferinta pe care o indurati cu placere pentru ca traiti in capitala Romaniei. :)

In reportajul prezentat mai sus se ofera o informatie destul de interesanta : conform politiei , 45% din accidente se intampla din cauza motociclistilor si 55% din cauza autovehiculelor. Deci vina este impartita aproape in mod egal de ciclisti teribilisti si soferi neatenti sau rau-intentionati. Dupa cum s-a precizat, marsul nu era destinat doar autovehiculelor, ci si motociclistilor care incalca regulile de circulatie.

Intr-o adevarata capitala europeana al anului 2007, ar fi trebuit sa se circule mult mai mult cu vehicule fara motor (aici ma refer la biciclete), acestea fiind cu adevarat solutia pentru aglomerarile urabane. Singura problema este ca infrastructura nu este pregatita pentru acest mijloc de transport, multi ezitand sa il foloseasca in scopuri cotidiene datorita gravelor deficiente de siguranta. Si probabil ca va exista si un mars de acest tip, asa ca va fi inca o incercare pentru nervii soferilor. In Brasov va avea loc maine un astfel de mars, iar daca voi fi prins in trafic la acea ora, imi voi reprosa de ce nu am luat bicicleta. Noroc ca e vreme ploioasa si nu prea as fi avut de ales :) .

Noapte buna!
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde mihai2k1 » 21 Sep 2007, 02:30

Sunt curios in legatura cu o chestie: Ce ar fi zis acesti motociclisti care au participat la parada daca clubul nostru (sau oricare pe 4 roti) ar fi organizat ceva asemanator, care sa se soldeze cu blocaje in trafic? Nu sunt contra acestor manifestari, insa daca perioada nu poate fi alta, atunci macar traseul sa fie de asa natura incat sa nu incurce traficul urban. Exemplu: puteau sa faca marsul pe A1 sau A2, pe una din benzile de pe sens. Si acolo se intampla foarte multe accidente, iar impactul in stirile TV cred ca ar fi fost acelasi. In plus nu s-ar fi blocat nici traficul in oras.

De motociclisti mai putin, insa de: biciclisti, scuteristi, mopezisti, taximetristi, ITB-isti, microbuzisti, basculantisti, TIR-isti si "soferi" ai firmelor de paza si protectie sunt satul. Daca macar una din categoriile astea de "parteneri" de trafic ar fi un pic mai civilizata, cred ca s-ar simti destul de mult.

PS: Cineva a dat ca exemplu la nepasarea celor pe 4 roti accidentul din wknd de pe Plevnei. Vin cu un contra-exemplu: accidentul de asta vara cand o motocicleta "calarita" de doi chiulangii a lovit un scuter ce se deplasa regulamentar. Rezultatul: 3 morti si titlul de cel mai grav accident de motocicleta din Romania in 2007. http://www.youtube.com/watch?v=zkn8l4wyZ-4 . Ideea este ca sunt inconstienti in ambele "tabere". Dar inconstientii mai mari sunt cei pe 2 roti; pentru ca merg pe principiul "Las' ca ma vede "conservarul" (adica ala pe 4 roti) si ma fereste el."
Ultima oară modificat de mihai2k1 pe 21 Sep 2007, 02:34, modificat 1 dată în total.
ex-Ford Fiesta 1.4 2003
Ford Mondeo break 2.0 TDCI 2003
Hyundai i20 Active 2016
Just me.
mihai2k1
Gold Member

Mesajde Mihai L » 21 Sep 2007, 02:30

Hai sa scriu si eu, ca de mult ma doare subiectul asta...
1) Ca si conducator auto nu am avut absolut nici o treaba cu motociclistii in trafic, dar recomandarea mea ar fi sa "exagereze" putin cu prudenta pentru ca riscul e mare ca o masina sa schimbe putin directia de mers si sa nu mai aiba loc - cand stai in coloana nu te mai uiti la 100m in spate sa vezi daca mai vine ceva. Iar in traficul normal, daca mergi cu 100km/h si franezi pe doua roti, opresti la 50m "dupa".
In rest, ii tratez ca pe niste participanti la trafic cu aceleasi drepturi ca si mine (inclusiv biciclistii - am mers destul si inca mai merg cu bicicleta). Dar... sa nu uitam ca toti avem si obligatii.
2) Ca pieton... Sunt pur si simplu infiorat de cati dementi am vazut pe motoare. Nu mai departe de doua zile a trecut un motociclist (cred ca era pe la 130-150 km/h macar!!! - am auzit zgomotul si am apucat sa-l vad cu coada ochiului, eu eram pe trotuar) pe o strada cu cate o banda pe sens (Campia Libertatii, intre Baba Novac si Basarabia) si in curba usoara (cat sa nu vezi in fata ce urmeaza). Era si o trecere de pietoni in zona, apropo.
De cate ori credeti ca poate trece asa, fara sa iasa vreun batran sa traverseze strada sau vreo masina de pe o straduta laturalnica si sa fie facut timbru (batranul sau motociclistul, depinde cu cine se intalneste)?
Si pe urma il vezi manifestand pentru protectia lor in trafic... Protectia trebuia sa fie folosita de parintii lor la momentul t0. :mrgreen:
3) Ca locatar intr-un bloc, am in spate niste garaje, la cca 20-25m de bloc. Nu sunt ale mele, am insa doi copii mici. Ei bine, intr-unul dintre ele este un tip care tot repara motoare, vine lumea garla. Vreti sa va spun cum face o motocicleta ambalata la maxim ca sa-i curete injectoarele sau evacuarea??? Ca ore de pauza, sincer, cred ca intre 1-2 noaptea si 9 dimineata nu am auzit niciodata zgomot de cand a ajuns aici in zona. In rest, ca e ora 2-3-4 dupa-amiaza sau 11-12 noaptea nu se jeneaza deloc.

In final, eu zic ca mare parte din vina in caz de accidente este a motociclistilor; nu toti realizeaza cata putere se ascunde in motorul lor si ii dau frau liber. Ma gandeam chiar acum ca multi dintre motociclistii implicati in accidentele din ultima vreme erau tineri... Lipsa de experienta in trafic si in necunoasterea propriilor limite ies in evidenta, din pacate pentru ei.
Normal, accidentele in care au fost implicati fara nici o vina sunt excluse, dar asta se intampla si cu pietoni, si cu soferi, etc...

LE: Am uitat de poluarea fonica dusa la extrem in cazul motocicletelor, ca tot zicea cineva de avantajele utilizarii intr-un oras supraaglomerat. In ultimii ani am intalnit din ce in ce mai rar masini cu probleme la toba (reale sau intentionate), dar motocicletele se aud extraordinar de "bine" intr-un cartier linistit.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde Boggy » 21 Sep 2007, 02:45

$1 scrie:$23) Ca locatar intr-un bloc, am in spate niste garaje, la cca 20-25m de bloc. Nu sunt ale mele, am insa doi copii mici. Ei bine, intr-unul dintre ele este un tip care tot repara motoare, vine lumea garla. Vreti sa va spun cum face o motocicleta ambalata la maxim ca sa-i curete injectoarele sau evacuarea??? Ca ore de pauza, sincer, cred ca intre 1-2 noaptea si 9 dimineata nu am auzit niciodata zgomot de cand a ajuns aici in zona. In rest, ca e ora 2-3-4 dupa-amiaza sau 11-12 noaptea nu se jeneaza deloc.

In aceasta privinta ai putea sa-i linistesti ori verbal iar daca nu da roade cu o reclamatie la politie.
Am facut si eu o data treaba asta cu un motor de 900cmc cu toba originala si cand bubuia se speria tot cartieru si dupa cateva rateuri am fost fugarit si am pus-o pe rampa si am reparat-o pe camp.
Ford Focus Trend 1L Ecoboost , 125 CP din 2018 - WF04XXGCC4JT34613
Boggy
Member

Maşina: Ford Focus Trend 2018, 1l Ecoboost 125cp
VIN: WF04XXGCC4JT34613

Mesajde Mihai L » 21 Sep 2007, 02:48

$1 scrie:$2
$1 scrie:$23) Ca locatar intr-un bloc, am in spate niste garaje, la cca 20-25m de bloc. Nu sunt ale mele, am insa doi copii mici. Ei bine, intr-unul dintre ele este un tip care tot repara motoare, vine lumea garla. Vreti sa va spun cum face o motocicleta ambalata la maxim ca sa-i curete injectoarele sau evacuarea??? Ca ore de pauza, sincer, cred ca intre 1-2 noaptea si 9 dimineata nu am auzit niciodata zgomot de cand a ajuns aici in zona. In rest, ca e ora 2-3-4 dupa-amiaza sau 11-12 noaptea nu se jeneaza deloc.

In aceasta privinta ai putea sa-i linistesti ori verbal iar daca nu da roade cu o reclamatie la politie.
Am facut si eu o data treaba asta cu un motor de 900cmc cu toba originala si cand bubuia se speria tot cartieru si dupa cateva rateuri am fost fugarit si am pus-o pe rampa si am reparat-o pe camp.

S-au facut si reclamatii, degeaba, se pare ca au cunostinte si pe la politie...
Alte solutii?
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde Boggy » 21 Sep 2007, 02:55

Darmarea garajului sau un anunt la autoritatea care poate amenda service-urile clandestine, eventual si un filmulet.
aaaa si inca ceva care in provincie functioneaza si sper ca si acolo un reportaj surprinzator la televizor si in mod normal autoritatile ar trebui sa se autosesizeze
Cred ca pro tv abia asteapta o stire de genul acesta pentru ora 5 .... :lol:
Ford Focus Trend 1L Ecoboost , 125 CP din 2018 - WF04XXGCC4JT34613
Boggy
Member

Maşina: Ford Focus Trend 2018, 1l Ecoboost 125cp
VIN: WF04XXGCC4JT34613

Mesajde Mihai L » 21 Sep 2007, 03:03

Garajul este facut odata cu blocul, cred (sunt mai multe, 10-12 pe o fata si sunt doua randuri)... Exclus daramatul, mai ales ca abia s-a asfaltat pe aici si nu l-au luat in considerare.
Cu service-ul clandestin, e mai greu de dovedit... Sunt multi, probabil se si cunosc intre ei. E clar insa ca nu este o activitate normala (zeci de motociclete diferite pe saptamana sunt prezente prin zona).
Bucurestiul e plin de "micii" meseriasi de pe la colturi, asa ca nu cred ca vreun post de tv ar fi interesat de o asemenea stire...
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde toxicristi » 21 Sep 2007, 10:30

Si la noi, cand stateam la bloc, intr-o veche hala din mijlocul unui cartier aparut o discoteca. Si in primele weekenduri efectiv nu puteai sa dormi din cauza muzicii si a vocii prezentatorului. Au fost ceva reclamatii , dar nu prea a mers. Asa ca s-au strans semnaturi de la toti cetatenii din blocurile apropiate, au fost aduse "mostre" inregistrate la 1-2 noaptea (probabil ca listele au avut mai multe destinatii, nu doar politia) si pana la urma s-a rezolvat (probabil o combinatie dintre o izolare fonica suplimentara si muzica data un pic mai incet).
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde raszvan » 21 Sep 2007, 11:27

Eu ii respect in trafic, atata timp cat nu ma depaseste pe aceeasi banda sau nu asteapta la semafor "lipit de oglinda mea".
focus 2005, 1,6tdci - 90cp
raszvan
Gold Member

Mesajde verga_Cip » 21 Sep 2007, 11:51

Bon, deci...prin exemplul cu Plevnei nu am vrut sa arat cu degetul la automobilisti, ci la indisciplina noastra de a face stnaga sau dreapta acolo unde este interzis!!! (aaa..si eu am facut pe sens interzis, nu sunt sfant)
Ca motociclistii genereaza accidente...fereasca dumnezeu, cimitire sa avem, ca tampiti sunt. EU unul merg pe motor si ma ingrozesc cat de tare merg unii...

EU as pune o intrebare "retorica": daca ieri, in beleaua mea cu acea masina iesit de pe drum secundar, eram pe motor, puteam frana!??! Mi-e greu sa cred ca chiorul nu a putut vede o matahala de ford turnier argintie lunga de 4.3 metri si ~2 m latime si ar fi vazut un motor de 35 cm latime si lung de 2.1 m.

Legat de indisciplina...pai va spun eu cum e cu ea... la motoristi...sunt prea SMECHERI sa stea ei dupa coada la semafor...si motoarele merg prea bine ca sa nu ii depasesti pe unde te taie capul... eu unul incerc sa ma limitez la astfel de chestii, nu am depasit pe linii continue cu motorul, insa din 10 intamplari cu motorul 1 e din vina mea (fara urmari) iar 9 din vna soferilor de B. Si merg incet...adica nu depasesc 60 in localitate, si asta daca drumul o permite.

BAFTA
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde Mihai L » 21 Sep 2007, 11:55

Nu consider o smecherie sa te "strecori" cand gabaritul ti-o permite... Este unul din avantajele celor mici (la fel si cu parcarile).
Parca ma vad cu bicicleta stand 20 min la un semafor sa ajung in fata... :lol:

LE: Oricum, nu ei blocheaza intersectiile, sa fim seriosi.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde Cornel001 » 21 Sep 2007, 11:56

Daca politia se face ca lucreaza, fa reclamatie si presiuni la nivel mai inalt/central, de data asta contra politailor care nu-si fac treaba.
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde octa » 21 Sep 2007, 12:00

$1 scrie:$2u consider o smecherie sa te "strecori" cand gabaritul ti-o permite... Este unul din avantajele celor mici (la fel si cu parcarile).

bine punctat!

cand am treaba prin oras la ore de varf si stiu ca nu trebuie sa car bagaje, gasesc chiar necesar sa nu plec de'acasa cu masina. detin auto, motocicleta si un moped. ei bine, mopedul il folosesc mai des prin oras decat motocicleta. TOCMAI fiindca pot sa trec mai repede de semafoare! trec printre masinile ce stau pe loc cu viteza foarte mica. nu incurc pe nimeni. NU FAC PE SMECHERUL. am un avantaj!
normal ca nu ii agreez pe cei care trec printre masini cu viteza! asa cum nu ii agreez nici pe cei care depasesc pe linia continua sau chiar pe aceeasi banda ca si vehiculul depasit!

motociletele nu au 35 cm latime... media e undeva intre 0.8-1 m.

fapt: grupul de motociclisti din care fac parte (suntem prieteni) numara in jur de 18 indivizi. TOTI am plecat da la motoare vechi (eu inca il am - e din 1961). cei mai multi au trecut la rachetele moderne. cu toate astea, nici unul dintre ei nu au uitat de bunul simt pe sosele! nu au devenit jmecheri, infumurati. una din temele noastre principale de discutie este chiar aceasta nesimtire a unora dintre cei pe doo roti. dar, credeti-ma, mai multe probleme de buna purtare rutiera gasim la automobilisti. sa nu credeti ca sunt un segregationist! imi plac in aceeasi masura si automobilele si motocicletele! am dezvoltat o pasiune mare pentru amandoua... tocmai din aceasta cauza cred ca pot observa mai bine comportamentul ambelor tipuri de participanti la trafic.

oricum, cred ca puteti recunoaste ca din cati participanti la trafic va deranjeaza in general, motociclistii (uscaturile din padurea fratiei - caci ceilalti suntem, dupa cum am zis, invizibili tocmai fiindca nu suntem iresponsabili, si suntem mai multi, mult mai multi decat 'raii') reprezinta un procent aproape de neglijat din total... ei bine, aceeasi automobilisti jmecheri (care sunt cu duiumu') ne deranjeaza si pe noi, motociclistii. numai ca ne deranjeaza mai tare tocmai fiindca suntem mai vulnerabili si ne deranjeaza mai tare intentionat tocmai fiindca suntem motociclisti (prejudecatile in romania nu au limite cateodata...). de aceea cred ca manifestatii de genul celei de ieri din bucuresti sunt necesare, cu totate inconvenientele ei, pentru a se atrage atentia asupra acestor lucruri. din pacate, reactiile nu sunt intotdeuna pozitive.

as vrea ca in cadrul acestei discutii cei mai inversunati impotriva motociclistilor sa lasati garda un pic mai jos. chiar daca unii dintre motociclisti gresesc in trafic prin comportamentul lor, nu cred ca se intrunesc suficiente motive ca sa fie pedepsiti drastic, prin neacordare de respect, su, mai rau, prin transformarea lor in victime rutiere.

sper ca observati ca nu vreau sa aduc cearta in forum. dimpotriva. nu vreau ca afirmatiile mele care nu convin unora sa fie considerate afronturi! sper ca daca discutia continua (vad ca in timp scurt e subiect fierbinte) ideile contradictorii sa fie sustinute de argumente bune. sa ne deschidem un pic mintile si sa si invatam ceva din ele, nu sa le refuzam din prima.

succes si pace!
Ultima oară modificat de octa pe 21 Sep 2007, 12:33, modificat 1 dată în total.

octa
1nsane Member

Mesajde raszvan » 21 Sep 2007, 12:27

$1 scrie:$2u consider o smecherie sa te "strecori" cand gabaritul ti-o permite... Este unul din avantajele celor mici (la fel si cu parcarile).

Daca smecheria se intampla din mers se schimba situatia. In trafic mai ocolesti o groapa (slava domnului cate sunt) fara sa schimbi banda. Saptamana trecuta m-a depasit pe aceeasi banda unul cu motorul. Se merge mai incet din cauza aglomeratiei. Nu am avut timp sa-l vad cum a ajuns in dreptul meu. M-a depasit si dupa ce am mai mers cam 50m l-am vazut cum se scutura si isi ridica motorul.
Ultima oară modificat de raszvan pe 21 Sep 2007, 12:35, modificat 1 dată în total.
focus 2005, 1,6tdci - 90cp
raszvan
Gold Member

Mesajde octa » 21 Sep 2007, 12:35

foarte corect raszvan! in timpul mersului e o prostie sa faci asa ceva!

octa
1nsane Member

Mesajde stdanm » 21 Sep 2007, 12:48

topicul era despre marsul lor, si ma puteti adauga si pe mine pe lista nemultumitilor. astea se fac in weekend, nu joi dupa ce iese lumea de la munca
stdanm
Gold Member

Mesajde wanna » 21 Sep 2007, 12:59

cu o zi inainte s-a specificat la TV ca va fi un mars cu ocazia zilelor Buurestiului, si s-a specificat si pe ce traseu... teretic ai fost informat, si puteai sa ocolesti ruta lor.
Imagine
wanna
Supergirl

Maşina: Ford Ka
VIN: 10293847561029384

Mesajde stdanm » 21 Sep 2007, 13:06

crezi ca strazile adiacente nu erau la fel? si eu aveam treaba la universitate, pe unde sa mai ocolesc?
stdanm
Gold Member

Mesajde kosmin » 21 Sep 2007, 13:07

Sa va zic si eu. Nici nu am plecat bine de la serviciu ca aud la radio de meetingul motociclistilor de la Arcul de Triumf. Eram 100% sigur ca o sa fac 2 ore pana acasa. SI... exact asa s-a intamplat.
Eu nu inteleg niste lucruri:

1. De ce nu au facut meetingul duminica?! de ce a trebuit sa paralizeze tot nordul bucurestiului?! Imi evenea efectiv sa le proptesc cate o usa in fata zeilor soseleor care treceau pe langa mine. Eram pe podul grant la un moment dat, unde era super varza traficul, si pe langa faptul ca se fortau 3 benzi mai veneau si desteptii de motoclisti pe langa tine, ba pe stanga, ba pe dreapta, ba in acelasi timp pe stanga si pe dreapta.

2. E o vorba care zice ca mai intai sa iti vezi de ograda ta, apoi de a altuia. Ei vor sa fie respectati in trafic, dar ei ne respecta pe noi? Cum pot eu sa am grija de viata lui, daca el insusi nu are grija?! DECI ei sunt tot autovehicule, si regulile se aplica si lor. Cati din ei stau frumos in coloana la semafoare? Toti se baga pe unde au chef, stanga dreapta... nu conteaza... mai merg si cu farurile stinse... si deseori mai fac si la misto faza cu unu pe stanga si unu pe dreapta.
O singura data am vazut motociclisti care sa respecte regulile, asta vara pe iuliu maniu, intr-o zi, erau f multi bikeri cu Harley-uri, erau ca sa zic asa "adevaratii bikeri" si mergeau frumos cate 2 pe un loc de masina, fara sa incurce pe nimeni. Pt ei, DA, am respect. Pt restu, nu.

Aa.. mi-am adus aminte... eram asta vara pe A2, dinspre cernavoda spre bucuresti, tocmai ce trecusem de barierele alea de taxat. Ei bine, dupa alea urmeaza o urcare cu viraj la stanga. Eu m-am bagat pe banda 2, si aveam cam 120... pe banda 1, se mergea cam cu 80-90(deh... era imediat dupa bariere)... Ce vad in oglinzi: 2 motociclete... II zic prietenei: "sa vezi ca boii astia se baga si pe stanga si pe dreapta mea fix in curba". Zis si facut. A trecut unu prin stanga mea(intre masina si parapet) si celalalt intre mine si cealalata masina de pe banda 1. Repet, in curba la stanga cand se mergea cu 110-120. Pai nu merita, fratilor?!
FordFocus Trend 007 / 1,6 TDCi / 90CP / H-B 5 usi / Kelp Metallic
kosmin
Gold Member

Maşina: Ford Focus MK2, 2006, 1.6 TDCi, 90 cp, Trend 007

Mesajde verga_Cip » 21 Sep 2007, 13:09

Pentru depasirea coloanei la semafor, spre exemplu se ia carnetul.
VALABIL SI PENTRU MOTOCICLISTI. ASADAR....

Conform decretului...motociclistii stau in coloana in "spatele celui din fata" (scuzati prostia de exprimare) pe partea dreapta a benzii fara a stationa pe linia de demarcatie, fie ea si punctata. :lol: asadar...e o smecherie...
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 21 Sep 2007, 13:15

$1 scrie:$2u o zi inainte s-a specificat la TV ca va fi un mars cu ocazia zilelor Buurestiului, si s-a specificat si pe ce traseu... teretic ai fost informat, si puteai sa ocolesti ruta lor.

Eu de pilda nu am aflat decat noaptea trecuta, cand am vazut topicul deschis de Maximilian...
La cata aglomeratie este in Bucuresti fara mitinguri, eu nu as aproba asa ceva in veci. Te duci la Parlament, la Guvern, la Primarie, dar lasa oamenii care si asa sunt destul de stresati sa-si faca treaba si nu sa stea pe drumuri.

Hai sa facem socoteala cate accidente au fost ieri din cauza asta, cate tone de combustibil s-au consumat aiurea, cate noxe au ajuns in aer si cat timp s-a pierdut de catre toti participantii la trafic (+nervii aferenti).
Suplimentar: cati pacienti la care a ajuns cu intarziere salvarea sau a intarziat sa ajunga la spital, cat au intarziat politia/pompierii la interventii...

Tare mi-e ca i-a durut in saua de la motocicleta de toate astea... Si nici macar acolo.
La fel de adevarat este ca nu sunt primii si nici singurii care fac asa ceva.

Mie personal mi se pare lipsa de bun simt sa faci asa ceva; nu trebuie sa lovesti un oras intreg ca fii bagat in seama...
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde wanna » 21 Sep 2007, 13:18

@stdanm: nu am vrut sa fac pe desteapta, am vrut sa zic ca dpdv al informatiilor, ei au facut ce trebuia facut... au anunta mass media. imi inchipui ca si drumurile adiacente au fost aglomerate.

@kosmin: daca faceau marsul duminica nu avea acelasi efect, nu se intalneau cu atat de multi automobilisti si cam asta era scopul lor sa atraga atentia celor pe 4 roti ca exista si pe 2.
In legatura cu farurile ai dreptate, motoarele trebuie sa se deplaseze indiferent daca este zi/noapte cu ele aprinse, si daca nu ma insel cred ca se dau amenzi daca ii vede politia nerespectand aceasta regula.
Imagine
wanna
Supergirl

Maşina: Ford Ka
VIN: 10293847561029384

Mesajde Mihai L » 21 Sep 2007, 13:19

$1 scrie:$2

Pentru depasirea coloanei la semafor, spre exemplu se ia carnetul.
VALABIL SI PENTRU MOTOCICLISTI. ASADAR....

Conform decretului...motociclistii stau in coloana in "spatele celui din fata" (scuzati prostia de exprimare) pe partea dreapta a benzii fara a stationa pe linia de demarcatie, fie ea si punctata. :lol: asadar...e o smecherie...

Ma refeream la faptul ca ei se pot strecura pe banda intai, intre trotuar si masini... Nu la cei care o depasesc ostentativ (si sa stii ca in 99% din cazuri am vazut numai masini care fac asa!).
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde kosmin » 21 Sep 2007, 13:21

As mai adauga ceva. Daca vreti sa vada ca am inteles cu totii mesajul lor as propune, ca de astazi, sa ii blocam cand incearca sa se strecoare la semafoare. Astfel vom avea grija de ei in trafic, va fi mai bine pt ei.

Cine e pentru, mana sus!
FordFocus Trend 007 / 1,6 TDCi / 90CP / H-B 5 usi / Kelp Metallic
kosmin
Gold Member

Maşina: Ford Focus MK2, 2006, 1.6 TDCi, 90 cp, Trend 007

Mesajde verga_Cip » 21 Sep 2007, 13:24

$1 scrie:$2s mai adauga ceva. Daca vreti sa vada ca am inteles cu totii mesajul lor as propune, ca de astazi, sa ii blocam cand incearca sa se strecoare la semafoare. Astfel vom avea grija de ei in trafic, va fi mai bine pt ei.

Cine e pentru, mana sus!

SPER SA FIE O GLUMA, pentru ca de altfel un astfel de comportment ca al tau au vrut motociclistii sa evidentieze!!!!!!!!
verga_Cip
1nsane Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum