Discutii libere/forum

Am nevoie de parerea voastra : Sa ma intorc in tara sau nu?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Am nevoie de parerea voastra : Sa ma intorc in tara sau nu?

Mesajde raduedi » 09 Ian 2013, 00:11

Salut , urmaresc de vreo 4 ani forumul acesta si cred ca pot gasi printre voi persoane care imi pot da o mana de ajutor in dilema mea . Asa cum spune si titlul ne gandim serios sa ne reintoarce in tara , acum locuim in Tenerife , si nu stim ce ne asteapta acolo . Aici lucram amandoi (sunt casatorit si avem o fetita de 4 ani) , numai ca ce castigam se cam duce pe cheltuieli fiind toate destul de scumpe si in afara de asta trebuie sa lucram cam ce se gaseste . Sotia lucreaza intr-un fast food ca si sef de tura de unde vine mereu rupta de oboseala desi meseria ei e cosmeticiana (in tara a avut succes cu meseria asta) iar eu lucrez la un Ticket Shop , vand excursii si activitati pe insula . In Romania ultimul loc de munca pe care l-am avut a fost la Romcar unde am lucrat ca si gestionar si aveam un salariu cam de 350 euro acum 7 ani . Va dau toate detaliile astea ca sa intelegi situatia mai bine si sa imi puteti da un sfat cat mai obiectiv . Daca ne am intoarce in tara am avea casa noastra (deci nu am mai plati chirie) , cam la 15 km de Ploiesti ,i-am avea pe parinti aproape care ne pot ajuta , dar in ceea ce priveste situatia locurilor de munca nu prea mai stiu nimic . Ideea e ca au trecut 7 ani de Spania (6 ani in peninsula unde am lucrat ca si consultant vanzari auto second hand dar din pacate domeniul asta e la pamant in Spania) si m-am saturat sa muncesc doar ca sa platesc chirie si toate cele si sa fiu nevoit sa mut de cate ori nu a mai fost de lucru sa ma mut .
Voi ce parere aveti , se merita sa ne intoarcem sau nu ?
E greu de gasit e lucru si cam cat se castiga (in medie)?
E cineva din Ploiesti sa imi poata spuna care e situatia locurilor de munca acolo ? Am stat in Bucuresti 5 ani si stiu ca acolo mereu se gasea de lucru .

Va multumesc !
raduedi
Incepator

Maşina: Ford Focus 2005 sport break , 1.6 tdci trend

Re: Am nevoie de parerea voastra : Sa ma intorc in tara sau

Mesajde danviorel » 09 Ian 2013, 00:17

gandestete sa vii peste 10/15 ani-poate se schimba ceva in bine in Romania in anii astia!
1.6TDCI-90CP. FF1.8TDDI 2001-EX.
danviorel
Member

Maşina: focus, 2006,1560,90cp,trend.

Mesajde verga_Cip » 09 Ian 2013, 10:44

$1 scrie:$2 Voi ce parere aveti , se merita sa ne intoarcem sau nu ? NU
E greu de gasit e lucru si cam cat se castiga (in medie)? DA :))
E cineva din Ploiesti sa imi poata spuna care e situatia locurilor de munca acolo ? NU

Muta-te in alta tara, dar nu Romania! Acum fiecare face ce vrea ...
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde Adrian_Rujan » 09 Ian 2013, 11:03

Da,gasesti si in romania de munca dar cu salariu de 200 euro.
Adrian_Rujan
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 1.6,Fiesta 1.4,Pegeout 307 1.6
VIN: WFO4XXWPD47MO2250

Mesajde BogdanFSB » 09 Ian 2013, 11:05

uita de Romania
BogdanFSB
Moderator

Maşina: Renault Kadjar Intense EDC

Mesajde StefanGal » 09 Ian 2013, 11:06

Greu e si in Ro deci dai niste greutati acolo pe niste grutati aici.
E vorba de atitudine, de conditii de munca, etc. Gandeste-te ce asteptari ai si pentru fetita ta.

Pentru Ro, ia in calcul si : sfidarea, nesimtirea, mizeria dar si sentimentul ca esti printre ai tai, oriunde gasesti si oameni care sa te ajute, un pic de siguranta etc.

Gandeste cu mintea dar si cu inima... ;)

Stima
StefanGal
1nsane Member

Maşina: Ecosport 2018, 1L, 125 CP. BMW 2009, 318i, 2.0 L, 143 CP

Mesajde cosmin_flo » 09 Ian 2013, 11:58

Clar nu, locuri de munca momentan foarte putine, si acelea care sunt ori sunt platite prost(200e pe luna) ori iti trebuie o pila sa ajungi la ele.Recomandarea mea sa mai ai rabdare acolo, poate vin vremuri mai bune, iar acolo perspectivele sunt mai mari.Bafta pe viitor !
cosmin_flo
Member

Maşina: Ford Focus 2001 1.6 16v

Mesajde toxicristi » 09 Ian 2013, 12:40

Din punct de vedere financiar, nu cred ca e rentabil sa te intorci - avand in vedere specificul job-urilor, o sa fii incadrat undeva la 200 de euro/luna - probabil insuficient sa iti mentii nivelul de trai de acolo si sa si economisesti (banuiesc ca asta e scopul mutarii).

Poti sa calculezi cat iei acum, scazi chiria si vezi unde ai iesi mai bine (costul de trai cred ca e similar - in Romania : 1.33euro litru de benzina, 1.38 litru de motorina, macarea cred ca e cam la acelasi pret). Evident, mutarea implica si sa dai vrabia din mana pe cioara de pe gard. Si depinde si cat de sigura e vrabia in mana (adica cat de stabil iti e job-ul actual). Daca o sa fii concediat, sansele statistice/teoretice sa iti gasesti un job in Romania sunt mai mari decat in Spania.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde shine » 09 Ian 2013, 15:14

Treburile stau cam asa:
Ptr sotia ta: Eu nu am auzit de vreo cosmeticiana care sa se planga ca nu gaseste loc de munca sau ca e prost platita. Dar nu ar strica sa te apuci sa dai cateva telefoane pe la cateva saloane din Ploiesti sa vezi care e treaba.
Ptr tine: sunt destule show-room-uri de masini in Ploiesti. si un vanzator bun vinde si masini si razatoarea super-razatoarea. In perioada asta toate vanzarilor sunt jos. Deci aici e sansa ta. Poti demonstra ca esti bun. Sfatul meu: incearca sa pui ceva bani deoparte, cat sa ai din ce trai in Romania 3-4 luni si apoi incearca-ti sansa inapoi. Dar, asa cum zic colegii mai sus, poti incerca oricand in alta tara...
shine
Membru reincarnat

Maşina: Ford Fusion 2004, 1.6 / 100 CP + Ford Focus 2012 1.0 / 125 CP
VIN: EuPreferDemisecul

Mesajde sanderoalex » 09 Ian 2013, 17:04

$1 scrie:$2in punct de vedere financiar, nu cred ca e rentabil sa te intorci - avand in vedere specificul job-urilor, o sa fii incadrat undeva la 200 de euro/luna ...

numarul de ore lucrate ptr cei 200 €/luna va fi undeva la 60 ore/saptamana,poate si mai mult.numai la stat e numar fix de ore,sarbatori libere,sambete si duminici libere.in mediul privat,in afara marilor companii,e neo-sclavagism.nu stiu cum stau preturile in tenerife,dar eu am cheltuit mai putini bani pe mancare in germania decat acasa.si calitativ e peste ce gasesti in galantare la noi.in ploiesti e posibil sa gasesti locuri de munca,fiind un oras mare ,aproape de capitala si cu multe afaceri deschise,insa joburi bine platite doar in sectorul bugetar.

niste cunostinte plecate in canada de vreo 5-6 ani,s-au intors la inceputul verii,cu ideea ca poate gasesc ceva p-acasa,ca s-au saturat de munca de dimineata pana seara.dupa ce au cheltuit cam jumate din ce economisisera,au decis ca tot mai bine muncesc pe bani de dimineata pana seara, decat sa fie sclavii "patronilor" romani,asa ca au facut cale intoarsa.
"În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te f... aşa cum vrea el."
Imagine
sanderoalex
Gold Member

Maşina: FORD FOCUS 2 facelift 1.6i 100hp 5DR

Mesajde PH3N0M3N » 09 Ian 2013, 17:33

Intr-o alta ordine de idei, multi romani ar pleca din tara la prima ocazie, iar de intors, foarte putini o fac.
Inscrie-te in Club Ford Constanta • Topic dedicat forumistilor din Constanta
Multumesc pentru ajutor tehnic: marius3k • adispan • vali • maddogul & co.
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
PH3N0M3N
Gold Member

Maşina: Ford Puma 1.7 16v VCT Zetec-S 125 CP

Mesajde mauru007 » 09 Ian 2013, 17:48

Daca ai luat in calcul reintoarcerea in tara inseamna ca nu e situatia chiar roz nici acolo unde esti acum. Decat rau printre straini mai bine rau printre ai tai (fara chirie, parintii aproape). Salariile in Romania sunt in functie de specializarea fiecaruia si de cat de bine se "vinde" fiecare persoana. Poti intra pe un site de joburi din Romania, alegi job-ul care te-ar interesa si exista facilitatea sa vezi media salarizarii la nivel de oras. De asemenea vezi si cam ce joburi sunt pe piata, poti sa vezi si cati candidati au aplicat pt. jobul respectiv si iti poti evalua sansele de reusita. Conteaza si motivul pentru care ai plecat afara, ai plecat sa faci bani si sa te intorci in Romania sau te-au nemultumit (a se citi scarbit) situatia din Romania? Nu stiu de cat tin ai plecat din tara dar lucrurile s-au schimbat in rau in Romania.
Conditiile de munca si le alege fiecare.
Ultima oară modificat de mauru007 pe 09 Ian 2013, 17:58, modificat 1 dată în total.
Mazda Miata
Axa Valcea- Bucuresti - Severin
mauru007
Member

Maşina: Mazda Miata

Mesajde toxicristi » 09 Ian 2013, 17:51

Da' cu ce sunt mai rai patronii romani daca munceau la fel de mult si in Canada si in Romania? Peste tot se munceste mult.
toxicristi

Mesajde sanderoalex » 09 Ian 2013, 20:47

pai in canada,ca si in alte tari,muncesti mult,primesti mai mult.pe mine ma plateste neamtul la ore,muncesc 14,imi plateste 14.in romania muncesti de dimineata pana seara,sambata inclus,uneori si dumunica,pe salariul de incadrare. asta daca ai noroc sa-l primesti si pe ala,"ca e criza dom'le"!asta in general nu-l impiedica sa-si schimbe masina sau sa plece in concediu(pe patron).exceptie fac de regula cei care lucreaza unde exista sindicat,in multinationale,in fostele firme de stat....cunosc suficiente exemple,prea multe chiar,in general in orasele "moarte",unde iti spune patronul "nu-ti convine,sunt 20 la usa care asteapta locul tau!".
"În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te f... aşa cum vrea el."
Imagine
sanderoalex
Gold Member

Mesajde adicristea » 09 Ian 2013, 21:30

Am lucrat in UK 1 an din August 2010 pana August 2011. Apoi am avut ocazia sa ma angajez aici, dar mi s-a parut ca ma platesc prea putin, asa ca m-am intors in tara, mai ales ca imi era dor de familie, prieteni, dar mai ales de logodnica cu care trebuia sa ma si insor. Problema e ca a fost bine inapoi in tara pentru cateva luni, doar ca dupa ce s-a mai diminuat din euforia aia a venirii printre ai tai, am inceput din nou sa vad mizeria, nesimtirea, batjocura, mai ales din partea autoritatilor. Nu zic ca-n UK e roz totul, dar ma incanta felul in care zambesc oamenii, felul in care esti servit (tu fiind client care dai banii, nu cineva care ii face vreo favoare vanzatorului ca in RO), felul in care lumea STIE de frica Politiei, felul in care legile sunt aplicate si trebuie sa le respecti, dar totodata nu se permite sa fii calcat in picioare de autoritati. Acum am revenit in UK si fac tot posibilul sa raman si sa imi aduc si sotia, ma gandesc in primul rand la momentul in care voi avea un copil: unde e mai bine pentru el, in RO sau UK? Eu mi-am raspuns deja la intrebarea asta.

A se nota ca eu nu stiu cum e in Spania, tu trebuie sa stii daca poti face fata cerintelor lor.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde focusul » 09 Ian 2013, 21:51

Sal..
strange bani si pleaca in Danemarca am coleg care este ff multumit lucreaza mecanic auto dupa ce a fost tehnician veterinar la porci!
Acolo te ajuta statul f mult timp de 3 ani ai cursuri gratuite de invatare a limbi si calificare ,platesti tot in rate daca nu ai bani : ex -inmatricularea masinii ,costa ff mult pt un logan 1.6 euro 4 - 2000 de euro ,dar plateste in rate in jur de 350 de euro pe luna! castiga 1700 de euro pe luna + ca la plata impoziteleor sunt niste calcule corecte tinad cont si de distata fata de locul de munca ajutandu-te la transport etc .
Daca nu exagereaza eu tin sa l cred 90%.
ACUM Romania :
am contract de munca pe 8 ore !! muncesc de la 8 dimineata pana la ora 19 seara de luni pana vineri pt 350 de ron la saptamana, plata in fiecare vineri!
Muncesc intr un atelier de confectii metalice ,sudura argon si vig ,plus ce este necesar ,concediu nu mi pot lua decat 1 saptaman pe an pt ca nu este platit !! de pe data de 22 sau 23 dec stam acasa pana pe data de 7 ian platit ,+300 ron prima!
Trage singur concluzia !!
Imagine
focusul
Member

Maşina: ford focus 2007..1596cc..74 kw..benzina..trend style
VIN: wf04xxwpd47u25993

Mesajde raduedi » 09 Ian 2013, 22:25

In primul rand doresc sa va multumesc pentru raspunsuri . In mare parte raspunsurile voastre nu ma surprind deoarece ma astept la probleme de toate felurile si situatii pe care aici poate nu le intalnesc .

$1 scrie:$2reu e si in Ro deci dai niste greutati acolo pe niste grutati aici.
E vorba de atitudine, de conditii de munca, etc. Gandeste-te ce asteptari ai si pentru fetita ta.
foarte bine punctat , exact asta ii spuneam si sotiei dar ideea e ca aici pare ca lucrurile merg tot mai rau si greul pe care il suportam se pare care ca nu duce nicaieri , macar in romania aveam speranta ca usor usor putem inainta , si aici ma refer ca ea isi va putea profesa meseria ei si usor usor va avea clientela ei , iar eu as putea sa lucrez tot in domeniul auto unde zic eu ca ma pricep cel mai bine .
In ceea ce priveste fetita situatia e in felul urmator , in curand face 6 ani si trebuie sa inceapa scoala si nu as vrea ca peste 3 sau 4 ani nevoiti fiind oricum sa plecam sa intrerupa in limba spaniola pentru a incepe in romana . Iar scoala aici in spania nu e mai buna ca in romania , cel putin asta sustin cei ce au plecat din romania de la scoala si s au treansferat aici .

$1 scrie:$2tr sotia ta: Eu nu am auzit de vreo cosmeticiana care sa se planga ca nu gaseste loc de munca sau ca e prost platita. Dar nu ar strica sa te apuci sa dai cateva telefoane pe la cateva saloane din Ploiesti sa vezi care e treaba.
Ptr tine: sunt destule show-room-uri de masini in Ploiesti. si un vanzator bun vinde si masini si razatoarea super-razatoarea. In perioada asta toate vanzarilor sunt jos. Deci aici e sansa ta. Poti demonstra ca esti bun. Sfatul meu: incearca sa pui ceva bani deoparte, cat sa ai din ce trai in Romania 3-4 luni si apoi incearca-ti sansa inapoi. Dar, asa cum zic colegii mai sus, poti incerca oricand in alta tara..
pai ai spus cam tot cu asta :D , cam asta ne e planul , numai ca daca plecam de aici nu mai e drum de intoarcere , e prea costisitor mutatul si greu de gasit pe urma de lucru
raduedi
Incepator

Mesajde raduedi » 09 Ian 2013, 22:37

Iar in ceea ce priveste felul in care angajatorul isi trateaza angajatii sa nu credetii ca se intampla mari "minuni" , din contra , eu de exemplu am contract de 20 de ore saptamanale si lucrez 40 , sotia de 30 si lucreaza 40 si tot asa . Ca sa nu mai spun ca daca esti roman automat pe fruntea ta scrie "bun de munca pe bani putini"
In anumite privinte as putea spune ca spre exemplu eu daca ramana fara lucru si nu am incotro pot merge linistit in tara si nu mor de foame si am si unde sta dar din pacate sunt familii de spanioli , si nu putine , care au ramas fara lucru , nu mai pot plati ipoteca si ajung in strada , deci din pacate situatia in Spania e nasoala . In ceea ce priveste mutatul in alta tara pentru mine nu reprezita o optiune deoarece sunt satul de mutat si incercat simt nevoie sa ma asez undeva definitiv .
raduedi
Incepator

Mesajde Adrian_Rujan » 09 Ian 2013, 22:42

Din pacate nu putem spune ca situatia din Spania este mai buna ca cea din Romania....ma refer la criza care a lovit Europa.Daca ne uitam la rata somajului din Spania ne dam seama ca noi totusi stam destul de bine.
Adrian_Rujan
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 1.6,Fiesta 1.4,Pegeout 307 1.6
VIN: WFO4XXWPD47MO2250

Mesajde andrei0241 » 09 Ian 2013, 23:42

In domeniul auto da. Ca agent de vanzari, cum era vorba mai sus, nu prea cred. Decat daca ai o pila buna, altfel nu cred ca asteapta careva cu bratele deschise vanzatori care sa faca bani multi, ca cei de pana acum s'au plictisit de bani.

Daca inca va descurcati, eu in locul vostru as mai ramane in Spania.
andrei0241
1nsane Member

Maşina: Fiesta 2008 1.4 Tdci

Mesajde turbojack » 10 Ian 2013, 00:08

$1 scrie:$2..Daca ne uitam la rata somajului din Spania ne dam seama ca noi totusi stam destul de bine.

=)) La aia statisticile sunt reale. La noi un mare faasssss !!!! Rata in RO atinge cu usurinta 40%
Am facut azi o escala pe la fortele de munca din Tg.-Mures. Rezultat , erau oferite 64 locuri de munca. Superb , nu ? :))
Decat sa faci foamea prin strainataturi , sa dormi pe sub poduri , mai bine faci foamea aici unde poti gasi sprijin de la cunoscutii tai , ba poate mai ai si casa ta.Si aici te descurci.Toata lumea se descurca , fara a fi neaparat necesar sa prestezi o munca in mod direct cuiva.
Cu 5 ani in urma am parasit Italia , deci in precriza si nu-mi pare rau. Acum acolo e jale , la fel ca in Spania, dar in plus a exacerbat si nationalismul.
In tarile nordice , Canada, New Zeeland mai merge , dar in alta parte prin Europa e cam greu de trait pentru emigranti care vor sa munceasca.
turbojack
1nsane Member

Mesajde raduedi » 10 Ian 2013, 00:17

$1 scrie:$2n domeniul auto da. Ca agent de vanzari, cum era vorba mai sus, nu prea cred. Decat daca ai o pila buna, altfel nu cred ca asteapta careva cu bratele deschise vanzatori care sa faca bani multi, ca cei de pana acum s'au plictisit de bani.
aici din pacate ai dreptate , m-am lovit de aceeasi problema in 2004 can m-am angajat la Romcar , aplicasem pentru postul de consilier vanzari auto dar cum nu aveam nici o pila m-au angajat ca si gestionar la depozitul de piese auto si chiar si asa ma intrebau la inceput colegii "Da tu pe cine cunosti aici ?" :-t . Nici in Spania nu a fost altfel numai ca aici am avut sansa sa pot demonstra ce stiu in domeniul asta , adica m-au angajat ca sa prepar masinile pentru vanzare (spalare , polishare , etc) ceea ce nu imi placea deloc , dar mi am facut treaba bine , si asta pana cand seful meu si a dat seama ca stiu mult mai mult decat el despre domeniul auto si asa au avut incredere sa ma lase sa vand , ca altfel nu aveam nici o sansa . Bineneteles ca am avut multe de invatat dar dupa experienta asta mi am dat seama ca asta mi ar placea sa fac toata viata .
raduedi
Incepator

Mesajde toxicristi » 10 Ian 2013, 09:44

Romanii nu prea cred in statistica. Evident, rata somajului e o medie nationala - cu cat zona de referinta e mai mica, cu atat poate sa varieze mai mult. Bucurestiul trage mult in jos media nationala.

@turbojack : poate ai mai mult noroc pe bestjobs :D
toxicristi

Mesajde florinpps » 10 Ian 2013, 12:32

Eu sunt de parere ca daca esti foarte bun in meseria ta nu ai cum sa nu reusesti chiar si in Romanica, iti mai trebuie putin noroc.
De asemenea mai conteaza si asteptarile personale, pentru ca la unii trai decent inseamna mai mult decat credem noi.
FOCÓS, -OÁSĂ, focoși, -oase, adj., s.n. 1. Adj. Plin de foc1 (II 1); înfocat, înflăcărat. 2. Adj. (Rar) Roșu ca focul1; aprins. 3. S.n. Dispozitiv de aprindere a încărcăturii expozive (la grenade, bombe, mine, etc.). – Foc1 + suf. -os.
florinpps
Member

Maşina: Kuga, 2022, 1.5 EcoBoost - 150hp

Mesajde raduedi » 13 Ian 2013, 20:50

Din cate inteleg eu pana acum pot trage o concluzie : in Romania e greu dar nu imposibil deoarce oportunitatile nu lipsesc . Oricum mereu am avut parerea ca Romania e o tara cu mult potential , de la intelectual pana la natural , dar foarte foarte prost fructificat .
raduedi
Incepator

Mesajde adicristea » 13 Ian 2013, 21:39

Eu am impresia ca tu erai deja hotarat cand ai creat acest topic, doar aveai nevoie de un imbold. De a veni in tara ;).
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde sanderoalex » 13 Ian 2013, 21:50

probabil ca sa imparta vina,cand se va lovi de realitatea trista! :))
Imagine
sanderoalex
Gold Member

Mesajde KomandantuR » 13 Ian 2013, 21:51

Adi, sa-ti pui un semn la topicul asta, sa nu deschizi unul nou... :D
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde raduedi » 13 Ian 2013, 22:56

$1 scrie:$2u am impresia ca tu erai deja hotarat cand ai creat acest topic, doar aveai nevoie de un imbold. De a veni in tara ;)
cam asa ceva :D , m-ati prins !
Ideea e ca e greu sa facem primul pas si oricum vrem sa mai economisim un pic si pe urma vom face pasul .

A , si inca ceva daca este cineva de pe forum care vrea sa vina aici in vacanta (am intalnit destui romani in vacanta pe insula) ii stau la dispozitie cu informatii despre orice cu privire la ce se poate vedea sau face pe insula , si alte recomandari !
raduedi
Incepator

Mesajde Stavros » 13 Ian 2013, 23:47

raduedi....fa ce e mai bine ptr familia ta. noi de aici zicem sa ramai acolo...dar e greu printre straini...am fost si eu plecat....e f greu...daca simtiti ca nu mai se renteaza, mai bine, veniti acasa...aici esti acasa si daca mori (de foame), mori acasa...

Sent from  using Tapatalk HD
Ultima oară modificat de toxicristi pe 14 Ian 2013, 00:21, modificat 1 dată în total.
Motiv: am sters o parte mai putin civilizata
Stavros

Maşina: Ford Focus

Următorul

Înapoi la Discutii libere/forum