Teapa la service/preturi exagerate
Va descriu pe scurt cum trag teapa servicurile, sa stiti dinainte la ce sa va asteptati dupa un accident mai mic, dupa parerea mea sa pot economisii citeva milioane bune daca esti atent:
Acum citeva saptamini am avut un mic accident, cineva a intrat din spate in masina mea (Ford Sierra 2.0i 1987 combi) si m-am dus pe asigurarea lui la service care au facut o oferta pentru asigurator.
Concret:
- inlocuire haion
- vopsit haion
- refacute toate pe haion (motoras, antena, etc)
- schimb bara spate.
Pentru treburile astea service Donath din Cluj (care de altfel este destul de bun la carosare) a cerut:
1050 RON manopera
730 RON materiale pentru vopsit (0.85 litri vopsea PPG, sprit chit,lac).
Mi s-a parut prea mare suma si am banuit ca pot face o afacere buna, asa ca m-am inteles cu asiguratorul si am facut eu tot, fiind in concediu.
Costurile efective:
Am fost la magazinul de la care cumpara si service-l vopseaua, si surprize:
- Toate materialele au costat 156 RON ( in loc de 730 RON !!!), de fapt trebuiau numai 0.2 litri de vopsea pentru vopsit haionul!
- Am facut lucrarea (vopsit+montat+instalatii in haion) in 2 zile.
Deci in loc de 1780 RON m-a costat 156 RON + 130 RON un pistol de vopsit = 286 RON!!! (+ 10 beri pentru un prieten care are cuptor unde trebuie sa pui piesele dupa vopsit).
Concluzie:
1) Pentru materiale s-a pus de 4 ori mai mult.
2) Pentru manopera de o zi pentru un mecanic s-a pus 1000 RON.
Mie mi se pare teapa, ce parare aveti?
Acum citeva saptamini am avut un mic accident, cineva a intrat din spate in masina mea (Ford Sierra 2.0i 1987 combi) si m-am dus pe asigurarea lui la service care au facut o oferta pentru asigurator.
Concret:
- inlocuire haion
- vopsit haion
- refacute toate pe haion (motoras, antena, etc)
- schimb bara spate.
Pentru treburile astea service Donath din Cluj (care de altfel este destul de bun la carosare) a cerut:
1050 RON manopera
730 RON materiale pentru vopsit (0.85 litri vopsea PPG, sprit chit,lac).
Mi s-a parut prea mare suma si am banuit ca pot face o afacere buna, asa ca m-am inteles cu asiguratorul si am facut eu tot, fiind in concediu.
Costurile efective:
Am fost la magazinul de la care cumpara si service-l vopseaua, si surprize:
- Toate materialele au costat 156 RON ( in loc de 730 RON !!!), de fapt trebuiau numai 0.2 litri de vopsea pentru vopsit haionul!
- Am facut lucrarea (vopsit+montat+instalatii in haion) in 2 zile.
Deci in loc de 1780 RON m-a costat 156 RON + 130 RON un pistol de vopsit = 286 RON!!! (+ 10 beri pentru un prieten care are cuptor unde trebuie sa pui piesele dupa vopsit).
Concluzie:
1) Pentru materiale s-a pus de 4 ori mai mult.
2) Pentru manopera de o zi pentru un mecanic s-a pus 1000 RON.
Mie mi se pare teapa, ce parare aveti?
Ford Sierra 2.0i SOHC 74kW CAT N4 BNG
- bll
- Ford Freak