Si cand janta de otel se stramba, ce faci cu ea, nu o indrepti, ba chiar cu ciocanul, foarte brutal si mai riscant din punctul meu de vedere. Cu sudatul la jantele de aliaj, trebuie sa le iei de foarte proasta calitate sau sa iei gropi de juma de metru, ele de obicei se stramba.
Iar cele pe 14 nu fac nici pe dracu', cele de 16 si 17 da, la drumurile noastre sunt predispuse la probleme. In afara de aspect mai e si chestia de stabilitate, jantele de otel sunt praf la acest capitol, prin simplul motiv ca sunt de diametru mai mic.
Eu nu as mai trece pe jante sub 16 la masini mari, cand aveam mondeo ca si al tau pe 14 in toate partile mergea, dupa ce i-am pus de 16 parca era pe sine. Aici insa mai intervine problema uzurii la suspensie, binenteles ca arcurile si telescoapele vor avea un stres mecanic amplificat.
In orice caz, experienta m-a invatat: jantele second sunt ca si masinile, cauciucurile, telefoanele mobile si alte bunuri la mana a doua, adica nu sunt in stare noua. Daca le vrei perfecte trebuie sa scoti bani seriosi din buzunar, dar nu vei avea probleme iremediabile cu ele chiar daca le mai repari ocazional.
Anyway, cred ca am aberat destul

, cert este ca imi place foarte mult masina ta, de cate ori vad un mondy mai aranjat pe strada ma apuca nostalgia.