Prezentari cu masini, poze, biografii, liste
Răspunde

Re: Ford Mondeo Mk1 - ALF

31 Mai 2013, 08:00

Necesita investitii cam mari pentru a fi pastrata (reparata, vopsita, lipita), in plus era doar bara fata, nu tot kit-ul, si cine stie cand gaseam cel putin pragurile, ca la spate se mai putea face o buza din fibra si scapam mai ieftin.
Mie nu-mi pare rau de ea, nu se preta la stilul meu de viata (plimbari la munte) :D
@bobby, daca mai gasesc vreuna te anunt :)
@todhiere, daca o pastram, speram ca dupa ce era pusa la loc pe masina impreuna cu bara originala sa reusesc si alinierea (nu garantez ca reuseam).

31 Mai 2013, 09:18

Sfatul meu e sa-ti cauti un set de jante, acela schimba radical in bine aspectul masinii. Sa stii, cateodata jantele de aliaj sunt la acelasi pret cu cele de tabla, stiu din experienta chestia asta pentru ca in 5 ani de cand sunt proprietar de masina au trecut prin mana mea vreo 20 de seturi de jante de diferite firme, stari, echipari si modele :D.

Uite, de exemplu astea: http://www.oradeahub.com/anunt/detalii/ ... ate-4.html

Nu sunt un model foarte grozav, sunt de sierra, dar ca un inceput ar fi bune.

31 Mai 2013, 13:22

Am cateva obiectii in legatura cu jantele de aliaj (de asta ezit sa cumpar):
- cele sh ai toate sansele sa le gasesti descentrate (are tata pe Mondeo verde niste Speedline);
- daca se fisureaza una, cel mai probabil n-ai cum sa gasesti identica, deci schimbi tot setul;
- trebuie sa ai mult mai mare grija la borduri;
- costuri de echilibrare mai mari;
- pret de achizitie mai mare in 90% din cazuri.
- e posibil sa-mi trebuiasca prezoane mai lungi si piulite speciale pt jante din aliaj.

Acum nu zic ca am dreptate, doar ca asa vad lucrurile. Singurul lor avantaj (destul de mare ce-i drept) este aspectul :D

31 Mai 2013, 18:23

Si cand janta de otel se stramba, ce faci cu ea, nu o indrepti, ba chiar cu ciocanul, foarte brutal si mai riscant din punctul meu de vedere. Cu sudatul la jantele de aliaj, trebuie sa le iei de foarte proasta calitate sau sa iei gropi de juma de metru, ele de obicei se stramba.

Iar cele pe 14 nu fac nici pe dracu', cele de 16 si 17 da, la drumurile noastre sunt predispuse la probleme. In afara de aspect mai e si chestia de stabilitate, jantele de otel sunt praf la acest capitol, prin simplul motiv ca sunt de diametru mai mic.

Eu nu as mai trece pe jante sub 16 la masini mari, cand aveam mondeo ca si al tau pe 14 in toate partile mergea, dupa ce i-am pus de 16 parca era pe sine. Aici insa mai intervine problema uzurii la suspensie, binenteles ca arcurile si telescoapele vor avea un stres mecanic amplificat.

In orice caz, experienta m-a invatat: jantele second sunt ca si masinile, cauciucurile, telefoanele mobile si alte bunuri la mana a doua, adica nu sunt in stare noua. Daca le vrei perfecte trebuie sa scoti bani seriosi din buzunar, dar nu vei avea probleme iremediabile cu ele chiar daca le mai repari ocazional.

Anyway, cred ca am aberat destul :D, cert este ca imi place foarte mult masina ta, de cate ori vad un mondy mai aranjat pe strada ma apuca nostalgia.

31 Mai 2013, 18:51

Merci pentru sfaturi si aprecieri :D
Ramane sa urmaresc anunturile si daca vad de aliaj la pret avantajos posibil sa cumpar.

27 Iul 2013, 17:48

In aproximativ 2 saptamani masina va pleca in drum spre Transfagarasan - "the best road in the world" , dupa spusele celor de la Top Gear :D
I-am dat sa bea cam 50 litri pentru tura asta (vreo 560 km - cred ca ii ajunge benzina).
Sper sa nu ma dezamageasca, e prima data cand o duc pe un drum de munte serios (am mai fost pe transalpina cu Mondeo mk1 al lui tata, a mers decent).

29 Iul 2013, 10:53

Salut,
Daca mergi pe Transfagarasan incearca pe cat posibil sa eviti week-end-ul. Deja a devenit o corvoada aglomeratia de la Balea Lac, precum si cautarea unui loc de parcare (fie el si in cele doua parcari cu plata amenajate in acest scop). In ceea ce priveste drumul, daca poti, cauta sa eviti zona Lacului Vidraru: pe barajul Vidraru precum si la popasul de langa (Hotel Posada) este o aglomeratie foarte mare, iar calitatea asfaltului nu este prea buna: alterneaza zone cu asfalt foarte bun, cu zone decopertate sau peticite prost.

29 Iul 2013, 16:23

Salut,
Din pacate nu pot evita nimic din cele de mai sus... In weekend plec, dupa baraj vreau sa campez si pe partea dinspre Curtea de Arges vin, fiind din Targu Jiu. De parcat la Balea, pot incerca si dupa lac, umpic mai jos, si urc apoi pe picioare :)
Merci de sfaturi si sa vad ce iese. Am fost si in 2009 si 2010 cu Dacia si da, e foarte algomerat la baraj si sus la Balea... La fel cu asfaltul, deci asa a ramas de atunci...

09 Aug 2013, 18:09

Pana la urma am plecat de joi si m-am intors azi :) Drumul a fost mai bun decat ma asteptam, aglomeratie in limita normalului (bine ca n-a fost weekend). Cateva poze mai jos. Masina s-a comportat relativ ok, pe urcari fiind incarcata bine si cu 3 oameni a mai protestat, in special pe transalpina, dar nu cat sa ma puna in dificultate. O mica problema este ca uleiul a ajuns la semnul minim, ultima data cand am verificat a fost cam pe la jumatate intre cele doua semne...
FiÅŸiere ataÅŸate
74.JPG
107.JPG
114.JPG
118.JPG
132.JPG
152.JPG
175.JPG
206.JPG
218.JPG
235.JPG

09 Aug 2013, 18:10

Poze (partea 2)
FiÅŸiere ataÅŸate
19.JPG
26.JPG
49.JPG
71.JPG

09 Aug 2013, 19:45

=D> =D> =D>
si pe mine ma bate gandul sa ajung peacolo, saptamna trecuta a fost un prieten cu un focus dar nu am putut sa merg. treaba cu uleiu nu e prea buna pentru ca sunt putini km ca sa scada atata :(
consum aproximativ cat ai scos km/l?

09 Aug 2013, 20:06

Am completat ulei aprox 300 ml ca sa ajunga la maxim. In conditiile in care n-am plecat cu el la maxim si am urcat primele 2 sosele din tara ca altitudine. In plus, o parte din ulei se cam pierde pe la garnitura capacului de la culbutori, am uitat sa mentionez. Cat despre consum, aproximativ 8.5 - 9% (traseul fiind greu, si unde nu era de urcat, era de alergat :D ).
Iti recomand sa mergi, e foarte fain, dar sa le faci pe ambele in aceeasi tura (in caz ca nu ai dat o pagina inapoi, sa te uiti, am poze si de pe transalpina, fiind limitat la 10 poze / postare, am pus separat pe astea 4).

08 Oct 2013, 17:02

N-am mai scris de ceva vreme pe-aici...
Intre timp am mai lucrat la starea tehnica a masinii: am schimbat garnitura capacului de culbutori (pe-acolo pierdea o parte din ulei), kitul de ambreiaj cu un Sachs (a fost uzat si inainte de distractia pe Transfagarasan si Transalpina, dar cred ca i-a pus capac plimbarea aia, ulterior am fost la Bucuresti si la intoarcere, plina, parca nu mai tragea deloc), cureaua de distributie (mi s-a confirmat ca a fost facuta distributia de cel care mi-a vandut masina, dar cureaua a fost montata cu sensul invers asa ca am schimbat-o). Urmeaza schimbul de ulei in cutie, bujiile si filtrul de benzina saptamana care vine. Uleiul in motor a fost schimbat in septembrie 2012, dar nu am facut decat 4000 km si nu e o prioritate schimbarea lui acum.

09 Oct 2013, 09:33

Uleiul in motor a fost schimbat in septembrie 2012, dar nu am facut decat 4000 km si nu e o prioritate schimbarea lui acum.[/quote]

uleiul se schimba la 1 an chiar daca nu ai km facuti. cat a dus schimbarea ambreajului?

09 Oct 2013, 09:36

Ambreiajul in jur de 600, manopera 400.
Stiu ca uleiul se schimba o data pe an, dar unde nu-s bani.... Pana in primavara nu crapa :D

16 Oct 2013, 16:06

Pana la urma am schmbat si consumabilele: ulei motor, filtru ulei, filtru aer, filtru benzina, ulei cutie viteze si bujii :D
Cost cu tot cu montaj: 480 lei

16 Apr 2014, 21:57

ceva noutati?

20 Apr 2014, 16:05

Salut. Am pus jante pe 15'' si am revopsit eleronul (a disparut cu ocazia asta scrisul cu Mondeo). Cam atat :)

10 Mai 2015, 20:26

Salutare!

N-am mai scris de mult pe-aici. Intre timp masina a revenit la un look mai cumintel, iar pe parte de mecanica schimbat tot ce tine de bucse. Cum prea arata a masina de oameni normali, ma gandesc la personalizare :D Urmeaza geamurile foliate.
FiÅŸiere ataÅŸate
P1080461 - Copy.JPG

19 Mai 2015, 15:56

In sfarsit folie :D va urma...
FiÅŸiere ataÅŸate
IMG_20150519_145513 - Copy.jpg
IMG_20150519_142912 - Copy.jpg

10 Iul 2015, 18:15

De cand am schimbat uleiul, masina trage mai prost si mananca ulei in draci. Inainte foloseam Genuine GM 10w40, acum am pus Aral 10W40, care se pare ca e mai gustos. O fi coincidenta nefericita sau nu-i convine uleiul asta?

04 Aug 2015, 22:19

Salut Ramstein :) , imi place folia. uleiul nu am idee ce e cu el, completezi pana faci km si incerci alceva. nici eu nu mai intrasem de foarte multa vreme pe club, am cautat sa vad daca nu cumva ai vandut masina. ma bucur ca o ai =D>

04 Aug 2015, 22:56

o sa mai ramana ceva timp, ca am alte planuri, acum fac scoala moto, costa ceva bestia si deci masina nu se schimba. o sa mai incerc ulei de la Ford si daca nu merge nici asa, ma intorc la GM (manca si d-ala dar mai cu bun simt)
Răspunde