$1 scrie:$2b]Ministerul Transporturilor a sistat, in acest weekend, vineri seara si duminica, plata tarifelor de trecere la podul de la Cernavoda, scrie Ziua de Constanta. Decizia a fost publicata in Monitorul Oficial vineri seara.
Potrivit ordinului publicat in Monitorul Oficial, scutirea de la plata taxei de pod s-a aplicat astfel:
- vineri, pe sensul Bucuresti- Constanta;
- duminica, pe sensul Constanta- Bucuresti.
"Aceasta masura a fost luata pentru fluidizarea traficului spre litoral. Weekend-ul trecut s-au format cozi foarte mari. Am vrut sa vedem daca se mai formeaza cozi in situatia in care nu se mai plateste taxa. Vineri seara a functionat foarte bine. Daca va functiona si astazi (n.r. duminica), vom permanentiza aceasta masura", a declarat Mircea Pop, directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri din Romania (CNADR).
Mircea Pop a declarat ca nu stie ce incasari s-au facut weekend-ul trecut din taxa de pod si cati bani se pierd datorita anularii acestei taxe. "Vom prezenta aceste cifre saptamana viitoare. Deocamdata nu am facut acest calcul", a declarat acesta.
Din cei care au fost weekendul trecut, s-a stat mult la taxare? Mai exact, venind dinspre Constanta duminica seara, pe podurile de la Cernavoda, era coloana mare (intre terminarea portiunii pe 2 benzi si statiile de taxare)? Eu astazi am fost pe acolo - s-a mers, cum era de asteptat, bara la bara la trecerea de la profil de autostrada la drum cu 2 benzi (pe langa Murfatlar). La statiile de taxare, nu se trecea prin ele cu 130 la ora - aproape am oprit, cand mi-a facut functionarul semn sa merg mai departe - plata nu ar fi durat mult mai mult. Am fost si acum 2 sapt (inainte sa se inagureze "autostrada") si nu am stat mai mult de 10 min la taxare.