ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
05 Feb 2014, 07:36
OK, mie si sotiei ne-a placut. Colegul desfiinteaza filmul cu o "delicatete" maxima. In societatea actuala, culmea, se ia in considerare parerea negativa. In concluzie si eu si sotia suntem niste idioti ca ne-a placut acest jeg de film. Ma retrag de pe acest topic in care se pisa cine vrea pe parerea altuia... Sa fiti sanatosi si sa va "bucurati" de filme...
05 Feb 2014, 07:43

...imi pare sincer rau ca asta ai inteles din postarea lui...eu nu vad asa lucrurile. De aici si pana la "si eu si sotia suntem niste idioti ca ne-a placut acest jeg de film" e cale luuuunga

. A fost doar o parere. De asta e topicul...
Personal, iau in calcul parerea lui si am sa vad si filmul pentru ca imi plac sf-urile. Si daca o sa-mi placa, o sa postez ca mi-a placut, fara sa cred nimic altceva...daca nu o sa-mi placa iar o sa postez...
Nu uita : "parere" e o chestie subiectiva.
Stima
05 Feb 2014, 10:17
Wow!
1Q-le imi cer scuze ca recenzia mea te-a afectat in modul acesta. Aproape de fiecare data cand dau o nota unui film imi si motivez parerea care e pur subiectiva evident. Nu am avut si nu am nicio intentie sa dau in parerea ta si imi cer mii de scuze daca asa reiese din ce am scris. Am recitit acum ce am scris si tot nu mi se pare ca ti-as fi ofensat parerea sau pe tine in vreun fel. Daca te uiti mai sus la recenzia scrisa la American Hustle o sa vezi acelasi stil care este unul perfect normal cand iti spui parerea despre un film. Departe de mine impresia ca parerea mea conteaza dar in comparatie cu alte recenzii publicate de critici de film sau profani ca mine pentru sute de mii sau milioane de cititori, a mea a fost chiar foarte blanda.
Inca o data imi cer scuze daca opinia mea despre acest film te-a ofensat. Nu a existat aceasta intentie si daca nici eu nu sunt adeptul respectarii opiniilor celorlalti, atunci nu stie cine mai e.
Lone Survivor - 8/10 -s-a cam exagerat cu miscarea imaginii. E de vazut mai ales ca descrie fidel intamplarea reala care l-a inspirat.
05 Feb 2014, 10:22
Văzut . O comedie haioasă, un fel de ”The Hangover” geriatric.
Îmi plac reunirile actorilor mari, iar când pe generic vezi nume ca Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman, Kevin Kline, filmul devine un ”must see”.
Nota: 10/10
05 Feb 2014, 10:47
Am inceput aseara Thor 2 ...hmmm...ce sa zic.
Sunt "fan sf-uri" dar cateodata iti trebuie o anumita stare pentru ele...ei, asa e si pentru Thor 2
Sorry, nu-l recomand !!!!
Stima
05 Feb 2014, 11:02
I, Frankenstein (3D) - 4/10 Pacat de efectele speciale si de actori, povestea in sine cam subtire. L-am vazut aseara la cinema la insistentele unor prieteni, ca citisem deja opinii pe imdb. Pe la inceput spune ca demonii aia sunt 666 ca numar si ca dupa sunt coborati (omorati) nu mai pot reinvia si cand le este atacat castelul vin cateva sute de demoni

. Si cum joaca actorii..unele replici mi s-au parut asa din filme pentru copii.
05 Feb 2014, 11:13
Legenda lui Hercule (3D) - 6/10. Povestea filmului e destul de captivanta si are cateva secvente spectaculoase, insa nu mi-au placut actorii (in afara de mama si tatal vitreg), cel putin zeita hera zici ca-i luata dintre boschetari. Hercule se lupta bine insa are niste discursuri motivationale de 2 lei iar tranzitia de la o scena la alta e cam neverosimila.
05 Feb 2014, 20:44
acuam am reusit sa vad The Wolf. excelent film
05 Feb 2014, 22:27
The keeper of the lost causes - 8/10. Un thriller bun, productie.. norvegia, daca nu ma insel. Nordicii astia chiar fac filme bune in ultima vreme. Si vad ca titlurile kilometrice au devenit semnatura
Helix - un serial S.F. produs de SyFy, din partea carora ma obisnuisem cu porcariile low budget la care nu rezistam nici 10 minute. De data asta insa, mi-au facut o surpriza. Chiar astept cu nerabdare episodul urmator

Si.. surpriza serii: The house of the end times. O productie Venezuela (n-as fi crezut ca sunt in stare). Atentie, e un S.F. desi pare cu totul altceva pe aproape intreg parcursul filmului.
06 Feb 2014, 09:29
Am văzut aseară . Meryl Streep face un rol excepţional care, din punctul meu de vedere, o pune pe primul loc în cursa pentru Oscar. Singura parte mai puţin plăcută ar fi ca filmul intră cam greu, primele 15 minute părându-mi-se destul de "lungi".
08 Feb 2014, 20:49
First snow... 2006....8/10
08 Feb 2014, 21:39
Headhunters - un film norvegian foarte bun, am fost placut surprins.
08 Feb 2014, 22:52
Gravity
Damn !!!!!!!!!!

Nu ma asteptam sa-mi placa asa mult. Ce imagini....iar Sandra...de milioane !!!!
Stima
08 Feb 2014, 23:49
Stand up guys: 9/10
13 Feb 2014, 14:25
Mi-a sosit și mie rândul să-mi dau cu părerea despre Ender's game. Am așteptat, rozându-mi unghiile de nerăbdare, până ce am terminat de citit cartea. Apoi, am văzut filmul.
Luat de sine stătător, e un film SF bun. Undeva pe la 8/10. Actorii mi s-au părut OK, puștiul Ender a fost chiar super OK. La fel și Harrison Ford. Efectele speciale, decorurile = super tari. 10 cu felicitări.
Când am raportat filmul la carte, mi-am adus aminte de ... . Dacă ați văzut serialul, știți că personajul principal, scriitorul interpretat de David Duchovny o ia razna cam din momentul din care după cartea lui ”God Hates Us All” se face un film, ”A Crazy Little Thing Called Love”, pe care-l consideră o mare porcărie.
Cam asta s-a întâmplat și cu cartea lui Orson Scott Card. Culmea e că autorul este co-scenarist! Dar ce folos, dacă celălalt scenarist, e însuși regizorul...
S-au pierdut multe din subtilitățile filmului. Dialogurile interioare ale lui Ender, construcția în plan secundar a personajelor fictive Locke și Demostene (de către frații lui Ender) prin intermediul ... rețelelor de socializare online (da Wordpress, Facebook au fost imaginate de Orson Scott Card cu 20 de ani înainte de apariția lor!).
Încă mă întreb cum s-a simțit O.S. Card în calitate de co-scenarist, văzându-și măcelărită opera. Probabil că numărul cifrelor onorariului pe care l-a încasat a meritat acest lucru.
Later edit: mă macină chestia asta, cu diferențele majore dintre carte și film. Așa că am cotrobăit pe net și am găsit un interviu interesant cu O.S. Card:
http://www.wired.com/underwire/2013/10/cardqa/ Orice alt comentariu e de prisos.
22 Feb 2014, 20:35
pt amatorii de S.F.-Hunter Prey
ideea in sine e f buna ,filmul e de pus la colectia de S.F:-uri bune vazute
numa bine!!
25 Feb 2014, 11:21
Se mai uita careva la True Detective? Misto, nu?
26 Feb 2014, 10:10
Eu ii dau nota 11. Film mai cinematic si mai intrigant ca asta nu am vazut. Regia este excelenta, imaginea la fel, actorii joaca bine, nu pot sa imi iau ochii de la ecran o secunda de cand incepe genericul pana la finalul fiecarui episod.
26 Feb 2014, 11:23
Think Like a Man (2012).Nu stiu daca a mai fost recomandat de cineva pe aici.
Bun. Merita vazut de ,,clanul barbatesc'' poate fara partea feminina alaturi (nu este film XXX) sau nu stiu...vedeti voi.
Atentie, nu este film cu batai si nici SF nu este.
Eu unul sunt darnic si zic ca merita o nota maxima.
08 Mar 2014, 10:16
Înainte de toate, atrag atenția că îmi voi expune un punct de vedere personal. Atât și nimic mai mult. Nu am pretenția ca ceilalți să gândească la fel ca mine, nu desconsider pe cei care gândesc diferit. Dar sunt plin de draci și simt nevoia să mă exteriorizez.
Anul 2013 a fost un an de excepție pentru producțiile din sfera SF, s-a mai spus asta. Fiind multe, evident unele sunt mai bune, altele mai proaste. Nu aș putea nominaliza cel mai bun film SF din 2013, în schimb după vizionarea de aseară știu care este - de departe -
cel mai prost.
De fapt e atât de prost încât ar trebui să ia Zmeura de Aur iar apoi acest trofeu să se desființeze, să rămână veșnic atașat producției ăsteia patetice, care - culmea! - a mai câștigat și un sac de Oscaruri!
Ați ghicit, e vorba de . Cel mai prost film văzut de mulți ani încoace! De fapt când spun prost, sunt prea blând. Este intrigant de prost!
Cei doi mexicani - tată și fiu - care au scris scenariul, ar trebui să se ocupe de altceva. De pescuit, de exemplu, ca Aningaaq, pescarul ăla inuit la care fac referință idioată în timpul filmului, cerșind audiență prin cross-linking pentru o altă producție de rahat a respectivilor.
Iar pe peronajul meteoric - și la propriu, și la figurat - interpretat de George Clooney îl cheamă Kowalski? Pe bune?!? Adică un fel de ? Chiar în halul ăsta de disperați sunteți, să sperați la empatie din partea privitorilor, prin stârnirea amintirilor legate de Stargate??
Patetic. Jignitor de patetic.
Părțile bune, dacă le pot numi așa, sunt legate de efectele vizuale. Bunicele, dar nu atât de spectaculoase pe cât s-a spus. Privitorul este manipulat emoțional pentru că e vorba de Pământul văzut din spațiu, imagine care te emoționează și 2D, darămite 3D. Am văzut și filme în care s-a transpirat mai mult la partea de efecte speciale, nu e nimic ”breathtaking” aici. Decât - mă repet - prin prisma manipulării emoționale.
Nota filmului: 2/10, cu indulgență, pentru cei de la efecte speciale și coloana sonoră (pe care nu am remarcat-o în mod special, dar nici nu m-a zgâriat în ureche).
O discuție superbă pe marginea filmului:
08 Mar 2014, 12:23
Gravity....5/10....dezamagire totala
American Hustle....ii dau 7/10 pt cele 5 minute magice cu De Niro
09 Mar 2014, 10:36
Gravity.. nu l-as darama atat de mult, dar gasesc ca in afara catorva imagini deosebite, este deosebit de plictisitor.
Intre timp am inceput sa ma delectez cu Breaking Bad. Interesant, mai ales pentru ca l-am evitat pana acum din cauza prezentarii, care e foarte departe de adevar.
16 Mar 2014, 20:13
Daca nu ati vazut,recomand: ESCAPE PLAN, NOW YOU SEE ME, RUNNER RUNNER, Paranoia, LIMITLESS! Ultimul e genial...de fapt cam toate sunt!
Daca mai stiti ceva asemanator,sa.mi spuneti!!
19 Mar 2014, 10:42
Legat de Gravity, eu l-am vazut in urma cu cateva luni si parca scriam aici ca m-a impresionat. Recunosc insa ca dupa ce a trecut unpic de timp pot sa il vad ca pe un film bunicel, nu extraordinar. Totusi, eu zic ca in cazul genurilor extreme de film, western sau in cazul asta sf, reteta e destul de simpla, si astia au cam nimerit-o: claustrofobie, futilitate in lupta cu natura, singuratate, cliseul cu privirea pamantului din spatiu, toate astea sunt bine dozate si si cat de cat de bun gust spun eu. Legat de ce spunea colegul, cand zicea de Kowalsky, credeam ca face referire la personajul lui Tennessee Williams interpretat de Marlon Brando, si nu la un capitan de play din Star Gate, dar asta e dovada ca eu nu sunt un fan inrait de SF. Eu tot ii dau un 8 din 10, toate filmele ne manipuleaza emotional, daca vreti ceva serios si de substanta cititi o carte, preferabil din domeniul filosofic.
Limitless, un film so and so, ideea e buna, dar per total un film mediocru care parea fortat si nu prea m-a impresionat: 5/6 din 10.
American Hustle 4 din 10. O ciorba de arome, personaje si senzatii, care se vrea de toate: si ciorba de potroace, si de burta, si bograci. Cum poti ca scenarist sa faci un film biografic despre niste personaje din trecutul real, si sa nu prezinti faptele cat de cat in spiritul realitatii, ba se te mai si mandresti cu asta, sa pretinzi ca intriga nu prea conteaza, numai interactiunea dintre personaje? A fost un film executat bine, care si-a ratat tinta cu sute de metri...
19 Mar 2014, 11:30
@todhiere: fiecare film generează emoții diferite, de la un individ la altul. Cum ai spus și tu, ne manipulează emoțional. Depinde de bagajul de cunoștințe al privitorului, în domeniul în care este făcut filmul. În ceea ce mă privește, pledez vinovat la acuzația de fan înrăit al genului SF, cu circumstanțe agravante: sunt cârcotaș și despic în patru acel ”S” din ”SF”.
Îmi aduc aminte de un film pe care-l urmăream în urmă cu câțiva ani - nu mai țin minte numele filmului, dar nu contează - alături de cumnatul meu. Era un film gen dr. House, cu pacienți salvați în mod miraculos, etc. Mie unul îmi plăcea acțiunea, dar îl văd pe cumnatul meu cum se hlizea lângă mine. ”Ce e?” îl întreb, iar el - medic de spital, cunoscător al realității - îmi răspunde ”ce au operat ăia acolo trebuia să fie mort și îngropat de 3-4 ori, după manevrele pe care le-au făcut”.
Revenind la filme văzute sau ”de văzut”, aștept cu nerăbdare cu Scarlett Johansson. E un film ce se anunță a fi ”cu carcaieci”, vorba colegului
VIPER, dar unul care pare a fi reușit.
De ce spun reușit? Păi nu cunosc scenariul în detaliu, dar pe mine m-au cucerit de la descrierea rolului pe care îl joacă Scarlett Johansson: o extraterestă sexoasă care se plimbă cu dubița și agață autostopiști. Mai contează restul ?!?
Și pentru că viața bate filmul, actrița - care în film avea nevoie de masculi pentru a procrea - a anunțat cu puțin timp înainte de premiera filmului că e ... însărcinată. Poftim tupeu!
28 Mar 2014, 20:20
True detective....10/10
01 Apr 2014, 11:08
Dallas Buyers Club - 8/10 bun filmul. Citisem de McConaughey si ce a facut pentru a interpreta rolul si intradevar e impresionant. Recomand.
Escape Plan - 5/10 meh, de vazut asa ca sa treaca timpul. Stallone si Arnie isi fac treaba ca de obicei dar filmul e slab rau de tot.
Sunshine on Leith - 8/10 un musical scotian bun. Dupa cum reiese din titlu, muzica e asigurata de Proclaimers ceea ce da filmului un mare plus. E cam siropos pe alocuri dar overall il recomand pentru atmosfera si pentru descretirea fruntii (nu cred ca e cineva care poate ramane incruntat cand asculta "I'm gonna be")
Philomena - 9/10 excelent filmul. Filmul e o drama inspirata din realitate, emotionant, bine jucat. De vazut.
Nebraska - 7/10 poate n-am fost eu in mood, dar ma asteptam la mai mult. Tatal si fiu in masina, mergand pe drumul amintirilor catre oameni si locuri demult uitate.
02 Apr 2014, 13:14
The snowpiercer 8/10. Un SF bun nu foarte mediatizat. Exagerat pe alocuri dar cu un joc actoricesc si o cinematografie excelente. De vazut!