Buna seara,
Multumesc pt raspunsurile date.In principiu, banuiam ca secretul meseriei o sa prevaleze la subiectul curatare..dar ma gindeam ca fiind o distanta apreciabila intre noi..n-ar trebui sa fie o problema

.Sincer nu m-as apuca sa fac experiente de chimie pe chiulasa mea, decit daca as sti exact , ce si cit sa pun..
Cit priveste restul discutiei..am sesizat de mult timp ca la virajul pe loc volanul e elastic, se arcuieste si la un moment dat pocneste ceva dupa care merge usor o bucata..si am vazut ca de fapt fuzeta se rotea odata cu arcul, iar la un moment dat arcul pocnea si ajungea in pozitia lui normala.Nestiind ce e pe acolo, a banuit ca ar fi o bucsa de teflon care s-a blocat se la mizerie, am pus ulei am mai ciocanit usor..si nu s-a intimplat nimic

. Anul trecut insa, dupa infoliere si dupa ce am remontat toate plasticele la loc, am hotarit sa schimb amortizoarele fata, ocazie cu care o sa vad si de problema aia cu arcurile si virajul.M-am documentat si am inteles ca in partea de sus ar fi un rulment de presiune..dar nu-l vedeam cu arcul montat.Cu mari eforturi am dat jos arcul; si telescopul, confectionat cheie speciala de scos telescopul..ca sa vad ca de fapt rulmentul era jos la baza arcului si nu mai era nimica de el, bilele o chestie ruginita uniform, iar capacele de plastic mincate de abia am inteles cam cum era la origine..Era un rulment cu excentric si un fel de nas care intra intr-o crestatura si-l tinea pe pozitie.Bineinteles ca n-am gasit nicaieri, decit o poza pt un anunt expirat pe ebay..Am ajuns pina acolo sa cumpar doaua fuzete complete cu toate piesele, doar ca sa-mi fie standard ansamblul sa-i pot pune rulmenti de care se gasesc..era sa dau banii..chiar daca butucul avea 5 gauri si al meu 4..am zis ca o sa pun butucii mei, oricum schimbam si rulmentii..si in ultimul moment am vazut ca gaura unde se prinde pivotul era deplasata la fuzetele noi fata de a ale mele si am zis ca e cam mare loteria..sigur ceva nu se va potrivi..
Am ramas la ale mele, am gasit rulmenti de presiune de Opel cu diametrul exterior potrivit, si la interior am facut un excentric din teflon, facut la ochi dupa ce se mai intelegea din ramasitele originalelor.Cred ca metoda asta cu rulmentul pus acolo jos a fost neinspirata fiindca tot ce arunca roata merge acolo..si daca se rupe burduful tot la fel..balteste apa si mizeria acolo, iar rolul palniei WC , ar fi fost sa fac un fel de guler sa nu mai ajunga apa la rulmenti.Pina la urma am pus sectiuni de burduf in loc de pilnie.
Cit priveste burduful de pe telescop..era ferfenita pa ambele parti, si am comandat dupa carte deala conic, desi se vedea clar ca aia de pe masina erau cilindrici ..si parca si albi nu negri..Aia conici nu i-am putut pune nicicum asa ca i-am facut inl;ocuitori la palniile WC..si pina la urma am comandat burdufuri de audi 80, pt ca dupa coduri cam asta parea ca au fost acolo, de plastic nu de cauciuc..cit or tine, om vedea..Am pe acolo si un capac de plastic care nu i-am prea inteles rolul ca oricum la-s fi pus parca nu era in regula, mai aveam si suspiciunea ca cine stie cine a mai umblat si ce i-a mai pus ..deaia am si vrut sa iau alte ansamble complete.
Metoda ta cu colierul, nu cred ca mergea pt ca nu mai puteam stringe telescopul, el se stringe cu o piulita pe deasupra, singurul avantaj la toata afacerea e ca-l poti inlocui fara sa dai arcurile jos, si fara presa.Au folosit doua modele de ansamble amortizor si una era mai documentata decit cealalata, eu am tras paiul scurt la capitolul asta..
Din ce se vede aici
http://www.partscats.info/audi/en/?i=ca ... _id=111561 rulmentul buclucas e 25, si eu am avut burduful 15c. Unele piese le am, altele nu din desenele alea..
Referitor la cutie, am inteles ca sunt 3 tije si un cautator acolo, crezi ca daca am desprins-o cam 2 max 3 mm, s-a dereglat ceva ? a putut sari ceva de la loc? sau, se poate testa lucrul asta la rece? ca si inainte si dupa tentativa de deschidere, la rece intrau si intra in toate vitezele.Si inca ceva, pt a se scoate capacul ala din spate, era necesar sa scot anumite suruburi din corpul cutiei? este un surub mare pe tronsonul din mijloc al cutiei si ma gindeam ca ala poate tine ceva peacolo si deaia n-a iesit capacul.Trebuia pusa intr-o anumita viteza ca sa iese ?
Simbata am demontat motorul..de jumatate, mai trebuie doar scos de pe masina, si cutia la fel. Am invirtit de vilbrochen cu chiulasa data jos, si am vazut ca la cei 3 cilindri buni cind coborau in urma lor se vedea curat, pe cind la ala cu probleme, primul de la cutie, ramin dire de ulei in urma lui.Asta inseamna ca e defect segmentul de ungere? sau raclor parca-i mai spune.
Si a doua chestie ce m-a mirat..la chiulasa am zis sa-i deblochez suruburile ce tin axul cu came cit e inca chiulasa pe motor, auzisem ca sunt foarte strinse..pe cind la mine aproape ca era destrinse..toate..ma mir cum de nu s-au desfacut de tot de la trepidatii.
Intrebarea acum.. ar putea lipsa asta de stringere sa fi cauzat zgomotul de diesel? cit despre motivul pt care erau toate la fel..nu stiu ce sa cred..poate mai demult un mecanic ce ma avea la inima ar fi vrut prin manevra asta sa-mi faca masina sa mearga aiurea si sa consume..chiar nu stiu ce sa cred.
Am sesizat si o mica denivelare/uzura la buza cilindrilor..e de rau stiu..intrebarea ar fi, daca m-as hotari sa bucsez blocul cu teava de sonda parca..se mai poate face operatia asta , si la cit m-ar duce ?
Sa stii ca au fost ceva probleme cu vopsitul pieselor..dar pina la urma s-a inteles ca nu sunt alte conditii si ca asta e..trebuie facut cum putem..erau insirate ca si carnatii in afumatoare..pe tevi sprijinite de te miri ce..am mai avut un episod, bordul..ziceai ca avem atelier de papucarie in casa..

Si ceasurile...acolo a fost mult de munca si migalos, rezultatul excelent, chiar nu inteleg de ce in poze a iesit asa denaturat.
Salutari si multa sanatate !