Am si eu Ford: Mondeo MK4 din 2008, 2.0 benzina
Povestea incepe anul trecut. Am fost intr-o deplasare in Franta, si din cauza ca la AVIS nu mai aveau disponibil Citroenul C4 promis, ca sa-si ceara scuze mi-au dat pe mana un Mondeo la aceiasi bani. Si m-am plimbat 2 luni cu Mondeo 2012 de 30K km, 1.6 tdci titanium, si mi-a ramas inima la masina aia. Si sotia a avut numai de bine de zis asa ca dupa un an, am gasit masina din titlu: Mondeo din 2008, 2.0 benzina, 93K km. Un gri metalizat albastriu, cred ca "thunder grey" ii zice -- vezi poza. (Plus ca s-a nascut asta micu' si nu mai aveam loc in sandero cu toate catrafusele)
Din pacate nu este titanium, si in afara de parbriz incalzit, convers+ si aer conditionat este cam "cheala". Dar a avut un mare avantaj masina asta, am luat-o destul de ieftin de la BDT fiind masina lor, cu toate actele, nicio zgarietura, revizia facuta gratis cu mine acolo, ITP proaspat, verificata si prin firma de leasing, si are si garantie 1 an. Si avea si cauciucuri de vara ok

Acum, masina merge ca unsa, merg cu ea de 2 luni si jumatate fara probleme, si in Bucuresti, si la drum lung. Am schimbat casetofonul - avea un 6000cd, am luat un sony dab second hand si sunt foarte multumit de el. Mai multumit chiar decat de navigatia de pe Mondeo titanium pe care l-am condus in Franta.
Dar incep sa ma gandesc: bateria ar trebui schimbata, pentru ca din cate am inteles nu a fost schimbata niciodata. Nu da semne de oboseala, dar nu stiu daca trece de iarna urmatoare. Nici distributia nu a fost schimbata -- dar am inteles ca abia dupa 120K km ar trebui sa ma gandesc s-o schimb.
Tot la capitolul schimbari totusi as vrea sa schimb interiorul - nu mai sta la locul lui un arc din scaunul soferului (in spate se vede, eu nu-l simt), si este o panza mai proasta decat pe titanium, si un pic patata. Si se cam simte ca si buretele este uzat, si s-a si fumat in masina.
Aveti idee daca s-ar putea retapisa si inlocui buretele? Plus reparatia la arcuri?
Pe de alta parte am vazut anunturi cu interior complet piele, banchete, scaune, si cu tot cu fetele de usi, pe la 400 de euro. Probabil din dezmembrari.
Cam asta este...
Daca aveti idei cu interiorul ala, va rog sa-mi spuneti. Multumesc!
-
andreirx - Incepator
- Maşina: Ford Kuga PHEV
- VIN: WF0FXXWPMHLD16646