de christyan78 » 28 Sep 2011, 10:56
Ieri cand vroiam sa ma apuc de schimbarea rulmentului pe spate la al meu mondeo mk3 am patit si eu aceeasi problema ca si cei de mai sus.Piulita cu antifurt s-a strans atat pe tare pe prezon incat la incercarea repetata sa o fortez sa isi dea drumul,am bulit antifurtul.Ce e mai rau e ca s-a deformat si piulita(mai exact acea stea dinauntru)Antifurtul inca mai prinde un pic la celelalte roti,dar pe asta nu mai prindea de loc,scapa la invartire fiind rotunjita in sensul de desfiletare.
In fine,am fost la vulcanizare si au incercat cu pistolul,prin asta rezultand ruperea de tot a acelei stele din piulita si cu asta orice sansa de a face cheia antifurt sa mearga.
Am intrat pe forum si am gasit acest topic si altele asemanatoare...am incercat intai cu sudura la un service(cei drept nu aveau cu argon)si nu a tinut sudura,apoi sa desfiletez cu dalta si ciocanul,pana am rupt piulita pe jumatate de se vedea prezonul.Plus ca am facut niste julituri pe janta.Am incercat si cu o cheie tubulara de 19 de la un clichet.Nimic...
Cheia fiind dintr-un material dur nu intra deloc pe piulita.Sudura cu argon nu stiam unde sa gasesc in Iasi si ma pregateam sa abandonez,cel putin pe moment si sa ma rog sa nu fac pana....
Pana mi-a trecut prin cap sa incerc cu cheia originala de roti de la ford.Aceasta e facuta dintr-un material mai moale si mi-a intrat pe piulita din cateva lovituri de ciocan si apoi piulita a iesit cu inca vreo 2 lovituri.
In 10 sec.
Deci,cine are aceasta problema sa sacrifice cheia originala de roti si s-ar putea sa mearga din prima.