Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.
Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în . Această secţiune este doar pentru generalităţi.
06 Apr 2011, 14:12
Multumesc de sfaturi.
Pana la urma a mers cu sudura -
- S-a sudat o piulita mai mare pe antifurt. Sudura s-a aplicat pe interior in mai multe straturi.
- S-a lasat sa se raceasca
- Apoi a mers sa fie desfacuta
08 Apr 2011, 14:30
salut,un pret pe jante de tabla pe 16 mondeo ofi corect 120 buc?sh? am gasit la un samsar
08 Apr 2011, 15:29
Pe la dezmembrari merg la 50-60 ron buc.
La pretul asta ti le dau pe ale mele si caut eu altele , ma scot si eu cu diferenta.
16 Mai 2011, 15:41
am patit si eu cu antifurtul;mi s-a rupt cheia.
am avut noroc,am gasit o vulcanizare care avea o cheie speciala de desfacut antifurturi(arata ca o tubulara de 19 care avea niste dinti in interior,si care batuta fortat,intra in ,,carnea" piulitei)
pt. cine are problemele astea in baia mare sau inprejurimi,sa-mi dea un pm,sa le spun care e vuilcanizarea respectiva
21 Mai 2011, 17:07
si mie mi s-a rupt cheia antifurt si solutia a fost cu sudura in argon .
a sudat un surub mare de piulite.
16 Sep 2011, 09:28
Am facut o pana si noapte fiind dupa ce am pus rezerva am uitat antifurtul de la roata acolo...mi-am adus aminte dupa vreo 500 de metrii si m-am intors sa il caut, nu l-am gasit si am zis ca vin azi de dimineata iar. Asa am si facut numai ca nu am mai dat de el

...Cine are un antifurt care se potriveste la piulita mea va rog sa imi dea de veste, eventual ma deplasez eu pana la domiciliul celui care are. Vreau doar sa desfac piulitele si sa pun unele normale. Fac cinste

Pozele mai jos, eventual mai fac nu e problema, astea le-am facut putin in graba :
- FiÅŸiere ataÅŸate
-

-

16 Sep 2011, 11:06
Am patit-o si eu cu pierdutul antifurtului...@Laci imi pare ca poza cu antifurtul tau de pe prima pagina ar fi identica cu antifurtul meu.
- FiÅŸiere ataÅŸate
-

16 Sep 2011, 17:28
e foarte greu sa gasesti un antifurt la fel....
si eu am avut aceeasi problema ca tine si am apelat la o vulcanizare mai rasarita care aveau o trusa speciala pt cei in astfel de situatii.
deci,sfatul meu este sa cauti o vulcanizare mai mare care are asa ceva in dotare si ai sa iti rezolvi problema....
mie mi-au luat ca si tarif 10 lei de roata dar sincer a meritat.
bafta!
16 Sep 2011, 18:15
Pai poimaine o sa am un drum pana la campina si trec prin ploiesti. Poti sa imi zici cam pe unde e avand in vedere ca nu sunt din oras

Multumesc!
16 Sep 2011, 20:54
cum sa nu....vulcanizarea se numeste Ekatrust si se afla pe strada ghe.grigore cantacuzino fosta 23 august.....
pe oricine ai intreba din oras cred ca ii stie.
daca nu te descurci iti las nr meu si ma poti suna miine sa te indrum....0723175740,florin.
17 Sep 2011, 13:10
Multumesc florin, astazi am fost la Craiova si am rezolvat cu totul, am indreptat si o janta si am scos si antifurtul..Cei de acolo mi-au cerut 30 de lei de prezon iar solutia era sa imi sudeze ceva de antifurt. Mi s-a parut cam mult si apoi a venit baiatul care tocmai ce imi indreptase janta cu o cheie tubulara d-aia de-a lor in cruce si a batut-o fortat pe antifurt si in cele din urma a reusit sa mi le scoata.Am scapat pana la urma cu 20 de lei spaga baiatului pentru 3 prezoane ca unu il scosesem eu de acasa
26 Sep 2011, 10:56
@ raptormar - vezi ca sunt f multe modele la acele piulite ce difera la mm. Am avut si eu problema aceasta - nu mai stiam nici codul la cheia de antifurt, si mai aveam si pana.
Singura solutie a fost sa le scot prin sudura - se sudeaza o piulita pe prezoanele antifurt pentru a putea fi scoase.
Ideal era sa incepi un topic nou in sectiunea Focus 2 pentru a cere sfatul si nu pe topicul unui coleg care a pus la vanzare niste piulite. Oricum sa speram ca nu se supara, suntem oameni
28 Sep 2011, 10:56
Ieri cand vroiam sa ma apuc de schimbarea rulmentului pe spate la al meu mondeo mk3 am patit si eu aceeasi problema ca si cei de mai sus.Piulita cu antifurt s-a strans atat pe tare pe prezon incat la incercarea repetata sa o fortez sa isi dea drumul,am bulit antifurtul.Ce e mai rau e ca s-a deformat si piulita(mai exact acea stea dinauntru)Antifurtul inca mai prinde un pic la celelalte roti,dar pe asta nu mai prindea de loc,scapa la invartire fiind rotunjita in sensul de desfiletare.
In fine,am fost la vulcanizare si au incercat cu pistolul,prin asta rezultand ruperea de tot a acelei stele din piulita si cu asta orice sansa de a face cheia antifurt sa mearga.
Am intrat pe forum si am gasit acest topic si altele asemanatoare...am incercat intai cu sudura la un service(cei drept nu aveau cu argon)si nu a tinut sudura,apoi sa desfiletez cu dalta si ciocanul,pana am rupt piulita pe jumatate de se vedea prezonul.Plus ca am facut niste julituri pe janta.Am incercat si cu o cheie tubulara de 19 de la un clichet.Nimic...
Cheia fiind dintr-un material dur nu intra deloc pe piulita.Sudura cu argon nu stiam unde sa gasesc in Iasi si ma pregateam sa abandonez,cel putin pe moment si sa ma rog sa nu fac pana....
Pana mi-a trecut prin cap sa incerc cu cheia originala de roti de la ford.Aceasta e facuta dintr-un material mai moale si mi-a intrat pe piulita din cateva lovituri de ciocan si apoi piulita a iesit cu inca vreo 2 lovituri.
In 10 sec.
Deci,cine are aceasta problema sa sacrifice cheia originala de roti si s-ar putea sa mearga din prima.
27 Oct 2011, 17:36
Daca ma poate ajuta si pe mine cineva, in Bucuresti, cu o cheie antifurt care sa se potriveasca pe piulita din imagine, fac cinste.
- FiÅŸiere ataÅŸate
-

01 Noi 2011, 17:51
Am pierdut si eu antifurtul,mai mult ca sigur l-au furat in service unde am fost,il aveam in torpedo si nu avea cum sa dispara de acolo. modelul meu este cu 4 tepuse,doua departate mai mult decat celelalte. am un set de la rotile vechi in floare,o sa le pun in locul astora. Daca e cineva care are modelul meu si vrea sa ma ajute,sunt recunoscator si fac cinste. sunt din bucuresti. multumesc.
01 Noi 2011, 17:51
Am pierdut si eu antifurtul,mai mult ca sigur l-au furat in service unde am fost,il aveam in torpedo si nu avea cum sa dispara de acolo. modelul meu este cu 4 tepuse,doua departate mai mult decat celelalte. am un set de la rotile vechi in floare,o sa le pun in locul astora. Daca e cineva care are modelul meu si vrea sa ma ajute,sunt recunoscator si fac cinste. sunt din bucuresti. multumesc.
04 Noi 2011, 19:14
Dupa problema cu antifurtul,am schimbat piulitele antifurt la toate cele 4 roti.Prefer o piulita normala decat sa fac pana pe undeva prin camp si sa mi se strice antifurtul.Si nu stiu daca mai fura cineva roti in ziua de azi....
20 Apr 2012, 17:47
Pentru cei care si-au pierdut sau au rupt cheia antifurt fabricata de McGard puteti sa comandati una noua de pe site-ul de mai jos. Costul 16 EUR cu tot cu transport.
https://shop.mcgard.de/en/private.htmlVa trebuie insa un cod care vine cu documentele masinii.
Eu am rupt cheia si am comandat una noua care a venit in 5 zile. Sper sa fie de folos celor care au ramas cu rotile blocate (ca mine)
13 Noi 2013, 23:28
- FiÅŸiere ataÅŸate
-

23 Noi 2013, 22:23
ai mei la batrana dacie aveau un sistem de piutile antifurt extrem de simplu: un cilindru cu o adauncitura intr-o latura. cheia era perfect rotunda cu un fel de pin intr-o latura. ideea era ca pinul respectiv era destul de gros (cam 8 mm diametru) si nu se rupea prea usor.
la un moment dat au dus masina la un service sa ii faca tinichigeria si au uitat sa ii duca si cheia de roti. s-au chinuit aia de la service si cu toate sculele disponibile de-abia dupa vreo ora au reusit sa desfaca un singur antifurt, apoi au renuntat si ne-au dat telefon sa le aducem cheia antifurt ca sa poata da jos si celelante 3 roti.
ca antifurt e extrem de eficient ptr ca piulita e rotunda si nu o poti prinde cam cu nimic, iar pinul din cheie e destul de mare ca sa nu se rupa daca fortezi prea tare.
sistemul este extrem de simplu dar foarte eficient. cand o sa ma duc pe la ai mei o sa fac o poza la piulite si la cheie. daca mergeti la un meserias, poate sa va faca pe strung un set de antifurturi+cheia de desfacut.
15 Iun 2014, 10:37
salut baieti. si eu ma confrunt cu problema pierderii cheii antifurt. Am cautat pe net dar nu am gasit deloc modelul asta de cheie. Ma poate ajuta cineva? Multumesc frumos.
http://postimg.org/image/7a2i4gruh/
15 Iun 2014, 12:26
modelul asta chiar nu l-am vazut pana acum.
incearca variantele de desfacere prezentate in paginile anterioare si renunta la antifurturi.
15 Iun 2014, 19:05
Eu am pierdut o piulita din setul de antifurturi. Probabil nu am strans-o suficient de tare si am ramas cu un set de 3 + cheia de desfacut.
A mai patit careva asa ?
Oare Mcgard fac doar chei pentru antifurt dupa cod sau fac si piulite antifurt dupa cod? Acum trebuie sa gasesc codul antifurtului...