@ Mircea, la mare nu am fost pentru ca nu am gasit cazare si toti cei care vroiau in perioada aceea cereau preturi aproape duble, doar ca era full si ca meritau si ei un oarecare "deranj". Asa ca am dat pass, dar nu e pb ca vin in we 2 din septembrie, (13-14) pentru ca e streetmaniacs, deci de vazut ne vedem.
@ cip (ahh ce imi place sa iti sciru) - TOATA ARGUMENTATIA MEA pleaca de posibilitatea unor motoare diesel sa fie duse mult peste niste limite prevazute de producator. Acum, dupa cum am scris pe paginile celelalte, un diesel dus pe la 230 cp din 2.0 (orice producator) este o adevarata placere sa il conduci. Spun asta din experienta proprie. Acel sentiment cand conduci o masina diesel bine gandita (si ma refer aici la un ambreiaj sport bun, cel mai probabil batut in kevlar) si ai de la turatii mici un cuplu imens pe mine cel putin ma face sa nu imi doresc altceva. DA, stiu, mereu gasesti altceva mai bun, dar tinand cont de pret/intretinere/tuning, un diesel este cel mai indicat. Poate un 1.8 T (VAG) sa il mai modifici relativ ieftin.
Tu ai perfecta dreptate in ceea ce spui, nu imi permit sa te contrazic, DAR, hai sa iti dau un caz concret.
Un amic tocmai si-a luat un Leon2 BKD, (deci cel cu 2 axe si 140 cp), a dat pe el vreo 5500 E parca si acum cu o investitie de 2000 E (turbina 2.7, intercooler, soft si tubulaturi si furtune) are pe dyno 225 cp si 430 nm (safe mode). Ambreiaj stock. Urmeaza acum un ambreiaj sport si spera sa ajunga mult mai sus.
Masina fuge grav de tot.
Asadar, cu un buget de 7500 - 8000 E (masina inclusa), iti faci o racheta cu consum de max 6%. Acum, din pacate, la Ford este ceva mai complicat si ne luptam cu greu sa ajungem la 200 cp (cu motorul 2.0 tdci).
Deci, prima concluzie, un hatch diesel dopat este ideal raportat la pret/consumabile/taxe.
Referitor la comparatii, iti dau din nou dreptate, nu compari EcoB cu tdci, DAR, un ST ecoboost costa niste bani, (inca multi acum), si zic ca nu compari ca tdci nu este inca pretabil (nu iau in calcul noile generatii ca nu le cunosc) la modificari, DAR daca il poti duce cum se duce TDI-ul, sincer, ii dadeam emotii mari ST-ului ecoboost, dar acum, stam in banca noastra.
Cand fac comparatie intre M3, RS5 vs TDI ti-am dat un exemplu referitor la faptul ca si dieselul se poate duce un cai multi, cat sa bata niste masini de referinta. Consider ca totul trebuie privit ca un prag, depinde ce vrei, daca vrei 500 cp iti iei clar benzina, daca vrei o masina day by day, consum mic dar puternica, eu clar aleg diesel (dar nu ford

) ).
Inca ceva, un RS5 modificat sau M3 modificat (cand zici modificat te referi la un compresor) si DA, il duci la 650 - 800 cp dar cu costuri de peste 15.000 E. Amicul meu cu Rs5 vroia sa isi puna compresor la audi si il ducea vreo 9000 E doar compresor si alte anexe. Deci....... pas.
In 15.000 E iti faci un diesel de sub 10.5 sec/402m
Altceva...... (tico, trabant, dacia) erau doar caroserii, nu vorbesc de funny car, masini care doar arata a conserve dar au nspemii de cai.
In concluzie, prefer diesel pentru ca sunt ieftine, consum redus, taxe mici, intretinere mica si cu putin cap reusesti sa bati de la un EcoB in sus, depinde de bani si de acel ...........cap.
Ps. Cu putin noroc, o sa vezi la anul un focus de 200 cp + si sper sa iti schimbi impresia despre diesel vs benzina. Pana acum, pe Ford, nu a mai facut nimeni si sunt convins ca esti circumspect. Numai bine, si poate ne vedem cand mai vin prin bucuresti.